Ухвала
від 20.05.2019 по справі 752/9924/19
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/9924/19

Провадження № 1-кс/752/4925/19

У Х В А Л А

Іменем України

20.05.2019 року Голосіївський районний суд міста Києва

у складі слідчого судді - ОСОБА_1

за участю секретаря ОСОБА_2

розглянувши матеріали клопотання старшого слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції в м. Києві капітана поліції ОСОБА_3 , погодженого з прокурором відділу прокуратури м. Києва ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів внесене в кримінальному провадженні № 12019100000000535 від 15.05.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 272 КК України, слідчий суддя, -

ВСТАНОВИВ:

В провадження слідчого судді Голосіївського районного суду м. Києва надійшло вказане клопотання, в якому слідчий просив надати йому тимчасовий доступ до речей та документів, які знаходяться у володінні оператора телекомунікації рухомого (мобільного) зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Обґрунтовуючи внесене клопотання слідчий зазначив, що слідчим управлінням Головного управління Національної поліції у м.Києві здійснюється досудове розслідування в кримінальному провадженні, відомості про яке 15.05.2019 внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019100000000535, за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві, що спричинило загибель ОСОБА_5 , за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.272 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у період часу приблизно з 13 год. 29 хв. 13.05.2019 по 09 год. 40 хв. 14.05.2019 за адресою: АДРЕСА_1 , на будівництві ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » з висоти у ліфтову шахту будинку АДРЕСА_2 впав громадянин ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , від отриманих травм в наслідок падіння з висоти останній загинув.

Згідно вимог ст. 91 КПК України, у кримінальному провадженні підлягають доказуванню: подія кримінального правопорушення (час, місце, спосіб та інші обставини вчинення кримінального правопорушення); винуватість обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, форма вини, мотив і мета вчинення кримінального правопорушення, вид і розмір шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, а також розмір процесуальних витрат, обставини, які впливають на ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, характеризують особу обвинуваченого, обтяжують чи пом`якшують покарання, які виключають кримінальну відповідальність або є підставою закриття кримінального провадження, тощо. Доказування полягає у збиранні, перевірці та оцінці доказів з метою встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 38 КПК України орган досудового розслідування зобов`язаний застосувати всі передбачені законом заходи для забезпечення ефективності досудового розслідування.

При проведенні досудового розслідування виникла необхідність у перевірці отриманих відомостей та встановленні обставин вчинення кримінального правопорушення, які можуть вказувати на причетність до вчинення кримінальних правопорушень наступних осіб, які використовували та використовують номери (мобільні термінали) оператора телекомунікацій рухомого (мобільного) зв`язку ПрАТ« ІНФОРМАЦІЯ_1 » (адреса: АДРЕСА_3 , код за ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), а саме:

- ОСОБА_5 , який використовував номер телефону НОМЕР_2 ;

- ОСОБА_6 , який використовує номер телефону НОМЕР_3 ;

- ОСОБА_7 , який використовує номер телефону НОМЕР_4 ;

- ОСОБА_8 , який використовує номер телефону НОМЕР_5 ;

- ОСОБА_9 , який використовує номер телефону НОМЕР_6 .

Є підстави вважати, що вказані особи використовували зазначені номери мобільних телефонів у злочинній діяльності, телефонували та телефонують один одному з приводу вчиненого злочину.

Вказана інформація має важливе значення по кримінального провадженню, та в подальшому може бути використана, як доказ у кримінальному провадженні.

Слідчий в судове засідання не з`явився, надав до суду заяву про розгляд клопотання без його присутності, в якому зазначив, що вимоги клопотання підтримує у повному обсязі.

Також, просив розглянути клопотання без виклику особи, у якої необхідно отримати інформацію, а також в порядку пункту 7 ст. 163 КПК України просив дати розпорядження про надання можливості вилучення документів.

Фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів на підставі ч. 4 ст. 107 КПК України не здійснювалась, оскільки сторони в судове засідання не з`явились.

Слідчий суддя дослідивши клопотання та матеріали, якими воно обґрунтовується, вважає за необхідне задовольнити клопотання слідчого, виходячи з наступного.

Судом встановлено, що слідчим управлінням Головного управління Національної поліції у м.Києві здійснюється досудове розслідування в кримінальному провадженні, відомості про яке 15.05.2019 внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019100000000535, за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві, що спричинило загибель ОСОБА_5 , за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.272 КК України.

Відповідно до п. 7 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належить інформація, яка знаходиться в операторів та провайдерів телекомунікацій, про зв`язок, абонента, надання телекомунікаційних послуг, у тому числі отримання послуг, їх тривалості, змісту, маршрутів передавання тощо.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчий суддя, розглянувши клопотання сторони кримінального провадження №12019100000000535 від 15.05.2019 року старшого слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції в м. Києві капітана поліції ОСОБА_3 та матеріали додані до нього, дійшов висновку про наявність достатніх підстав для можливості надавання дозволу на тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у володінні ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з можливістю їх вилучення, оскільки вказані документи можуть мати суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Керуючись ст. ст. 160, 162-164, 166, 309 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання старшого слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції в м. Києві капітана поліції ОСОБА_3 , погодженого з прокурором відділу прокуратури м. Києва ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів внесене в кримінальному провадженні № 12019100000000535 від 15.05.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 272 КК України - задовольнити.

Надати старшому слідчому СУ ГУНП у м. Києві ОСОБА_3 працівниками СУ ГУ Нацполіції у м.Києві (членам слідчої групи), або за його дорученням оперативними співробітниками, тимчасовий доступ до документів, які містять охоронювану законом таємницю та можливість їх вилучення, що перебувають у володінні оператора телекомунікацій рухомого (мобільного) зв`язку ПрАТ« ІНФОРМАЦІЯ_1 » (адреса: АДРЕСА_3 , код за ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), які містять інформацію, за період з 13.05.2019 по 15.05.2019, щодо:

- телефонних розмов абонентів: НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_4 , НОМЕР_5 , НОМЕР_6 , а саме: про адреси розташувань базових станцій; типи з`єднань (вхідні та вихідні дзвінки, SМS, ММS, GРRS, переадресація); дати, час та тривалість з`єднань; адреси місцеперебування абонента А та абонента Б телефонних номерів в момент кожного вхідного та вихідного телефонного з`єднання, вхідних і вихідних SМS і ММS повідомлень; ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання (абонента Б) (абонентський, серійний, ICCID, ІМSІ номери сім-картки, ІМЕІ), ідентифікаційні ознаки терміналу, з яким відбувається сеанс зв`язку (абонент Б), з`єднання нульової тривалості; інформацію про прізвища, імена, по батькові та інші відомості про споживачів телекомунікаційних послуг (копію договору, копію контракту, копію документу, що посвідчує особу) абонентів зазначеного кінцевого обладнання телекомунікацій та абонентів Б, з якими відбувались з`єднання по номерам мобільного зв`язку НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_4 , НОМЕР_5 , НОМЕР_6 (за наявності таких відомостей);

- інформацію про мобільні термінали з якими працювали наступні номери: НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_4 , НОМЕР_5 , НОМЕР_6 ;

- інформацію про Інтернет з`єднання користувачів за номерами мобільного зв`язку НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_4 , НОМЕР_5 , НОМЕР_6 .

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Службовим особам ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », Код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , надати (забезпечити) тимчасовий доступ до речей і документів старшому слідчому слідчого управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві ОСОБА_3 , слідчим слідчої групи, або оперативним працівникам за дорученням, з можливістю їх вилучення, вказаних в ухвалі, документів (матеріалів).

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення20.05.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу81891561
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів внесене в кримінальному провадженні № 12019100000000535 від 15.05.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 272 КК України, слідчий

Судовий реєстр по справі —752/9924/19

Ухвала від 11.11.2021

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Ольшевська І. О.

Ухвала від 13.11.2020

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 09.07.2019

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Рибак Іван Олексійович

Ухвала від 05.06.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шкірай М. І.

Ухвала від 20.05.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шкірай М. І.

Ухвала від 20.05.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шкірай М. І.

Ухвала від 20.05.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шкірай М. І.

Ухвала від 20.05.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шкірай М. І.

Ухвала від 20.05.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шкірай М. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні