Ухвала
від 29.11.2021 по справі 2-938/10
НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-938/10

провадження № 2-зз/285/5/21

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 листопада 2021 року м. Новоград-Волинський

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

в складі: головуючої - судді Михайловської А.В.,

за участі секретаря Ковальової З.С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у місті Новоград-Волинський заяву ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , місце проживання - АДРЕСА_1 ) про скасування заходів забезпечення позову у справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , ОСОБА_1 про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, -

в с т а н о в и в:

22.10.2021 року до суду надійшла заява ОСОБА_1 про скасування арешту на 42/100 частини будинку АДРЕСА_2 . В обгрунтування заяви вказано, що на даний час такий арешт майна порушує його право власності, оскільки завдану шкоду ним було відшкодовано в повному обсязі і на даний час він не є боржником по виконанню рішення суду у справі № 2-938/10.

У судове засідання учасники справи не прибули, про час та місце розгляду заяви повідомлені. Він відповідача ОСОБА_1 (заявника) надійшло клопотання про розгляд заяви без його участі. Від позивача ОСОБА_2 надійшла заява про розгляд клопотання про забезпечення позову без її участі, заперечує щодо скасування заходів забезпечення позову, оскільки щодо відповідача ОСОБА_3 перебуває на виконанні виконавчий лист у Баранівській ДВС.

Дослідивши зміст заяви та надані докази, суд дійшов наступного висновку.

Встановлено, що в провадженні Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області перебувала цивільна справа № 2-938/10 за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , ОСОБА_1 про відшкодування матеріальної та моральної шкоди.

29.03.2010 року у даній справі ухвалою Новоград-Волинського міськрайонного суду накладено арешт на 42/100 частини будинку АДРЕСА_2 , які належать на праві власності ОСОБА_1

Рішенням Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області від 03.06.2010 року у справі №2-938/10, яке набрало законної сили, стягнено з ОСОБА_3 на користь ОСОБА_2 107140 грн. 47 грн. Також стягнено із ОСОБА_3 та ОСОБА_1 , заявника у справі, в солідарному порядку моральну шкоду в розмірі 20000 грн.

Як встановлено з повідомлень Новоград-Волинського відділу ДВС у Новоград-Волинському районі Житомирської області Централь-Західного міжрегіонального управління МЮ (м.Хмельницький) у базі даних АСВП відсутні на виконанні будь-які виконавчі провадження про стягнення боргів та штрафів з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя АДРЕСА_1 .

Разом з цим вбачається, що згідно АСВП №50755604 по виконанню рішення суду у справі № 2-938/10 за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про відшкодування матеріальної та моральної шкоди перебуває на виконанні у Баранівському ВДВС відповідне виконавче провадження.

Відповідно до ст. 158 ЦПК України суд може скасувати заходи забезпечення позову з власної ініціативи або за вмотивованим клопотанням учасника справи. За результатами розгляду клопотання про скасування заходів забезпечення позову, вжитих судом, постановляється ухвала. У випадку залишення позову без розгляду, закриття провадження у справі або у випадку ухвалення рішення щодо повної відмови у задоволенні позову суд у відповідному судовому рішенні зазначає про скасування заходів забезпечення позову.

Відповідно до п.10 постанови Пленуму Верховного Суду України №9 від 22.12.2006 року Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову заходи забезпечення позову мають тимчасовий характер і діють до виконання рішення суду, яким закінчується розгляд справи по суті. Зважаючи на це, суд при задоволенні позову не вправі скасовувати вжиті заходи до виконання рішення або зміни способу його виконання, за винятком випадків, коли потреба в забезпеченні позову з тих чи інших причин відпала або змінились обставини, що зумовили його застосування.

В зв`язку з цим, суд приходить до висновку, що на даний час відсутні підстави для подальшого застосування заходів забезпечення позову, оскільки наявність останніх перешкоджає відповідачу (заявнику) ОСОБА_1 в реалізації його прав власника майна. Отже відповідачем подано до суду вмотивоване клопотання про скасування заходів забезпечення позову.

За таких обставин заяву про скасування заходів забезпечення позову суд вважає обґрунтованою та такою, що підлягає задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 158, 261, 352-355, ЦПК України, суд -

п о с т а н о в и в :

Заяву ОСОБА_1 про скасування заходів забезпечення позову у справі № 2-938/10 - задовольнити.

Скасувати заходи забезпечення позову, встановлені ухвалою Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області від 29 березня 2010 року у справі № 2-938/010, у вигляді накладення арешту на 42/100 частини будинку АДРЕСА_2 , які належать на праві власності ОСОБА_1 .

Примірник ухвали про скасування заходів забезпечення позову невідкладно після набрання такою ухвалою законної сили надсилається заявнику, всім особам, яких стосуються заходи забезпечення позову і яких суд може ідентифікувати, а також державним та іншим органам, які повинні були та (або) виконували ухвалу про забезпечення позову, для здійснення ними відповідних дій щодо скасування заходів забезпечення позову.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Учасники справи, а також особи, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси та (або) обов`язки, мають право оскаржити в апеляційному порядку рішення суду першої інстанції повністю або частково.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Дата підписання та виготовлення повної ухвали - 29.11.2021 року.

Головуюча А.В.Михайловська

Дата ухвалення рішення29.11.2021
Оприлюднено01.12.2021
Номер документу101475991
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-938/10

Ухвала від 04.08.2022

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Зімін М. В.

Ухвала від 29.11.2021

Цивільне

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Михайловська А. В.

Ухвала від 04.09.2020

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Хамник М. М.

Ухвала від 11.03.2020

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Ваврушак Н. М.

Рішення від 09.09.2010

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Ігнатова Г. В.

Ухвала від 31.08.2010

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Ігнатова Г. В.

Ухвала від 21.08.2010

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Ігнатова Г. В.

Рішення від 15.01.2010

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Головін В. О.

Рішення від 15.10.2010

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Овчаренко Н. Г.

Ухвала від 23.11.2017

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Корнієнко С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні