Ухвала
від 03.08.2020 по справі 546/306/17
РЕШЕТИЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

єдиний унікальний номер справи 546/306/17

номер провадження 2/546/12/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про прийняття справи до розгляду

03 серпня 2020 року м. Решетилівка

Решетилівський районний суд Полтавської області у складі судді Романенко О.О., вивчивши цивільну справу за позовом

ОСОБА_1 в своїх інтересах та в інтересах малолітнього ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - органу опіки та піклування Решетилівської районної державної адміністрації, про встановлення факту спільного проживання, визнання майна об`єктом спільної сумісної власності, визнання права власності на частку у спільному майні, права власності на спадкове майно

та за зустрічним позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_1 , яка діє у своїх інтересах та в інтересах малолітнього ОСОБА_2 , про встановлення факту проживання однією сім`єю, визнання майна спільною сумісною власністю подружжя, визнання права власності на спільно набуте майно, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , відділ у справах дітей Решетилівської районної державної адміністрації,

та за зустрічним позовом ОСОБА_4 та ОСОБА_5 до ОСОБА_1 , яка діє у своїх інтересах та в інтересах малолітнього ОСОБА_2 , про визнання права власності на спадкове майно, третя особа, яка не заявляє самостійні вимоги на предмет спору, відділ у справах дітей Решетилівської районної державної адміністрації,

в с т а н о в и в :

05.04.2017 позивачка в своїх інтересах та в інтересах малолітнього сина ОСОБА_2 звернулася до суду із вищевказаним позовом, у якому просить встановити факт її спільного проживання із ОСОБА_6 з 18.10.2014 по день смерті останнього - 05.03.2017, визнати об`єктом спільної сумісної власності набуте ними майно за цей період та визнати за ОСОБА_1 право власності на 1/2 частину такого майна, а також визнати за ОСОБА_2 , як за спадкоємцем померлого ОСОБА_6 право власності на частину майна померлого.

05.05.2017 суддею Горульком О.М. відкрито провадження у справі.

27.04.2018 ОСОБА_3 звернулась до суду із зустрічним позовом на захист своїх майнових прав у зв`язку зі смертю ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_6 , у якому просить встановити факт її спільного проживання із ОСОБА_6 з 26.06.2014 по день смерті останнього - ІНФОРМАЦІЯ_1 , а також визнати за нею визнати право власності на 1/2 частину спільно набутого майна.

22.05.2018 ОСОБА_4 та ОСОБА_5 звернулись до суду із зустрічним позовом на захист своїх майнових прав у зв`язку зі смертю 05.03.2017 ОСОБА_6 , у якому просять визнати за ним право власності на частину майна ОСОБА_6 в порядку спадкування.

Розгляд справи не було завершено, у зв`язку зі звільненням судді ОСОБА_7 у відставку 27.09.2018.

Через відсутність у Решетилівському районному суді Полтавської області суддів, які б мали повноваження на здійснення судочинства, проведення повторного автоматизованого розподілу справи не відбулося, що підтверджується протоколом від 10.10.2018.

За результатами повторного автоматизованого розподілу справ між суддями, 18.02.2019 справу передано на розгляд головуючому судді Лизенко І.В. (відряджена до Решетилівського районного суду Полтавської області на підставі рішення Вищої ради правосуддя від 22.01.2019 №175/о/15-19).

06.03.2019 суддею Лизенко І.В. справу прийнято до провадження, повторно розпочато розгляд справи у порядку загального позовного провадження та призначено підготовче судове засідання.

12.07.2019 зустрічні позовні заяви об`єднано із первісним позовом.

20.12.2019 закрито підготовче провадження у справі та призначено справу до судового розгляду.

Розгляд справи не було завершено у зв`язку із закінченням терміну відрядження судді Лизенко І.В. згідно рішення Вищої ради правосуддя від 22.01.2019 №175/о/15-19.

Через відсутність у Решетилівському районному суді Полтавської області суддів, які б мали повноваження на здійснення судочинства, проведення повторного автоматизованого розподілу справи не відбулося, що підтверджується протоколом від 07.02.2020.

За результатами повторного автоматизованого розподілу справ між суддями, 30.07.2020 справу передано на розгляд головуючому судді Романенко О.О., яку зараховано до штату суду наказом від 06.07.2020 № 27а-ОС та повноваження на здійснення правосуддя якої розпочалися із 28.07.2020.

Згідно пп.9 п.1 Розділу XIII Перехідних положень ЦПК України в новій редакції справи у судах першої та апеляційної інстанцій, провадження у яких відкрито до набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Відповідно до ч.ч.3, 4 ст.3 ЦПК України провадження в цивільних справах здійснюється відповідно до законів, чинних на час вчинення окремих процесуальних дій, розгляду і вирішення справи. Закон який встановлює нові обов`язки, скасовує чи звужує права, належні учасникам судового процесу, чи обмежує їх використання, не має зворотної дії в часі.

З огляду на вищевикладене, суд приходить до висновку, що подальший розгляд цієї справи належить проводити за правилами, що передбачені новою редакцією ЦПК України, в частині, у якій вони не встановлюють нових обов`язків, не скасовують чи не звужують прав, що належні учасникам судового процесу, чи не обмежують їх використання.

В свою чергу, відповідно до ч.2 ст.19 ЦПК України цивільне судочинство у порядку позовного провадження здійснюється за правилами загального та спрощеного провадження. Ці правила визначаються ухвалою суду про відкриття провадження (п.п.4 ч.2 ст.187 ЦПК України).

Зміна складу суду відбулась на стадії судового розгляду.

Відповідно до ч. 12 ст. 33 ЦПК України, у разі зміни складу суду на стадії розгляду справи по суті суд повторно розпочинає розгляд справи по суті, крім випадку, коли суд ухвалить рішення про повторне проведення підготовчого судового засідання.

Враховуючи положення ст. ст. 19, 33 ЦПК України, характер спірних правовідносин, та зважаючи на тривалий строк перебування справи в провадженні суду, а саме більше трьох років, з урахуванням завдань підготовчого провадження, передбачених ст. 189 ЦПК України, суд вважає за необхідне здійснювати судовий розгляд у цій справі повторно в порядку загального позовного провадження та призначити відкрите підготовче судове засідання.

На підставі вищенаведеного, керуючись ст.19, 33, 258-261 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в :

Прийняти до розгляду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 в своїх інтересах та в інтересах малолітнього ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору органу опіки та піклування Решетилівської районної державної адміністрації, про встановлення факту спільного проживання, визнання майна об`єктом спільної сумісної власності, визнання права власності на частку у спільному майні, права власності на спадкове майно; за зустрічним позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_1 , яка діє у своїх інтересах та в інтересах малолітнього ОСОБА_2 , про встановлення факту проживання однією сім`єю, визнання майна спільною сумісною власністю подружжя, визнання права власності на спільно набуте майно, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , відділ у справах дітей Решетилівської районної державної адміністрації; та за зустрічним позовом ОСОБА_4 та ОСОБА_5 до ОСОБА_1 , яка діє у своїх інтересах та в інтересах малолітнього ОСОБА_2 , про визнання права власності на спадкове майно, третя особа, яка не заявляє самостійні вимоги на предмет спору, відділ у справах дітей Решетилівської районної державної адміністрації.

Розгляд справи проводити повторно в порядку загального позовного провадження зі стадії підготовчого судового засідання.

Призначити відкрите підготовче судове засідання на 01.09.2020 о 10-40 годині у приміщенні Решетилівського районного суду Полтавської області за адресою : вул. Покровська, 24, м. Решетилівка, Полтавська область, зала судових засідань №1.

Розгляд справи проводити суддею одноособово.

Роз`яснити відповідачам право подання відзиву на позовну заяву (зустрічний позов) у письмовій формі до Решетилівського районного суду Полтавської області у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення їм копії цієї ухвали з дотриманням вимог ст. 178 ЦПК України.

Роз`яснити відповідачам, що разом із відзивом вони повинні подати суду докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка повинен відповідати вимогам частини третьої - п`ятої ст.178 ЦПК України. Одночасно із поданням до суду відповіді на відзив, її копія повинна бути надіслана іншим учасникам справи .

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке повинно відповідати вимогам частини третьої - п`ятої ст.178 ЦПК України.

Одночасно із поданням до суду заперечення, його копія повинна бути надіслана іншим учасникам справи .

Встановити третім особам, які не заявляють самостійних вимоги щодо предмету спору, п`ятнадцятиденний строк з моменту отримання позову або відзиву, на подання письмових пояснень щодо них. Письмові пояснення повинні відповідати вимогам частини третьої - шостої ст.178 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http:// rsh.pl.court.gov.ua/sud1626/.

Копію ухвали надіслати учасникам справи .

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає апеляційному оскарженню.

Найменування або ім`я сторін та їх місцезнаходження :

позивачка за первісним позовом та відповідачка за зустрічними позовами - ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ), яка діє в своїх інтересах та інтересах ОСОБА_2 (місце проживання: АДРЕСА_1 );

відповідачка за первісним позовом та позивачка за зустрічним позовом - ОСОБА_3 (місце проживання: АДРЕСА_2 );

відповідач за первісним позовом та позивач за зустрічним позовом - ОСОБА_4 (місце проживання: АДРЕСА_2 ,);

відповідачка за первісним позовом та позивачка за зустрічним позовом - ОСОБА_5 (місце проживання: АДРЕСА_3 );

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - служби у справах дітей Решетилівської районної державної адміністрації (місцезнаходження: вул. Покровська, 17, м. Решетилівка Полтавської області);

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - відділ у справах дітей Решетилівської районної державної адміністрації (місцезнаходження: вул. Покровська, 17, м. Решетилівка Полтавської області).

Суддя О.О. Романенко

СудРешетилівський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення03.08.2020
Оприлюднено05.08.2020
Номер документу90752164
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —546/306/17

Ухвала від 04.04.2023

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Романенко О. О.

Ухвала від 28.11.2022

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Романенко О. О.

Ухвала від 20.12.2021

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Романенко О. О.

Ухвала від 15.11.2021

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Романенко О. О.

Ухвала від 25.08.2021

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Романенко О. О.

Ухвала від 12.07.2021

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Романенко О. О.

Ухвала від 16.06.2021

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Романенко О. О.

Ухвала від 25.05.2021

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Романенко О. О.

Ухвала від 28.12.2020

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Романенко О. О.

Ухвала від 03.08.2020

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Романенко О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні