Ухвала
від 01.12.2021 по справі 522/10623/19
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження: 22-ц/813/1733/21

Номер справи місцевого суду: 522/10623/19

Головуючий у першій інстанції Бондар В.Я.

Доповідач Драгомерецький М. М.

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

01.12.2021 року м. Одеса

Одеський апеляційний суд в складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого судді: Драгомерецького М.М.,

суддів колегії: Дришлюка А.І.,

Громіка Р.Д.,

при секретарі: Павлючук Ю.В.,

розглянув питання про витребування доказів за ініціативою суду по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Реєстраційної служби Одеського міського управління юстиції в Одеській області, Приморської районної адміністрації Одеської міської ради, Приватного акціонерного товариства Одеська кіностудія , за участі третьої особи - Фонд державного майна України, про скасування розпорядження, скасування рішення, визнання недійсним свідоцтва про право власності,-

В С Т А Н О В И В:

24 червня 2019 року ОСОБА_1 , ОСОБА_2 звернулись до суду із позовом до Реєстраційної служби Одеського міського управління юстиції в Одеській області, Приморської районної адміністрації Одеської міської ради, Приватного акціонерного товариства Одеська кіностудія , за участі третьої особи - Фонд державного майна України, про скасування розпорядження, скасування рішення, визнання недійсним свідоцтва про право власності.

Рішенням Приморського районного суду м. Одеси від 11 березня 2020 року позовну заяву залишено без задоволення.

Не погодившись із вказаним судовим рішенням, позивачі ОСОБА_1 , ОСОБА_2 звернулись до суду із апеляційною скаргою.

В судовому засіданні у суді апеляційної інстанції адвокат Козак М.О., що діє в інтересах відповідача ПрАТ Одеська кіностудія показала, що їй стало відомо про смерть ОСОБА_2 , яка є позивачем та апелянтом по вказаній справі, а тому у разі підтвердження цієї інформації, апеляційний суд буде зобов`язаний залучити її правонаступників до участі у справі.

Відповідно до ст. 55 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії цивільного процесу.

З огляду на викладене та з метою повного і всебічного з`ясування обставин, та ухвалення законного і мотивованого рішення, колегія суддів вважає необхідним витребувати відомості з органів відділу державної реєстрації актів цивільного стану щодо ОСОБА_2 ..

Здійснюючи правосуддя, суд захищає права, свободи та інтереси фізичних осіб, права та інтереси юридичних осіб, державні та суспільні інтереси у спосіб, визначений законами України.

Способами забезпечення судом доказів є: допит свідків, призначення експертизи, витребування та або огляд доказів, у тому числі за їх місцезнаходженням, заборона вчиняти певні дії щодо доказів та зобов`язання вчинити певні дії щодо доказів. У необхідних випадках судом можуть бути застосовані інші способи забезпечення доказів, визначені судом.

Згідно із ч. 6, 7 ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобовязані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом пяти днів з дня вручення ухвали.

Відповідно до ч. 11 ст. 118 ЦПК України ухвала про забезпечення доказів (крім забезпечення доказів шляхом допиту свідків, призначення експертизи, огляду доказів) є виконавчим документом та виконується негайно в порядку, встановленому для виконання судових рішень.

Згідно із ст. 83 ЦПК України за ухвалою суду про витребування доказів, які вимагає суд, вони направляються до суду безпосередньо.

Керуючись ст. ст. 83, 84, 260, 261, 367 ЦПК України, Одеський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з цивільних справах,-

У Х В А Л И В:

Витребувати з Одеського міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) інформацію про наявність актового запису про смерть та засвідчену копію актового запису про зазначений факт щодо ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Визначити строк виконання ухвали десять робочих днів з моменту отримання копії ухвали суду апеляційної інстанції.

Довести до відома, що в разі неможливості подати вказані докази взагалі або у встановлений судом строк, особи, на яких покладено обов`язок, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом 5-ти днів з дня отримання ухвали.

За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть адміністративну відповідальність.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати суду докази.

Ухвала подальшому оскарженню не підлягає.

Судді Одеського апеляційного суду: М.М.Драгомерецький

А.І.Дришлюк

Р.Д.Громік

Дата ухвалення рішення01.12.2021
Оприлюднено10.12.2021
Номер документу101771979
СудочинствоЦивільне
Сутьправо власності

Судовий реєстр по справі —522/10623/19

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Лідовець Руслан Анатолійович

Постанова від 14.12.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Драгомерецький М. М.

Ухвала від 09.11.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Драгомерецький М. М.

Ухвала від 10.04.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Драгомерецький М. М.

Ухвала від 01.12.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Драгомерецький М. М.

Ухвала від 11.06.2020

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Драгомерецький М. М.

Ухвала від 01.06.2020

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Драгомерецький М. М.

Ухвала від 01.06.2020

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Драгомерецький М. М.

Рішення від 11.03.2020

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Бондар В. Я.

Ухвала від 15.07.2019

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Бондар В. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні