Ухвала
від 06.12.2021 по справі 925/854/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

06 грудня 2021 року Справа № 925/854/20

Господарський суд Черкаської області у складі головуючого судді - Васяновича А.В.,

секретар судового засідання - Пріхно Л.А.,

за участі представників сторін:

від стягувача - представник не з`явився,

від боржника - представник не з`явився,

від Паланської сільської ради - представник не з`явився,

від Уманського відділу державної виконавчої служби в Уманському районі Черкаської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) - представник не з`явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні

заяву Паланської сільської ради

про заміну сторони виконавчого провадження

у справі

за позовом Родниківської сільської ради, с. Родниківка, Уманського району,

Черкаської області

до фізичної особи - підприємця Гриценка Петра Васильовича,

с. Родниківка, Уманського району, Черкаської області

про стягнення 196 792 грн. 68 коп.,

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Господарського суду Черкаської області від 14 серпня 2020 року позов задоволено повністю. Стягнуто з фізичної особи - підприємця Гриценка Петра Васильовича на користь Родниківської сільської ради - 196 792 грн. 68 коп. безпідставно збережених коштів (недоотриманого доходу) та 2 951 грн. 89 коп. судового збору.

Постановою Північного апеляційного господарського суду від 10 грудня 2020 року рішення суду від 14 серпня 2020 року залишено без змін.

На виконання вищевказаного рішення суду 17 березня 2021 року було видано відповідний наказ.

25 листопада 2021 року на електронну адресу суду від Паланської сільської ради надійшла заява про заміну сторони виконавчого провадження.

Ухвалою Господарського суду Черкаської області від 26 листопада 2021 року розгляд заяви Паланської сільської ради про заміну сторони виконавчого провадження призначено на 06 грудня 2021 року.

Учасники даного судового провадження в судове засідання не з`явилися, про причини неявки суд не повідомили (за виключенням Паланської сільської ради), про дату, час і місце проведення судового засідання повідомлені належним чином, що підтверджується реєстром поштових відправлень Господарського суду Черкаської області.

Від представника Паланської сільської ради надійшла заява про розгляд заяви за його відсутності.

Згідно ч. 3 ст. 334 ГПК України неявка учасників справи та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження.

Розглянувши заяву Паланської сільської ради про заміну сторони виконавчого провадження, а також дослідивши докази, судом враховане наступне:

У разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення юридичної особи шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідного учасника справи на будь-якій стадії судового процесу (ч. 1 ст. 52 ГПК України).

Судовий процес знаходиться на стадії виконання судового рішення, яке набрало законної сили.

Згідно ч. 1 ст. 334 ГПК України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником.

З матеріалів справи вбачається, що Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 12 червня 2020 року №728-р «Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Черкаської області» відповідно до розділу V «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» було визначено адміністративні центри та затверджено території територіальних громад Черкаської області.

Родниківська сільська рада згідно даного розпорядження увійшла до складу Паланської територіальної громади.

Згідно ч. 3 ст. 8 Закону України «Про добровільне об`єднання територіальних громад» об`єднана територіальна громада є правонаступником всього майна, прав та обов`язків територіальних громад, що об`єдналися, з дня набуття повноважень сільською, селищною, міською радою, обраною такою об`єднаною територіальною громадою.

Пунктом 6 -1 розділу V «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» визначено, що до прийняття закону про адміністративно-територіальний устрій України закінчення повноважень сільських, селищних, міських рад, їхніх виконавчих органів, а також реорганізація сільських, селищних, міських рад, їхніх виконавчих органів як юридичних осіб у зв`язку із змінами в адміністративно-територіальному устрої України здійснюються з урахуванням таких положень, зокрема:

1) у день набуття повноважень сільською, селищною, міською радою, обраною територіальною громадою, територія якої затверджена Кабінетом Міністрів України (далі - сформована територіальна громада), припиняються повноваження сільських, селищних, міських рад, сільських, селищних, міських голів, обраних територіальними громадами, територія яких включена до території сформованої територіальної громади (далі - розформовані територіальні громади);

4) сформована територіальна громада є правонаступником усього майна, прав та обов`язків розформованої територіальної громади з урахуванням особливостей, визначених підпунктами 5 і 6 цього пункту;

9) юридична особа - сільська, селищна, міська рада, розміщена в адміністративному центрі сформованої територіальної громади, є правонаступником прав та обов`язків усіх юридичних осіб - сільських, селищних, міських рад, обраних розформованими територіальними громадами, з дня набуття повноважень новообраною радою.

03 грудня 2020 року відбулося перше пленарне засідання першої сесії новообраної ради Паланської сільської ради VІІІ скликання. Відповідно до рішення Паланської сільської ради від 03 грудня 2020 року №1-1/VІІІ «Про початок повноважень депутатів сільської ради VІІІ скликання» на підставі ст. ст. 45, 49 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та ст. ст. 4, 9 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» новообрана Паланська сільська рада VІІІ скликання набула повноваження.

Враховуючи вищенаведене, відповідно до правових вимог діючого законодавства України, з моменту проведення першої сесії, на якій оголошується визнання повноважень депутатів новообраної ради територіальної громади (далі-ТГ), повноваження голів та рад, що приєдналися до ТГ завершується; ТГ стає правонаступником усього майна, прав та обов`язків рад, що приєднались до ТГ.

Рішенням Паланської сільської ради Уманського району Черкаської області від 03 грудня 2020 року №1-17/VІІІ реорганізовано Родниківську сільську раду шляхом приєднання до Паланської сільської ради Уманського району Черкаської області.

Враховуючи вищевикладене, господарський суд вважає за необхідне здійснити заміну стягувача - Родниківську сільську раду на його правонаступника - Паланську сільську раду Уманського району Черкаської області.

Згідно ч. 4 ст. 334 ГПК України ухвала про заміну сторони виконавчого провадження надсилається (надається) учасникам справи, а також державному виконавцю, приватному виконавцю в порядку, передбаченому статтею 242 цього Кодексу.

Враховуючи вищенаведене та керуючись ст.ст. 234, 334 ГПК України, суд

УХВАЛИВ:

1. Заяву Паланської сільської ради про заміну сторони виконавчого провадження - задовольнити.

2. В наказі Господарського суду Черкаської області від 17 березня 2021 року зі справи №925/854/20 замінити стягувача - Родниківську сільську раду на його правонаступника - Паланську сільську раду Уманського району Черкаської області (вул. Грушевського, 11, с. Паланка, Уманського району, Черкаської області, ідентифікаційний код 26261301).

3. Копію ухвали надіслати учасникам провадження та Уманському відділу державної виконавчої служби в Уманському районі Черкаської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ).

Ухвала набирає законної сили в порядку визначеному ст. 235 ГПК України та може бути оскаржена до Північного апеляційного господарського суду в порядку та строки визначені ст.ст. 255-257 ГПК України.

Суддя А.В. Васянович

Дата ухвалення рішення06.12.2021
Оприлюднено07.12.2021
Номер документу101634056
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —925/854/20

Ухвала від 06.12.2021

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

Ухвала від 26.11.2021

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

Ухвала від 23.11.2021

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

Постанова від 12.07.2021

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Краснов Є.В.

Ухвала від 11.05.2021

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Краснов Є.В.

Ухвала від 31.03.2021

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Краснов Є.В.

Судовий наказ від 17.03.2021

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Васянович А.В.

Постанова від 10.12.2020

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Тищенко О.В.

Постанова від 10.12.2020

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Тищенко О.В.

Ухвала від 12.11.2020

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Тищенко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні