Ухвала
від 23.11.2021 по справі 415/1081/21
ЛУГАНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 415/1081/21

Провадження № 22-ц/810/830/21

ЛУГАНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

23 листопада 2021 року м. Сєвєродонецьк

Луганський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати у цивільних справах:

головуючого Назарової М.В.,

суддів: Лозко Ю.П., Луганської В.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань Луганського апеляційного суду питання про витребування інформації у Міністерства соціальної політики України із Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб

у цивільній справі за апеляційною скаргою ОСОБА_1

на рішення Сєвєродонецького міського суду Луганської області від 11 серпня 2021 року

за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних позовних вимог на предмет спору - Служба у справах дітей Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області про позбавлення батьківських прав,

в с т а н о в и в:

Рішенням Сєвєродонецького міського суду Луганської області від 11 серпня 2021 року у задоволенні позову ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних позовних вимог на предмет спору - Служба у справах дітей Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області про позбавлення батьківських прав відмовлено.

Не погодившись з вказаним рішенням суду, позивачка ОСОБА_1 звернулась до суду з апеляційною скаргою.

Ухвалою Луганського апеляційного суду від 11 жовтня 2021 року відкрито апеляційне провадження по вказаній справі та ухвалою суду від 25 жовтня 2021 року розгляд справи призначено на 23 листопада 2021 року.

З метою забезпечення апеляційного розгляду справи виникла необхідність в отриманні інформації щодо визначення місця проживання (місця перебування) ОСОБА_1 з огляду на наступне.

ОСОБА_1 має зареєстроване місце проживання в м. Алчевську Луганської області, яке визнано тимчасово окупованою територією України відповідно до Закону України Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях від 18 січня 2018 року № 2268-VIII.

Із позовної заяви, із якою позивачка звернулась до суду в лютому 2021 року, адреса місця реєстрації позивачки зазначена тимчасово окупована територія України, посилається на ухилення відповідача від виконання своїх батьківських обов`язків з 2012 року та на те, що вона разом із дитиною з 2014 до 2017 року мешкала в м. Харків.

Статтею 19 Сімейного Кодексу України визначено участь органу опіки та піклування у захисті сімейних прав та інтересів, зокрема частиною четвертою, що при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою.

Форму участі вказаних органів визначає частина п`ята вказаної норми, згідно якої орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

Будь-який висновок органу опіки та піклування у справі відсутній.

Останнім місцем проживання дитини разом із матір`ю на території України, де органи державної влади України здійснюють свої повноваження у повному обсязі, є саме м. Харків, де дитина відвідувала Комунальну установу Дошкольное учебное учреждение (ясли-сад) № 378 Харьковского городского Совета (мовою оригіналу).

З 2016 року в Україні створено Єдину інформаційну базу даних про внутрішньо переміщених осіб згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 22 вересня 2016 року №646 Про затвердження Порядку створення, ведення та доступу до відомостей Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб .

З урахуванням зазначеного, з метою забезпечення належної участі у формі дачі висновку належного органу опіки і піклування у розгляді справи, принципу справедливого судового розгляду, для отримання даних про місце проживання (перебування) ОСОБА_1 апеляційний суд вважає за необхідне витребувати відповідну інформацію із Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб у Міністерства соціальної політики України.

На підставі викладеного, керуючись ст. 7, 8, 381 ЦПК України,

у х в а л и в:

Витребувати у Міністерства соціальної політики України із Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб відомості про перебування на обліку чи зняття з нього, із зазначенням місця проживання як внутрішньо переміщеної особи ОСОБА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , адреса місця реєстрації: АДРЕСА_1 .

Встановити Міністерству соціальної політики України строк виконання ухвали до 06 грудня 2021 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий

Судді:

СудЛуганський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення23.11.2021
Оприлюднено25.11.2021
Номер документу101338506
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —415/1081/21

Ухвала від 05.10.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Дубовенко І. Г.

Ухвала від 18.08.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Дубовенко І. Г.

Ухвала від 27.07.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Олійник Алла Сергіївна

Ухвала від 11.05.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Олійник Алла Сергіївна

Ухвала від 11.02.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Олійник Алла Сергіївна

Постанова від 21.12.2021

Цивільне

Луганський апеляційний суд

Назарова М. В.

Постанова від 21.12.2021

Цивільне

Луганський апеляційний суд

Назарова М. В.

Ухвала від 07.12.2021

Цивільне

Луганський апеляційний суд

Назарова М. В.

Ухвала від 23.11.2021

Цивільне

Луганський апеляційний суд

Назарова М. В.

Ухвала від 25.10.2021

Цивільне

Луганський апеляційний суд

Назарова М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні