Ухвала
від 02.04.2021 по справі 1-17/2007
ФРАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

1-17/2007

1-в/465/182/21

У Х В А Л А

судового засідання

02.04.2021 року м. Львів

Франківський районний суд м.Львова в складі

головуючої - судді ОСОБА_1

з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

лікуючого лікаря-психіатра, представника заявника ОСОБА_4

захисника ОСОБА_5

особи, щодо якої вирішується питання ОСОБА_6

розглянувши у закритому судовому засіданні в м.Львові заяву КНП ЛОР Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня на предмет продовження застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із звичайним наглядом ОСОБА_6 - ІНФОРМАЦІЯ_1 -

в с т а н о в и в:

заступник генерального директора з експертизи КНП ЛОР Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня ОСОБА_7 та лікуючий лікар-психіатр ОСОБА_4 звернулися в суд із заявою про продовження застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із звичайним наглядом ОСОБА_6 - ІНФОРМАЦІЯ_1 .

В обґрунтування заяви покликаються на те, що у Комунальному некомерційному підприємстві Львівської обласної ради «Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня» з 26.05.2017 року до ОСОБА_6 застосовуються примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із звичайним наглядом на підставі ухвали Ківерцівського районного суду Волинської області від 24.04.2017 року про зміну примусових заходів медичного характеру в умовах посиленого нагляду на примусове лікування у відділенні із звичайним наглядом за місцем проживання та останнє були продовжені ухвалою Франківського районного суду м. Львова від 21.10.2020 року.

Таким чином, внаслідок проведеного до даного часу комплексного лікування та реабілітаційних заходів досягти значного послаблення хворобливого процесу (стану ремісії) ОСОБА_6 не вдалося. Актуальними лишаються резидуальні/залишкові/ маячні ідеї депресивно-параноїдного змісту з періодичними галюцинаторними розладами (слухові галюцинації образливого змісту), порушення мислення та інтелектуально-вольової сфери, афективні розлади. Повністю відсутня критика до свого стану. Регулярно відзначаються погіршення психічного стану пацієнта (фармакологічно контрольовані) у вигляді спалахів невмотивованої підозрілості та агресії. Таким чином, досягнути стану клінічної стабільності в психічному стані пацієнта, незважаючи на лікування, не вдається. Критика до свого стану на даний час та на момент скоєного повністю відсутня.

19.03.2021 року ОСОБА_6 був оглянутий комісією лікарів-психіатрів, яка прийшла до висновку, що ОСОБА_6 - ІНФОРМАЦІЯ_1 ,страждає хронічним психічним захворюванням параноїдною шизофренією, безперервний тип перебігу, виражений змішаний тип дефекту. Враховуючи те, що, незважаючи на проведене комплексне медикаментозне лікування та реабілітаційних заходів у пацієнта стабільно утримуються резидуальні маячні ідеї депресивно-параноїдного змісту, хвилеподібні розлади настрою під впливом стійких порушень мислення та емоційно-вольової сфери, повністю відсутня критика до періодичного погіршення психічного стану, рекомендовано продовження застосування щодо нього примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із звичайним наглядом. У зв`язку з чим просять заяву задоволити.

У судовому засіданні лікуючий лікар-психіатр, представник заявника - ОСОБА_4 заяву підтримав, пояснення дав аналогічні викладеним у заяві. Просить продовжити ОСОБА_6 застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із звичайним наглядом.

ОСОБА_6 в судовому засіданні щодо продовження лікування йому заперечував, просив перевести його на амбулаторне лікування.

Захисник у судовому засіданні підтримала позицію ОСОБА_6 та просила перевести його на амбулаторне лікування.

Прокурор в судовому засіданні просить задоволити заяву, продовжити ОСОБА_6 застосування примусових заходів медичного характеру у виді госпіталізації до психіатричного закладу.

Заслухавши пояснення учасників процесу, думку прокурора щодо задоволення заяви, дослідивши матеріали справи, суд вважає, що заяву слід задоволити виходячи з наступного.

Згідно ст. 95 КК України продовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється судом за заявою представника психіатричного закладу (лікаря-психіатра), який надає особі таку психіатричну допомогу, до якої додається висновок комісії лікарів-психіатрів, який обґрунтовує необхідність продовження, зміни або припинення застосування таких примусових заходів.

У відповідності зі ст. 17 Закону України Про психіатричну допомогу, якщо буде потреба продовження госпіталізації в примусовому порядку понад 6 місяців представник психіатричної установи повинен направити в суд за місцем знаходження психіатричної установи заяву про продовження такої госпіталізації.

Згідно з ст.19 Закону Про психіатричну допомогу продовження застосування примусових мір медичного характеру здійснюється судом за заявою представника психіатричного закладу на підставі висновку комісії лікарів-психіатрів.

Судом встановлено,що у що у Комунальному некомерційному підприємстві Львівської обласної ради «Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня» з 26.05.2017 року до ОСОБА_6 застосовуються примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із звичайним наглядом на підставі ухвали Ківерцівського районного суду Волинської області від 24.04.2017 року про зміну примусових заходів медичного характеру в умовах посиленого нагляду на примусове лікування у відділенні із звичайним наглядом за місцем проживання та останнє були продовжені ухвалою Франківського районного суду м. Львова від 21.10.2020 року.

Внаслідок проведеного до даного часу комплексного лікування та реабілітаційних заходів досягти значного послаблення хворобливого процесу (стану ремісії) ОСОБА_6 не вдалося. Актуальними лишаються резидуальні/залишкові/ маячні ідеї депресивно-параноїдного змісту з періодичними галюцинаторними розладами (слухові галюцинації образливого змісту), порушення мислення та інтелектуально-вольової сфери, афективні розлади. Повністю відсутня критика до свого стану. Регулярно відзначаються погіршення психічного стану пацієнта (фармакологічно контрольовані) у вигляді спалахів невмотивованої підозрілості та агресії. Таким чином, досягнути стану клінічної стабільності в психічному стані пацієнта, незважаючи на лікування, не вдається. Критика до свого стану на даний час та на момент скоєного повністю відсутня.

19.03.2021 року ОСОБА_6 був оглянутий комісією лікарів-психіатрів, яка прийшла до висновку, що ОСОБА_6 - ІНФОРМАЦІЯ_1 ,страждає хронічним психічним захворюванням параноїдною шизофренією, безперервний тип перебігу, виражений змішаний тип дефекту. Враховуючи те, що, незважаючи на проведене комплексне медикаментозне лікування та реабілітаційних заходів у пацієнта стабільно утримуються резидуальні маячні ідеї депресивно-параноїдного змісту, хвилеподібні розлади настрою під впливом стійких порушень мислення та емоційно-вольової сфери, повністю відсутня критика до періодичного погіршення психічного стану, рекомендовано продовження застосування щодо нього примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із звичайним наглядом.

До наданої суду заяви додається висновок комісії лікарів-психіатрів щодо особи, до якої застосовуються примусові заходи медичного характеру № 98 від 19.03.2020 року, який містить обґрунтування про необхідність продовження такої госпіталізації, що є підставою для продовження примусового лікування.

За таких обставин, з`ясувавши всіобставини заяви,заслухавши пояснення учасників процесу, думку прокурора, суд приходить до висновку про обґрунтованість продовження ОСОБА_6 застосування таких примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із звичайним наглядом, оскільки він на даний час страждає хронічним психічним захворюванням параноїдною шизофренією, безперервний тип перебігу, виражений змішаний тип дефекту, а тому заяву слід задоволити.

Керуючись ст.ст. 512, 514 КПК України, ст.ст. 92-95 КК України, ст.ст. 17, 19 Закону України Про психіатричну допомогу -

постановив:

заяву задоволити.

Продовжити ОСОБА_6 - ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканцю АДРЕСА_1 , який скоїв суспільно небезпечне діяння, передбачене ч.1 ст.115 КК України застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із звичайним наглядом.

На ухвалуможе бутиподано апеляційнускаргу доЛьвівського апеляційногосуду через Франківський районний суд м. Львова протягом 7 діб з моменту її оголошення.

Суддя ОСОБА_1

СудФранківський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення02.04.2021
Оприлюднено27.01.2023
Номер документу96054420
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях інші

Судовий реєстр по справі —1-17/2007

Ухвала від 04.04.2022

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Марків Ю. С.

Ухвала від 04.04.2022

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Марків Ю. С.

Ухвала від 01.04.2022

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Марків Ю. С.

Ухвала від 24.03.2022

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Марків Ю. С.

Ухвала від 02.12.2021

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Марків Ю. С.

Ухвала від 30.09.2021

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Марків Ю. С.

Ухвала від 02.04.2021

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Мартинишин М. О.

Ухвала від 29.03.2021

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Мартинишин М. О.

Ухвала від 29.03.2021

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Мартинишин М. О.

Ухвала від 29.03.2021

Кримінальне

Франківський районний суд м.Львова

Мартинишин М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні