Ухвала
від 01.12.2021 по справі 710/1688/19
ШПОЛЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №710/1688/19

Номер провадження 2/710/5/21

УХВАЛА

про залучення третьої особи

01.12.2021 м. Шпола

Шполянський районний суд Черкаської області в складі:

головуючого - судді Сивоконя С.С.,

за участі секретаря судового засідання - Поліщук І.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні у залі суду клопотання представника позивача адвоката Кучеренко Н.В. про залучення у процес третьої особи без самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача Служби у справах дітей Шполянської міської ради по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача Шполянський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), про визнання батьківства

ВСТАНОВИВ:

26.12.2019 до Шполянського районного суду Черкаської області надійшов даний позов, в якому позивач просить визнати його батьком дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , матір`ю якого є ОСОБА_4 ; Виключити відомості з актового запису про народження дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , дані про як батька дитини - ОСОБА_5 ; внести відомості до актового запису про народження дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зазначивши ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , громадянина Молдови, батьком дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та змінити прізвище дитини з ОСОБА_6 на ОСОБА_7 .

29.11.2021 представником позивача до суду подано клопотання про залучення у процес третьої особи без самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача Служби у справах дітей Шполянської міської ради. Свою заяву представник позивача мотивував тим, що встановлення батьківства - це акт цивільного стану, що вимагає державної реєстрації. Тільки після цього у чоловіка - батька виникають передбачені чинним законодавством батьківські права і обов`язки щодо дитини, біологічним батьком якого він є, але при цьому не перебував у шлюбі з матір`ю дитини. Підставою для пред`явлення ОСОБА_8 даного позову - є не його суб`єктивне право, а охоронюваний законом інтерес дитини ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1 . Цей інтерес полягає в тому, щоб знати свого батька і перебувати у правовому зв`язку з ним. При тому, що в силу життєвих обставин, дитина залишилась без материнського піклування. Відповідно до ст. 11 Закону України Про охорону дитинства , дитина має право на проживання в сім`ї разом зі своїми батьками. Саме Служба у справах дітей, яка діє на певній території, забезпечує реалізацію політики недопущення порушення інтересів неповнолітніх дітей, які потрапили у скрутне становище. Беручи до уваги той факт, що дитина проживає в с. Васильків Черкаської області, повноваження та обов`язок по реалізації прав неповнолітніх дітей на вказаній території покладено на Службу у справах дітей Шполянської міської ради, а отже даний виконавчий орган має бути учасником при вирішенні даного спору.

Позивач та його представник в судове засідання не з`явились. Представником позивача подано до суду заяву з проханням проводити підготовче судове засідання без його участі та без участі позивача. Подані клопотання підтримує та просить задовольнити.

Відповідач ОСОБА_2 в судове засідання не з`явилась 02.11.2021 о 13:00 год., судову повістку отримала 26.10.2021 (розписка про отримання судової повістки повернулась до суду 05.11.2021), не з`явилась 01.12.2021 о 15:00 год., судову повістку отримала 09.11.2021. Клопотань про відкладення розгляд справи та повідомлень про поважність причин неявки до суду не надходило.

Представник третьої особи в судове засідання не з`явився. До суду подано клопотання про розгляд справи без участі їх представника.

Згідно з ч. 1ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання. у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі в справі також за заявою учасників справи.

Вивчивши матеріали справи, суд вважає, що відповідно до положень ст.53 ЦПК України необхідно залучити третю особу, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Службу у справах дітей Шполянської міської ради, до повноважень якої належить захист прав та інтересів дітей на території с. Васильків.

Керуючись ст. 53 , 198 , 240 , 353 ЦПК України , суд

УХВАЛИВ:

Залучити до участі в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача Шполянський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), про визнання батьківства, в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Службу у справах дітей Шполянської міської ради.

Зобов`язати позивача направити Службі у справах дітей Шполянської міської ради копію позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду.

Визначити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору п`ятнадцятиденний строк з дня вручення цієї ухвали для подання пояснення на позовну заяву.

Третій особі роз`яснити, що вона має процесуальні права і обов`язки, передбачені ст.43 ЦПК України .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя С.С. Сивокінь

СудШполянський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення01.12.2021
Оприлюднено02.12.2021
Номер документу101535017
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —710/1688/19

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Бородійчук В. Г.

Ухвала від 16.08.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Карпенко Світлана Олексіївна

Ухвала від 02.03.2023

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Фетісова Т. Л.

Ухвала від 17.07.2022

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Сивокінь С. С.

Ухвала від 13.06.2022

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Сивокінь С. С.

Рішення від 19.04.2022

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Сивокінь С. С.

Рішення від 19.04.2022

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Сивокінь С. С.

Ухвала від 11.01.2022

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Сивокінь С. С.

Ухвала від 01.12.2021

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Сивокінь С. С.

Ухвала від 14.09.2021

Цивільне

Шполянський районний суд Черкаської області

Сивокінь С. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні