Ухвала
від 23.11.2021 по справі 148/1384/21
ТУЛЬЧИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 148/1384/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 листопада 2021 року м. Тульчин

Тульчинський районний суд

Вінницької області

в складі: головуючого судді Саламахи О.В.,

за участю секретаря Немирівської Ю.А.,

розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду м. Тульчина за правилами загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , до ОСОБА_2 та Шпиківської селищної ради Тульчинського району Вінницької області, про скасування рішення про погодження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі та передачу земельної ділянки у власність та скасування державної реєстрації права власності на житловий будинок ,-

В С Т А Н О В И В:

В провадженні суду знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 та Шпиківської селищної ради Тульчинського району про скасування рішення про погодження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі та передачу земельної ділянки у власність та скасування державної реєстрації права власності на житловий будинок .

Позивач подав до суду клопотання про витребування у відповідача Шпиківської селищної ради Тульчинського району Вінницької області документів та інформації.

Клопотання мотивоване тим, що представник позивача ОСОБА_3 звертався із адвокатським запитом до Шпиківської селищної ради Тульчинського району з вимогою надати інформацію та документи, а саме: 1) чи вилучалась у ОСОБА_4 земельна ділянка, або її частина, яка виділена останньому рішенням загальних зборів колгоспників № 2 від 28.07.1990, за адресою: АДРЕСА_1 ; 2) інформацію з долученням належно завірених копій підтверджуючих документів, про присвоєння об`єкту нерухомого майна (земельній ділянці, житловому будинку), за адреси: АДРЕСА_1 ; 3) належно завірену копію погосподарської книги за 1991-1995 роки № 2, особовий рахунок № НОМЕР_1 , за адресою: АДРЕСА_1 ; 4) хто був зареєстрований в житловому будинку по АДРЕСА_1 , в період з 1991 року по грудень 2015 року; 5) інформацію з долученням належно завірених копій підтверджуючих документів, на підставі яких даних були видані довідки виконавчого комітету Печерської сільської ради № 963 від 11.12.2015 та № 999 від 28.12.2015; 6) належно завірені копії матеріалів, на підставі яких Печерською сільською радою прийнято рішення від 30.10.2015, про надання дозволу ОСОБА_2 на розробку технічної документації із землеустрою, щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), що розташована, за адресою: АДРЕСА_1 , для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд та ведення особистого селянського господарства, загальною opiєнтованою площею 0,10 га.; 7) належно завірені копії матеріалів, на підставі яких Печерською сільською радою прийнято рішення від 08.12.2015 про погодження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), загальною площею - 0,1937 га., для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 та передано у власність ОСОБА_2 вказану земельну ділянку. Однак, Шпиківською селищною радою Тульчинського району таких документів та інформації не видано.

Тому, згідно з наданої інформації Шпиківською селищною радою, представник позивача ОСОБА_3 звертався із адвокатським запитом до архівного відділу Тульчинської районної державної адміністрації Вінницької області, з вимогою надати їм документи, а саме: 1) рішення загальних зборів колгоспників № 2 від 28.07.1990, за адресою: АДРЕСА_1 ; 2) належно завірені копії матеріалів, на підставі яких Печерською сільською радою прийнято рішення від 30.10.2015, про надання дозволу ОСОБА_2 на розробку технічної документації із землеустрою, щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), що розташована, за адресою: АДРЕСА_1 , для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд та ведення особистого селянського господарства, загальною opiєнтованою площею 0,10 га.; 3) належно завірені копії матеріалів, на підставі яких Печерською сільською радою прийнято рішення від 08.12.2015 про погодження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), загальною площею - 0,1937 га., для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 та передано у власність ОСОБА_2 вказану земельну ділянку, однак останні відповіді не надали. Таким чином, у позивача та його представника, виникли труднощі в отриманні доказів.

В підготовче засідання сторони не з`явились.

Від представника позивача надійшло клопотання про розгляд поданих позивачем клопотань про витребування доказів без його та позивача участі.

Представник відповідача подав клопотання про проведення розгляду справи без участі представника Шпиківської селищної ради Тульчинського району.

Ознайомившись з клопотаннями позивача, суд вважає необхідним їх задовольнити, виходячи з наступних підстав.

Згідно ст. 76 ч. 1 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до ст. 84 ч. 1 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Враховуючи обставини справи та беручи до уваги, що інформація, яка міститься у витребовуваних документах, має значення для правильного розгляду справи, позивач самостійно не може отримати дану інформацію, суд приходить до висновку про необхідність витребування вищевказаних документів у архівного відділу Тульчинської районної державної адміністрації Вінницької області та Шпиківської селищної ради Тульчинського району Вінницької області.

На підставі викладеного, керуючись ст. 84, ст. 260 ЦПК України, суддя, -

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання позивача про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати з архівного відділу Тульчинської районної державної адміністрації Вінницької області:

-рішення загальних зборів колгоспників № 2 від 28.07.1990, за адресою: АДРЕСА_1 ;

-копії документів, на підставі яких Печерською сільською радою прийнято рішення від 30.10.2015, про надання дозволу ОСОБА_2 на розробку технічної документації із землеустрою, щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), що розташована, за адресою: АДРЕСА_1 , для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд та ведення особистого селянського господарства, загальною opiєнтованою площею 0,10 га.;

-копії документів, на підставі яких Печерською сільською радою прийнято рішення від 08.12.2015 про погодження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), загальною площею - 0,1937 га., для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 та передано у власність ОСОБА_2 вказану земельну ділянку.

Витребувати з Шпиківської селищної ради Тульчинського району Вінницької області:

-інформацію щодо вилучення у ОСОБА_4 земельної ділянки, або її частина, яка виділена останньому рішенням загальних зборів колгоспників № 2 від 28.07.1990, за адресою: АДРЕСА_1 ;

-копії документів, про присвоєння об`єкту нерухомого майна (земельній ділянці, житловому будинку), за адреси: АДРЕСА_1 ;

-копію погосподарської книги за 1991-1995 роки № 2, особовий рахунок № НОМЕР_1 , за адресою: АДРЕСА_1 ;

-інформацію про зареєстрованих осіб в житловому будинку по АДРЕСА_1 , в період з 1991 року по грудень 2015 року;

-копії документів, на підставі яких даних видавались довідки виконавчого комітету Печерської сільської ради №963 від 11.12.2015 та № 999 від 28.12.2015;

-копії документів, на підставі яких Печерською сільською радою прийнято рішення від 30.10.2015, про надання дозволу ОСОБА_2 на розробку технічної документації із землеустрою, щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), що розташована, за адресою: АДРЕСА_1 , для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд та ведення особистого селянського господарства, загальною opiєнтованою площею 0,10 га.;

-копії документів, на підставі яких Печерською сільською радою прийнято рішення від 08.12.2015 про погодження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), загальною площею - 0,1937 га., для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 та передано у власність ОСОБА_2 вказану земельну ділянку.

Роз`яснити архівному відділу Тульчинської районної державної адміністрації Вінницької області та Шпиківській селищній раді Тульчинського району Вінницької області, що докази, які вимагає суд, направляються до суду безпосередньо. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Підготовче засідання у справі відкласти на 11.01.2022 на 11:30 год.

Копію ухвали для виконання направити архівному відділу Тульчинської районної державної адміністрації Вінницької області (вул. М. Леонтовича, 1, м. Тульчин, Вінницька область), та Шпиківській селищній раді Тульчинського району Вінницької області (вул. Леніна, 3, смт. Шпиків, Тульчинський район Вінницька область) до відома учасникам справи.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя Тульчинського районного суду

Вінницької області О.В. Саламаха

Дата ухвалення рішення23.11.2021
Оприлюднено01.12.2021
Номер документу101425102
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —148/1384/21

Ухвала від 21.05.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Сало Т. Б.

Ухвала від 06.05.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Сало Т. Б.

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Сало Т. Б.

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Сало Т. Б.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Сало Т. Б.

Рішення від 18.05.2023

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Саламаха О. В.

Рішення від 18.05.2023

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Саламаха О. В.

Ухвала від 11.01.2022

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Саламаха О. В.

Ухвала від 23.11.2021

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Саламаха О. В.

Ухвала від 09.08.2021

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Саламаха О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні