Ухвала
від 19.11.2021 по справі 370/877/20
МАКАРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

МАКАРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Д.Ростовського, 35, смт. Макарів, Київська область, 08001, тел/факс (04578)5-13-39, e-mail inbox@mk.ko.court.gov.ua

У Х В А Л А

справа №370/877/20

"19" листопада 2021 р. Макарівський районний суд Київської області

у складі : судді Мазки Н.Б

із секретарем Добрянською Н.К.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду смт Макарів Бучанського району Київської області в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом

першого заступника керівника Києво-Святошинської місцевої прокурори Київської області в інтересах Держави в особі Київського обласного та по місту Києву управлінню лісового та мисливського господарства, Державного підприємства Тетерівське лісове господарство до Макарівської районної державної адміністрації Київської області, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , треті особи на стороні відповідача, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 про визнання недійсними розпоряджень, державних актів на право власності на землю та витребування земельних ділянок з чужого незаконного володіння,

в с т а н о в и в:

представник позивача прокурор Козак Тарас Іванович заявив клопотання про заміну відповідача Макарівську районну державну адміністрацію Київської області правонаступником - Бучанською районну державну адміністрацію Київської області.

Клопотання підлягає задоволенню за таких обставин.

Частинами 2, 4 ст.51 ЦПК України передбачено, що якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі. Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановлюється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Згідно вимог ст.55 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Процесуальне правонаступництво це заміна сторони у справі іншими особами у зв`язку з переходом до цих осіб матеріальних прав і обов`язків попередньої особи.

Підставою процесуального правонаступництва є наступництво в матеріальних правовідносинах.

17.07.2020 року Верховною Радою України прийнята постанова №807-ІХ "Про утворення та ліквідацію районів", у відповідності до якої замість 490 старих районів утворено 136 нових районів.

25.10.2020 року згідно рішення ЦВК в Україні проведені вибори депутатів місцевих рад територіальних громад та відповідно їх голів.

У відповідності до вимог ч.3 ст.8 Закону України "Про добровільне об`єднання територіальних громад", об`єднана територіальна громада є правонаступником всього майна, прав та обов`язків територіальних громад, що об`єдналися з дня набуття повноважень сільською, селищною, міською радою, обраною такою об`єднанню територіальною громадою.

Згідно ч.2 ст.8 Закону України "Про добровільне об`єднання територіальних громад", повноваження сільських, селищних, міських рад, сільських, селищних, міських голів, обраних територіальними громадами, що об`єдналися завершуються в день набуття повноважень сільською, селищною, міською радою, обраною територіальною громадою.

Таким чином, в порядку процесуального правонаступництва до участі у справі слід залучити як правонаступника відповідача Макарівської районної державної адміністрації Київської області- Бучанську районну державну адміністрацію Київської області.

Керуючись вимогами ст.51, 55 ЦПК України, суд

у х в а л и в:

залучити до участі у справі у якості правонаступника відповідача Макарівської районної державної адміністрації Київської області - Бучанську районну державну адміністрацію Київської області.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч.4 ст.178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.8 ст.178 ЦПК України). Порядок подання відзиву визначений ст.191 ЦПК України.

Відповідно до ч.1 ст.193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Оголосити перерву на 17.01.2022 року на 11.30 годину.

Суддя

СудМакарівський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення19.11.2021
Оприлюднено03.12.2021
Номер документу101580553
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —370/877/20

Ухвала від 05.06.2024

Цивільне

Макарівський районний суд Київської області

Білоцька Л. В.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Макарівський районний суд Київської області

Білоцька Л. В.

Ухвала від 16.11.2023

Цивільне

Макарівський районний суд Київської області

Білоцька Л. В.

Ухвала від 16.11.2023

Цивільне

Макарівський районний суд Київської області

Білоцька Л. В.

Ухвала від 21.04.2023

Цивільне

Макарівський районний суд Київської області

Білоцька Л. В.

Ухвала від 20.10.2022

Цивільне

Макарівський районний суд Київської області

Мазка Н. Б.

Ухвала від 19.11.2021

Цивільне

Макарівський районний суд Київської області

Мазка Н. Б.

Ухвала від 22.09.2021

Цивільне

Макарівський районний суд Київської області

Мазка Н. Б.

Ухвала від 31.07.2020

Цивільне

Макарівський районний суд Київської області

Мазка Н. Б.

Ухвала від 14.04.2020

Цивільне

Макарівський районний суд Київської області

Мазка Н. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні