Ухвала
від 11.11.2021 по справі 752/9924/19
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/9924/19

Провадження №: 1-кс/752/9177/21

У Х В А Л А

Іменем України

11.11.2021 м. Київ

Слідчий суддя Голосіївського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань Голосіївського районного суду міста Києва клопотання старшого слідчого в ОВС Слідчого управління Головного управління Національної поліції у м. Києві ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу Київської міської прокуратури ОСОБА_4 , про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12019100000000535 від 15.05.2019, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченогоч. 2 ст. 272 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий в ОВС слідчого управління Головного управління Національної поліції у місті Києві майор поліції ОСОБА_3 звернувся до Голосіївського районного суду міста Києва із вказаним клопотанням, у якому просить продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12019100000000535 від 15.05.2019, до дванадцяти місяців.

В обгрунтування клопотання слідчий зазначив, що Слідчим управлінням Головного управління Національної поліції у м.Києві здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12019100000000535 від 15.05.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 272 КК України.

Слідчий вказує, що під час досудового розслідування у цьому кримінальному провадженні проведені такі слідчі (розшукові) та інші процесуальні дії: проведено огляди місця події АДРЕСА_1 ; проведено огляд трупа ОСОБА_5 за адресою АДРЕСА_1 ; допитано як свідків: ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 ; проведено судово-медичну експертизу трупа ОСОБА_5 ; на підставі ухвали слідчого судді Голосіївського районного суду міста Києва було накладено арешт на незакінчене будівництво багатоповерхового житлового комплексу з підземним паркінгом по АДРЕСА_2 ; на підставі ухвали слідчого судді Голосіївського районного суду міста Києва вилучено інформацію що перебуває у володінні оператора телекомунікацій рухомого (мобільного) зв`язку ПрАТ«Київстар»; на підставі ухвали слідчого судді Голосіївського районного суду міста Києва отримано доступ до копій документів, які перебувають у володінні у володінні ТОВ «Північно-український будівельний альянс» (ЄДРПОУ 35129952); на підставі ухвали слідчого судді Голосіївського районного суду міста Києва отримано доступ до копій документів, які перебувають у володінні ТОВ «Львів-буд 1» (ЄДРПОУ 41757454); на підставі ухвали слідчого судді Голосіївського районного суду міста Києва призначено експертизу безпеки життєдіяльності, проведення якої доручено експертам Київського НДЕКЦ МВС України; на підставі постанови слідчого від 13.11.2019 призначено експертизу безпеки життєдіяльності проведення якої доручено експертам Київського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України; на підставі постанови слідчого від 13.03.2020 призначено експертизу безпеки життєдіяльності проведення якої доручено експертам Київського НДІСЕ; на клопотання експерта Київського НДІСЕ, на підставі ухвали слідчого судді Голосіївського районного суду міста Києва отримано доступ до копій документів, які перебувають у володінні у володінні ТОВ «Північно-український будівельний альянс» (ЄДРПОУ 35129952); на підставі постанови слідчого від 14.05.2021 призначено експертизу безпеки життєдіяльності проведення якої доручено експертам Донецького науково-дослідного інституту судових експертиз.

Також слідчий зазначає, що на даний час у кримінальному провадженні №12019100000000535 від 15.05.2019 року виникла необхідність у проведенні ряду інших слідчих та процесуальних дій, зокрема, провести експертизу безпеки життєдіяльності; встановити осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення.

Строк досудового розслідування у кримінальному провадженні закінчується 15.11.2021р., однак завершити досудове розслідування у вказаний строк не виявляється можливим внаслідок складності провадження.

За таких обставин слідчий просить продовжити строк досудового розслідування в кримінальному провадженні №12019100000000535 від 15.05.2019року на дванадцять місяців.

У судове засідання слідчий не з`явився, про дату, час та місце розгляду вказаного клопотання повідомлявся належним чином. До початку розгляду вказаного клопотання подав заяву про розгляд клопотання за його відсутності, вимоги в клопотанні підтримав та просив їх задовольнити.

Відповідно до ч. 5 ст. 27 КПК України під час судового розгляду та у випадках, передбачених цим Кодексом, під час досудового розслідування забезпечується повне фіксування судового засідання та процесуальних дій за допомогою звуко- та відеозаписувальних технічних засобів. Офіційним записом судового засідання є лише технічний запис, здійснений судом у порядку, передбаченому цим Кодексом.

Згідно ч. 4 ст. 107 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Положеннями ч. 1 ст. 107 КПК України визначено, що рішення про фіксацію процесуальної дії за допомогою технічних засобів під час досудового розслідування приймає особа, яка проводить відповідну процесуальну дію.

Враховуючи вищевказані положення КПК України, слідчий суддя вважає за можливе розглянути клопотання за відсутності слідчого та без фіксування судового засідання за допомогою звуко- та відеозаписувальних технічних засобів.

Згідно з ч. 1ст. 219 КПКУкраїни строк досудового розслідування обчислюється з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня звернення до суду з обвинувальним актом, клопотанням про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру, клопотанням про звільнення особи від кримінальної відповідальності або до дня ухвалення рішення про закриття кримінального провадження.

Строк досудового розслідування з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня повідомлення особі про підозру становить дванадцять місяців у кримінальному провадженні щодо нетяжкого злочину та вісімнадцять місяців у кримінальному провадженні щодо тяжкого або особливо тяжкого злочину (ч. 2ст. 219 КПК України).

При цьому якщо досудове розслідування злочину до моменту повідомлення особі про підозру неможливо закінчити у строк, зазначений у частині другійстатті 219 цього Кодексу, вказаний строк може бути продовжений неодноразово слідчим суддею за клопотанням прокурора або слідчого, погодженого з прокурором, на строк шість місяців у разі вчинення нетяжкого злочину чи дванадцять місяців у разі вчинення тяжкого або особливо тяжкого злочину.

Відповідно до вимог частини 1статті 295-1 КПК Україниу випадках, передбаченихстаттею 294 цього Кодексу, продовження строку досудового розслідування здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, постановленої за відповідним клопотанням прокурора або слідчого.

Згідно з ч. 2 ст. 295-1КПК України у клопотанні про продовження строку досудового розслідування до повідомлення особі про підозру зазначаються: найменування (номер) кримінального провадження; всі слідчі (розшукові) та інші процесуальні дії, проведені під час кримінального провадження; обставини, що перешкоджали здійснити інші необхідні процесуальні дії раніше; строк, необхідний для проведення або завершення процесуальних дій; інші відомості, що обґрунтовують необхідність продовження строку досудового розслідування. До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими слідчий обґрунтовує доводи клопотання. При цьому слідчий зобов`язаний зазначити у відповідному клопотанні найкоротший строк, достатній для потреб досудового розслідування.

Як вбачаєтьсяз витягуз Єдиногореєстру досудовихрозслідувань,Першим слідчимвідділом (здислокацією ум.Києві)Головним управліннямНаціональної поліціїу м.Києві здійснюєтьсядосудове розслідуванняу кримінальномупровадженні,відомості прояке 15.05.2019внесені доЄдиного реєструдосудових розслідуваньпід № 12019100000000535 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 272 КК України.

Слідчий суддя встановив, що під час досудового розслідування в даному кримінальному провадженні проведено ряд слідчих (розшукових) та інших процесуальних дій, спрямованих на отримання та перевірку доказів у даному провадженні, які перелічені в клопотанні слідчого та підтверджуються копіями матеріалів кримінального провадження, доданими до клопотання.

Підозра у даному кримінальному провадженні жодній особі не пред`явлена.

Строк досудового розслідування у кримінальному провадженні №12019100000000535 від15.05.2019 закінчується 15.11.2021.

Однак завершити у даний строк досудове розслідування неможливо, так як для забезпечення повного та об`єктивного проведення досудового розслідування необхідно провести ряд слідчих (розшукових) та процесуальних дій, заходів забезпечення кримінального провадження, проведення яких потребує додаткового часу, зокрема провести експертизу безпеки життєдіяльності; встановити осіб причетних до вчинення кримінального правопорушення.

Провести вказані слідчі (розшукові) та процесуальні дії у передбачений законом строк не виявилось можливим у зв`язку з винятковою складністю кримінального провадження, необхідністю отримання доказів, які можуть бути використані для доведення винуватості у вчиненні кримінального правопорушення конкретної особи, неможливість їх отримання раніше з об`єктивних причин.

При цьому виконання зазначених слідчих (розшукових) та процесуальних дій необхідне для забезпечення прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, а також забезпечення повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожен, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності, жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура, а також для збирання додаткових доказів.

Таким чином необхідність проведення вказаних слідчих (розшукових) та процесуальних дій обґрунтовано перешкоджає завершенню досудового розслідування у даному кримінальному провадженні.

З урахуванням викладеного слідчий суддя приходить до висновку, що на даний час не завершено необхідні слідчі та процесуальні дії, результати яких мають суттєве значення для судового розгляду, а тому необхідно продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні №12019100000000535 від15.05.2020. При цьому слідчий суддя вважає, що розумним, достатнім та об`єктивно необхідним для виконання зазначених вище слідчих (розшукових) та процесуальних дій є строк дванадцять місяців, а відтак клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Керуючись ст.28,219,294,295-1,309,369-372,532 КПК України,слідчий суддя

УХВАЛИВ:

1. Клопотання старшого слідчого в ОВС СУ Головного управління Національної поліції у м. Києві ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу Київської міської прокуратури ОСОБА_4 , задовольнити.

2. Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні №12019100000000535, відомості щодо якого внесені 15.05.2019 до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 272 КК України, на дванадцять місяців.

3. Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення11.11.2021
Оприлюднено03.02.2023
Номер документу101535193
СудочинствоКримінальне
Сутьпродовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12019100000000535 від 15.05.2019, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченогоч. 2 ст. 272 КК України

Судовий реєстр по справі —752/9924/19

Ухвала від 11.11.2021

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Ольшевська І. О.

Ухвала від 13.11.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 09.07.2019

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Рибак Іван Олексійович

Ухвала від 05.06.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шкірай М. І.

Ухвала від 20.05.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шкірай М. І.

Ухвала від 20.05.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шкірай М. І.

Ухвала від 20.05.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шкірай М. І.

Ухвала від 20.05.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шкірай М. І.

Ухвала від 20.05.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шкірай М. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні