Ухвала
від 16.11.2023 по справі 200/13147/21
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про участь учасника справи в судовому засіданні

в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду

з використанням власних технічних засобів

16 листопада 2023 року Справа №200/13147/21

Донецький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Кравченко Т.О.,

розглянув в порядку загального позовного провадження в письмовому провадженні заяву прокурора про участь в судовому засіданні в адміністративній справі за позовом керівника Покровської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Міністерства молоді та спорту України до Покровської районної ради Донецької області, за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача голови комісії з припинення тимчасово виконуючої обов`язки директора комунального позашкільного навчального закладу «Районна дитячо-юнацька спортивна школа» ОСОБА_1 , комунального позашкільного навчального закладу «Районна дитячо-юнацька спортивна школа» про визнання протиправним та скасування рішення,

встановив:

05 жовтня 2021 року до Донецького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов керівника Покровської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Міністерства молоді та спорту України (далі позивач, Міністерство) до Покровської районної ради Донецької області (далі відповідач, Райрада), за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача голови комісії з припинення тимчасово виконуючої обов`язки директора комунального позашкільного навчального закладу «Районна дитячо-юнацька спортивна школа» ОСОБА_1 (далі третя особа 1), в якому прокурор просив:

- визнати протиправним та скасувати рішення Покровської районної ради Донецької області від 18 грудня 2020 року № VIII/2-24 «Про припинення юридичної особи комунального позашкільного навчального закладу «Районна дитячо-юнацька спортивна школа» Покровської районної ради Донецької області шляхом ліквідації».

В обґрунтування заявлених вимог прокурор зазначає, що прийняте відповідачем рішення суперечить державній політиці в сфері освіти та порушує конституційні права дітей, а також прийнято з порушенням встановленої законодавством процедури.

23 жовтня 2021 року суд постановив ухвалу про прийняття позовної заяви та відкриття провадження у справі; вирішив розглядати справу в порядку загального позовного провадження; розпочав підготовче провадження; призначив підготовче засідання; встановив строк для подання заяв по суті справи; витребував у відповідача докази.

08 грудня 2021 року суд постановив ухвалу, якою залучив до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача комунальний позашкільний навчальний заклад «Районна дитячо-юнацька спортивна школа» (далі третя особа 2).

31 січня 2021 року в підготовчому засіданні суд постановив ухвалу, яка занесена в протокол підготовчого засідання, про закриття підготовчого провадження та призначив справу до судового розгляду по суті на 09 лютого 2022 року.

В судовому засіданні 09 лютого 2022 року оголошена перерва до 23 лютого 2022 року для надання відповідачем додаткових доказів.

Судове засідання, призначене на 23 лютого 2022 року, відкладено до 15 березня 2022 року у зв`язку з тимчасовою непрацездатністю головуючого у справі судді.

З 24 лютого 2022 року 05 години 30 хвилин Указом Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», затвердженим Законом України від 24 лютого 2022 року № 2102-ІХ «Про затвердження Указу Президента України про введення воєнного стану», в Україні введений воєнний стан.

Широкомасштабна військова агресія російської федерації проти України, яка слугувала підставою для введення воєнного стану, триває.

Указом Президента України від 26 липня 2023 року № 451/2023 «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні», затвердженим Законом України від 27 липня 2023 року № 3275-ІХ «Про затвердження Указу Президента України «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні», строк дії воєнного стану продовжений з 05 години 30 хвилин 18 серпня 2023 року строком на 90 діб.

Через існування загрози життю та здоров`ю учасників справи та працівників суду проводити судові засіданні в приміщенні суду за адресою: Донецька обл., м. Слов`янськ, вул. Добровольського, буд. 2, було неможливо.

В період дії воєнного стану тимчасово Донецький окружний адміністративний суд відновив проведення судових засідань в приміщенні Дніпропетровського окружного адміністративного суду.

Наразі суд відновив проведення судових засідань в приміщенні суду за адресою: Донецька обл., м. Слов`янськ, вул. Добровольського, буд. 1.

Ухвалою від 25 жовтня 2023 року суд призначив судове у справі на 17 листопада 2023 року о 12 годині 00 хвилин в приміщенні суду за адресою: Донецька обл., м. Слов`янськ, вул. Добровольського, буд. 1.

15 листопада 2023 року до суду надійшла заява заступника керівника Донецької обласної прокуратури про участь прокурора відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству Донецької обласної прокуратури Сєровій Наталі Сергіївні в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Розглядаючи заяву по суті, суд виходить з наступного.

Ч. 1 ст. 195 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС) передбачено право учасників справи брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Явка прокурора в судове засідання не визнана обов`язковою, заява про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції подана з дотриманням вимог ст. 195 КАС, у суду є технічна можливість провести судове засідання за участю прокурора в режимі відеоконференції, а тому подана прокурором заява підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 18, 44, 166, 167, 195, 241, 243, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

ухвалив:

1. Заяву заступника керівника Донецької обласної прокуратури про участь прокурора в судовому засіданні в режимі відеоконференції задовольнити.

2. Судове засідання, призначене на 17 листопада 2023 року о 12 годині 00 хвилин, проводити за участю прокурора відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству Донецької обласної прокуратури Сєрової Наталі Сергіївни в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

3. Роз`яснити учасникам справи, що братимуть участь в режимі відеоконференції, що

- ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву;

- використовувані судом і учасниками судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку. Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, здійснювати інші процесуальні права та обов`язки.

4. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

5. Ухвала постановлена і підписана суддею 16 листопада 2023 року.

Суддя Т.О. Кравченко

Дата ухвалення рішення16.11.2023
Оприлюднено20.11.2023
Номер документу114966942
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення

Судовий реєстр по справі —200/13147/21

Рішення від 17.11.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кравченко Т.О.

Ухвала від 16.11.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кравченко Т.О.

Ухвала від 10.11.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кравченко Т.О.

Ухвала від 25.10.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кравченко Т.О.

Ухвала від 08.12.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кравченко Т.О.

Ухвала від 23.10.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кравченко Т.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні