Ухвала
від 15.11.2021 по справі 546/306/17
РЕШЕТИЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

єдиний унікальний номер справи 546/306/17

номер провадження 2/546/167/21

У Х В А Л А

15 листопада 2021 року м. Решетилівка

Решетилівський районний суд Полтавської області у складі:

головуючої судді Романенко О.О.,

за участю секретаря судового засідання Захарченко Л.Я.,

позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача адвоката Репала Д.С.,

відповідача ОСОБА_2 ,

представників відповідачів адвокатів Нестеренко Н.М., Ткаченко А.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Решетилівка у порядку загального позовного провадження цивільну справу № 546/306/17 за позовом ОСОБА_1 в своїх інтересах та в інтересах малолітнього ОСОБА_3 до ОСОБА_4 , ОСОБА_2 , ОСОБА_5 , за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - виконавчого комітету Решетилівської міської ради Полтавської області, як органу опіки та піклування, про встановлення факту спільного проживання однією сім`єю і перебування у фактичних шлюбних відносинах, визнання майна об`єктом спільної сумісної власності, визнання права власності на 1/2 частку у спільному майні, визнання права власності в порядку спадкування

та за зустрічним позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_1 , яка діє у своїх інтересах та в інтересах малолітнього ОСОБА_3 , за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору - ОСОБА_2 , ОСОБА_5 , виконавчого комітету Решетилівської міської ради Полтавської області, як органу опіки та піклування, про визнання права власності на 1/2 частину спільно набутого майна подружжя,

та за зустрічним позовом ОСОБА_2 , ОСОБА_5 до ОСОБА_1 , яка діє у своїх інтересах та в інтересах малолітнього ОСОБА_3 , за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору - ОСОБА_4 , виконавчого комітету Решетилівської міської ради Полтавської області, як органу опіки та піклування, про визнання права власності на спадкове майно, -

в с т а н о в и в :

У провадженні Решетилівського районного суду Полтавської області перебуває вищевказана цивільна справа № 546/306/17.

У підготовче судове засідання з`явилися: позивачка за первісним позовом та відповідачка за зустрічними позовом, її представник - адвокат Репало Д.О., відповідач за первісним позовом та позивач за зустрічним позовом - ОСОБА_2 та представники відповідачів за первісним позовом та позивачів за зустрічними - адвокати: Нестеренко Н.М., Ткаченко А.В. Інші учасники справи не з`явилися, про дату, час та місце проведення підготовчого судового засідання повідомлені належним чином, жодних заяви та клопотань з процесуальних питань до суду не подали.

У підготовчому судовому засідання представником позивачки за первісним позовом та відповідачки за зустрічними позовами - адвокатом Репалом Д.О. подано до суду клопотання про витребування доказів у якому він просить:

-витребувати від Першої міської клінічної лікарні м. Полтави інформацію та документи, які стосуються виклику швидкої допомоги 25 лютого 2017 року ОСОБА_6 із телефонного номеру НОМЕР_1 за фактом поганого самопочуття та госпіталізації ОСОБА_7 , який помер у лікарні ІНФОРМАЦІЯ_1 ; Витребувати копію лікарського свідоцтва про смерть ОСОБА_7 та відомості про особу, яка його отримувала. Витребувати наявні документи щодо лікування ОСОБА_7 в період з 25 лютого 2017 року по 05 березня 2017 року;

-витребувати від Виконавчого комітету Лобачівської сільської ради відомості про те кому вперше видане свідоцтво про смерть ОСОБА_7 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

-витребувати від КП Полтавський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Полтавської обласної ради картку виклику швидкої допомоги 25 лютого 2017 року ОСОБА_6 із телефонного номеру НОМЕР_1 за фактом поганого самопочуття та госпіталізації ОСОБА_7 із с. Супрунівка, який помер у лікарні ІНФОРМАЦІЯ_1 у 1 МКЛ;

-витребувати від Полтаваобленерго відомості та документи, які стосуються оплати ОСОБА_1 із зазначенням телефонного номеру НОМЕР_2 за споживання електричної енергії у квартирі АДРЕСА_1 , яка зареєстрована на праві власності за ОСОБА_2 . Витребувати інформацію про те чи наявні у Полтаваобленерго відомості про номер телефону НОМЕР_2 та його власника.

Клопотання обґрунтоване тим, що представником позивача було направлено адвокатські запити на підтвердження позовних вимог, однак до цього часу дані запити залишилися без розгляду. Зазначені докази необхідно отримати для підтвердження доводів позивачки щодо позовних вимог про встановлення факту спільного проживання однією сім`єю і перебування у фактичних шлюбних стосунках. Крім того уточнив свої вимоги та просив витребувати інформацію не від виконавчого комітету Лобачівської сільської ради, а від Решетилівської міської ради.

Сторона відповідачів за первісним позовом зазначили, що не заперечують та визнають факт виклику швидкої допомоги ОСОБА_7 саме матір`ю ОСОБА_1 , а також те, що саме ОСОБА_1 отримувала свідоцтва про смерть ОСОБА_7 . У зв`язку із цим, вважали що немає потреби у витребуванні доказів у цій частині. В іншій частині клопотання покладаються на розсуд суду.

В зв`язку із цим, адвокат Репало Д.О. заявив, що оскільки фактично у даному підготовчому судовому засіданні факти щодо того ким саме викликалася швидка допомога та отримувалося свідоцтво про смерть визнані стороною відповідачів, то зняв з розгляду дані питання та просив клопотання у даній частині не розглядати. В іншій частині клопотання просив задовольнити.

Дослідивши клопотання представника позивача за первісним позовом та відповідача за зустрічними позовами - адвоката Репала Д.О., заслухавши думку учасників справи, суд приходить до наступних висновків.

Згідно ч.1 ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Клопотання відповідає нормам ч. 2 ст. 84 ЦПК України. Відповідно до ч. 6 ст. 95 ЦПК України, якщо подано копію письмового доказу, суд за клопотанням учасника справи або з власної ініціативи може витребувати у відповідної особи оригінал письмового доказу.

Зважаючи на наведене, враховуючи те, що ініціатор клопотання у підготовчому судовому засіданні частково відмовився від своїх вимог, сторона по справі позбавлена можливості самостійно отримати зазначені докази, а інформація, яка міститься у даних документах має суттєве значення для повного та всебічного розгляду справи, суд вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню.

Підготовче судове засідання слід відкласти у зв`язку з витребуванням доказів.

На підставі викладеного, керуючись ст. 84, 95, 259-261, 353 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в :

Клопотання представника позивача за первісним позовом та відповідача за зустрічними позовами - адвоката Репала Д.О. про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати від:

-

-АТ "Полтаваобленерго" ( 36022, Полтавська обл., м. Полтава, вул. Старий Поділ, 5) відомості та документи, які стосуються оплати ОСОБА_1 із зазначенням телефонного номеру НОМЕР_2 за споживання електричної енергії у квартирі АДРЕСА_1 , яка зареєстрована на праві власності за ОСОБА_2 . Витребувати інформацію про те чи наявні у АТ "Полтаваобленерго" відомості про номер телефону НОМЕР_2 та його власника із прив`язкою до адреси споживача послуг АДРЕСА_1 .

Витребувані докази зобов`язати надати до суду у строк до 14.12.2021.

Роз`яснити, що будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Підготовче судове засідання у цивільній справі відкласти на 09:00 год. 20.12.2021.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http:// rsh.pl.court.gov.ua/sud1626/.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення та не підлягає оскарженню.

Суддя О.О. Романенко

СудРешетилівський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення15.11.2021
Оприлюднено15.11.2021
Номер документу101059711
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —546/306/17

Ухвала від 04.04.2023

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Романенко О. О.

Ухвала від 28.11.2022

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Романенко О. О.

Ухвала від 20.12.2021

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Романенко О. О.

Ухвала від 15.11.2021

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Романенко О. О.

Ухвала від 25.08.2021

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Романенко О. О.

Ухвала від 12.07.2021

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Романенко О. О.

Ухвала від 16.06.2021

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Романенко О. О.

Ухвала від 25.05.2021

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Романенко О. О.

Ухвала від 28.12.2020

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Романенко О. О.

Ухвала від 03.08.2020

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Романенко О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні