Ухвала
від 02.12.2021 по справі 1-17/2007
ФРАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

1-17/2007

1-в/465/319/21

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02.12.2021 року м. Львів

Франківський районний суд м. Львова у складі:

головуючого - судді ОСОБА_1

з участю секретаря судових засідань - ОСОБА_2 ,

прокурора - ОСОБА_3 ,

представника КНП ЛОР «ЛОКПЛ», лікуючого лікаря - ОСОБА_4 ,

особи, стосовно якої подано заяву - ОСОБА_5 ,

захисника - ОСОБА_6 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Львові в режимі відеоконференції заяву в.о. заступника генерального директора з експертизи Комунального некомерційного підприємства Львівської обласної ради "Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня" ОСОБА_7 щодо продовження застосування примусових заходів медичного характеру:

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , та скоїв суспільно небезпечне діяння, передбачене ч.1 ст.115 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

В.о. заступника генерального директора Комунального некомерційного підприємства Львівської обласної ради "Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня" ОСОБА_7 звернувся до суду із заявою щодо продовження застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із звичайним наглядом ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який скоїв суспільно небезпечне діяння, передбачене ч.1 ст.115 КК України, посилаючись на те, що у КНП ЛОР «Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня» з 26.05.2017 року до даного часу застосовуються примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із звичайним наглядом щодо гр. ОСОБА_5 згідно ухвали Ківерцівського районного суду Волинської області від 24.04.2017 року про зміну примусових заходів медичного характеру в умовах посиленого нагляду на примусове лікування у відділенні із звичайним наглядом за місцем проживання.

Зазначив, що ОСОБА_5 неодноразово оглядався комісіями лікарів-психіатрів, які щоразу приходили до висновку про необхідність продовження застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із звичайним наглядом.

На виконання вимог ст.19 ЗУ "Про психіатричну допомогу" 17.09.2021 року ОСОБА_5 повторно був оглянутий комісією лікарів-психіатрів (Висновок комісії лікарів-психіатрів №151 від 17.09.2021 року), яка прийшла до висновку, що на момент огляду ОСОБА_5 страждає хронічним психічним захворюванням у вигляді параноїдної шизофренії, безперервний тип перебігу з дефектом особистості, період формування медикаментозної ремісії. У пацієнта залишаються актуальними резидуальні (залишкові) порушення в інтелектуально-мнестичній та емоційно-вольовій сферах, дефект особистості на тлі безперервного типу перебігу шизофренічного процесу з початком формуваня медикаментозної ремісії. Таким чином, незважаючи на суттєве покращення психічного стану пацієнта внаслідок проведених до даного часу комплексного лікування та реабілітаційних заходів, досягти, поки що, значного стабільного послаблення хворобливого процесу (стану ремісії) в психічному статусі пацієнта не вдалось. Потребує продовження застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із звичайним наглядом.

Враховуючи вищевикладене, просять суд заяву задовольнити та продовжити застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із звичайним наглядом ОСОБА_5 .

В судовому засіданні представник КНП ЛОР "Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня" - лікуючий лікар ОСОБА_4 заяву підтримав, просив її задоволити. При цьому, зазначив, що лікуватися в амбулаторних умовах хворий не може, адже за відсутності контролю прийому ліків може становити небезпеку.

Прокурор та лікуючий лікар в судовому засіданні заяву медичного закладу підтримали та просили таку задоволити.

У судовому засіданні ОСОБА_5 поклався на розсуд суду.

Захисник ОСОБА_5 - адвокат ОСОБА_6 при винесенні рішення поклався на розсуд суду.

Заслухавши пояснення учасників провадження, вивчивши матеріали справи, суд вважає, що заява закладу з надання психіатричної допомоги підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до ч.1 ст.95 КК України продовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється судом за заявою представника закладу з надання психіатричної допомоги (лікаря-психіатра), який надає особі психіатричну допомогу. До заяви додається висновок комісії лікарів-психіатрів, що обґрунтовує необхідність продовження, зміни або припинення застосування таких примусових заходів.

Згідно із ст.17 Закону України "Про психіатричну допомогу", якщо буде потреба продовження госпіталізації в примусовому порядку понад 6 місяців, представник психіатричної установи повинен направити в суд за місцем знаходження психіатричної установи заяву про продовження такої госпіталізації.

За змістом ч.4 ст.19 Закону "Про психіатричну допомогу" особи, до яких застосовані примусові заходи медичного характеру, підлягають огляду комісією лікарів-психіатрів не рідше одного разу на 6 місяців для вирішення питання про наявність підстав для звернення до суду із заявою про припинення, продовження або про зміну застосування таких заходів. Після проведення огляду представник закладу з надання психіатричної допомоги (лікар-психіатр), який надає особі психіатричну допомогу, направляє до суду за місцезнаходженням закладу з надання психіатричної допомоги заяву, до якої додається висновок комісії лікарів-психіатрів, що містить обґрунтування необхідності продовження зміни або припинення застосування примусового заходу медичного характеру відповідно.

Судом встановлено, що у Комунальному некомерційному підприємстві Львівської обласної ради «Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня» з 26.05.2017 року до ОСОБА_5 застосовуються примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із звичайним наглядом на підставі ухвали Ківерцівського районного суду Волинської області від 24.04.2017 року про зміну примусових заходів медичного характеру в умовах посиленого нагляду на примусове лікування у відділенні із звичайним наглядом за місцем проживання та останнє були продовжені ухвалою Франківського районного суду м. Львова від 02.04.2021 року.

На даний час ОСОБА_5 продовжує відбувати примусові заходи медичного характеру у КНП ЛОР "Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня".

17.09.2021 р. ОСОБА_5 був оглянутий комісією лікарів-психіатрів, про що складено відповідний висновок №151 від 17.09.2021 р., згідно якого на даний час ОСОБА_5 страждає хронічним психічним захворюванням у вигляді параноїдної шизофренії, безперервний перебіг з дефектом особистості, формування медикаментозної ремісії.

Під час огляду лікарями з`ясовано, що у пацієнта залишаються актуальними резидуальні (залишкові) порушення в інтелектуально-мнестичній та емоційно-вольовій сферах, дефект особистості на тлі безперервного типу перебігу шизофренічного процесу з початком формуваня медикаментозної ремісії. Таким чином, незважаючи на суттєве покращення психічного стану пацієнта внаслідок проведених до даного часу комплексного лікування та реабілітаційних заходів, досягти, поки що, значного стабільного послаблення хворобливого процесу (стану ремісії) в психічному статусі пацієнта не вдалось. Потребує продовження застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із звичайним наглядом.

Враховуючи, що ОСОБА_5 на момент огляду страждає розладом психічної діяльності у формі параноїдної шизофренії з безперервним перебігом, дефектом особистості, формування медикаментозної ремісії, потребує постійного щоденного прийому підтримуючого лікування під контролем, не зважаючи на суттєве покращення психічного стану пацієнта внаслідок проведених до даного часу комлексного лікування та реабілітаційних заходів, досягти поки що значного стабільного послаблення хворобливого стану пацієнта не вдалось, відтак, суд вважає, що ОСОБА_5 слід продовжити застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу з звичайним наглядом.

Керуючись ст.ст.92-95 КК України, ст.ст.376, 512, 514 КПК України, ст.ст.17, 19 Закону України "Про психіатричну допомогу", суд -

У Х В А Л И В:

Заяву в.о. заступника генерального директора з експертизи Комунального некомерційного підприємства Львівської обласної ради "Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня" ОСОБА_2 щодо продовження застосування примусових заходів медичного характеру ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , задоволити.

Продовжити застосування примусового заходу медичного характеру у виді госпіталізації до психіатричного закладу із звичайним наглядом щодо ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , та скоїв суспільно небезпечне діяння, передбачене ч.1 ст.115 КК України.

На ухвалу може бути подано апеляційну скаргу до Львівського апеляційного суду через Франківський районний суд м. Львова протягом семи днів з дня її оголошення.

Суддя ОСОБА_1

СудФранківський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення02.12.2021
Оприлюднено03.02.2023
Номер документу101615024
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях інші

Судовий реєстр по справі —1-17/2007

Ухвала від 04.04.2022

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Марків Ю. С.

Ухвала від 04.04.2022

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Марків Ю. С.

Ухвала від 01.04.2022

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Марків Ю. С.

Ухвала від 24.03.2022

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Марків Ю. С.

Ухвала від 02.12.2021

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Марків Ю. С.

Ухвала від 30.09.2021

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Марків Ю. С.

Ухвала від 02.04.2021

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Мартинишин М. О.

Ухвала від 29.03.2021

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Мартинишин М. О.

Ухвала від 29.03.2021

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Мартинишин М. О.

Ухвала від 29.03.2021

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Мартинишин М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні