Ухвала
від 08.12.2021 по справі 200/13147/21
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про залучення третьої особи,

яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору,

на стороні позивача

08 грудня 2021 р. Справа №200/13147/21

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Кравченко Т.О.,

розглянувши в порядку загального позовного провадження в підготовчому провадженні питання про залучення третьої особи в адміністративній справі за позовом керівника Покровської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Міністерства молоді та спорту України до Покровської районної ради Донецької області, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача - голови комісії з припинення - тимчасово виконуючої обов`язки директора комунального позашкільного навчального закладу Районна дитячо-юнацька спортивна школа Юріної Людмили Василівни, про визнання протиправним та скасування рішення,

встановив:

05 жовтня 2021 року до Донецького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов керівника Покровської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Міністерства молоді та спорту України (далі - позивач, Міністерство) до Покровської районної ради Донецької області (далі - відповідач, Райрада), за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача - голови комісії з припинення - тимчасово виконуючої обов`язки директора комунального позашкільного навчального закладу Районна дитячо-юнацька спортивна школа Юріної Людмили Василівни (далі - третя особа), надісланий на адресу суду 01 жовтня 2021 року, в якому прокурор просив:

- визнати протиправним та скасувати рішення Покровської районної ради Донецької області від 18 грудня 2020 року № VIII/2-24 Про припинення юридичної особи комунального позашкільного навчального закладу Районна дитячо-юнацька спортивна школа Покровської районної ради Донецької області шляхом ліквідації .

В обґрунтування заявлених вимог прокурор зазначає, що прийняте відповідачем рішення суперечить державній політиці в сфері освіти та порушує конституційні права дітей, а також прийнято з порушенням встановленої законодавством процедури.

23 жовтня 2021 року суд постановив ухвалу про прийняття позовної заяви та відкриття провадження у справі; вирішив розглядати справу в порядку загального позовного провадження; розпочав підготовче провадження; встановив строк для подання заяв по суті справи; витребував у відповідача докази.

Відповідно до ч. 2 ст. 49 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС) якщо адміністративний суд при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може виплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі, як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Згідно з ч. 5 ст. 49 КАС про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Комунальний позашкільний навчальний заклад Районна дитячо-юнацька спортивна школа Покровської районної ради Донецької області (ідентифікаційний код: 38413390, місцезнаходження: 85340, Донецька обл., Покровський р-н, смт. Новоекономічне, вул. Гоголя, буд. 25) зареєстрована як юридична особа 07 листопада 2012 року, про що до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесений відповідний запис.

З огляду на предмет спору рішення у справі безпосередньо впливатиме на права та обов`язки комунального позашкільного навчального закладу Районна дитячо-юнацька спортивна школа Покровської районної ради Донецької області, оскільки йдеться про його припинення як юридичної особи.

За цих обставин суд вважає за необхідне залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача комунальний позашкільний навчальний заклад Районна дитячо-юнацька спортивна школа Покровської районної ради Донецької області.

Враховуючи викладене та керуючись ст. ст. 49, 241, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України,

ухвалив:

1. Залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача комунальний позашкільний навчальний заклад Районна дитячо-юнацька спортивна школа Покровської районної ради Донецької області (ідентифікаційний код: 38413390, місцезнаходження: 85340, Донецька обл., Покровський р-н, смт. Новоекономічне, вул. Гоголя, буд. 25).

2. Встановити третій особі п`ятиденний строк з дня вручення цієї ухвали для подання до суду пояснень щодо позову та доказів, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються пояснення, а також документів, що підтверджують надіслання (надання) пояснень і доданих до них доказів іншим учасникам справи. Пояснення мають бути складені і подані з дотриманням правил, встановлених ст. 165, ч. ч. 2-4 ст. 162 КАС.

3. Роз`яснити, що третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, має процесуальні права та обов`язки, визначені ст. ст. 51, 44 КАС.

4. Копію ухвали направити учасникам справи, а третій особі - також копію позовної заяви та доданих до неї матеріалів.

5. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

6. Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Суддя Т.О. Кравченко

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення08.12.2021
Оприлюднено13.12.2021
Номер документу101758406
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —200/13147/21

Рішення від 17.11.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кравченко Т.О.

Ухвала від 16.11.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кравченко Т.О.

Ухвала від 10.11.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кравченко Т.О.

Ухвала від 25.10.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кравченко Т.О.

Ухвала від 08.12.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кравченко Т.О.

Ухвала від 23.10.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кравченко Т.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні