Ухвала
від 09.12.2021 по справі 280/60/20
ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

09 грудня 2021 року м. Дніпросправа № 280/60/20

Третій апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів:

головуючого - судді Олефіренко Н.А. (доповідач),

суддів: Білак С.В., Шальєвої В.А.,

розглянувши клопотання Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області про проведення судового засідання в режимі відеоконференції при розгляді апеляційної скарги Комунальної установи "Михайлівський психоневрологічний інтернат" Запорізької обласної ради, Запорізької обласної ради на рішення Запорізького окружного адміністративного суду від 07.09.2021 в адміністративній справі №280/60/20 за позовом Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області до Комунальної установи "Михайлівський психоневрологічний інтернат" Запорізької обласної ради, третя особа: Запорізька обласна рада про застосування заходів реагування у вигляді зупинення експлуатації,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Третього апеляційного адміністративного суду перебуває адміністративна справа за апеляційною скаргою Комунальної установи "Михайлівський психоневрологічний інтернат" Запорізької обласної ради, Запорізької обласної ради на рішення Запорізького окружного адміністративного суду від 07.09.2021 в адміністративній справі №280/60/20 за позовом Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області до Комунальної установи "Михайлівський психоневрологічний інтернат" Запорізької обласної ради, третя особа: Запорізька обласна рада про застосування заходів реагування у вигляді зупинення експлуатації.

До суду надійшло клопотання Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області про проведення судового засідання в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів за допомогою сервісу "EasyCon".

Частиною 4 ст. 195 КАС України, в редакції чинній з 02.04.2020, передбачено, що під час карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

Державна судова адміністрація України наказом від 23.04.2020 року № 196 затвердила Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду (далі Порядок).

Пунктом 2 Розділу 1 Порядку передбачено, що учасники судового процесу беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі, у порядку, встановленому процесуальним законодавством.

Відповідно до п. 5 Розділу 1 Порядку, ризики технічної неможливості участі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Згідно з п. 2 Розділу 2 Порядку, система відеоконференцзв`язку - комплекс технічних засобів та програмного забезпечення(за посиланням на офіційному веб-порталі судової влади України https://vkz.court.gov.ua - "EasyCon"), що забезпечує проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв`язку та відповідають вимогам законодавства.

З метою реалізації прав учасників справи на відкритий судовий процес, колегія суддів вважає за необхідне розгляд справи №280/60/20 призначений на 21 грудня 2021 року о 11:30 год. проводити в режимі відеоконференції з використанням системи "EasyCon".

Керуючись ст. ст. 195, 321 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

Клопотання Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області про проведення судового засідання у справі №280/60/20 призначеного на 21 грудня 2021 року о 11:30 год. в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів за допомогою сервісу "EasyCon" - задовольнити.

Призначити проведення судового засідання у справі №280/60/20 на 21 грудня 2021 року о 11:30 год. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням учасниками справи власних технічних засобів за допомогою додатку "EasyCon".

Зобов`язати Головне управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області направити на електронну пошту Третього апеляційного адміністративного суду (inbox@3aa.court.gov.ua) скановані копії документів, що посвідчують особу представника (представників), який (які) буде (будуть) брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, для встановлення повноважень, засвідчені електронним цифровим підписом до 11:30 год. 21.12.2021 року та пред`явити їх оригінали під час засідання.

Роз`яснити сторонам, що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції необхідно: зайти та авторизуватися в Системі відеоконференцзв`язку за допомогою програмного забезпечення "EasyCon" за 10 хвилин до часу судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи відеоконференцзв`язку; очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

Звернути увагу заявника, що у відповідності до ч. 5 ст. 195 КАС України ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Копію цієї ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

Ухвала суду апеляційної інстанції набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Головуючий - суддя Н.А. Олефіренко

суддя С.В. Білак

суддя В.А. Шальєва

Дата ухвалення рішення09.12.2021
Оприлюднено13.12.2021
Номер документу101772568
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування у вигляді зупинення експлуатації

Судовий реєстр по справі —280/60/20

Ухвала від 22.06.2022

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шевцова Н.В.

Ухвала від 16.02.2022

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шевцова Н.В.

Ухвала від 16.02.2022

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шевцова Н.В.

Постанова від 21.12.2021

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Олефіренко Н.А.

Постанова від 21.12.2021

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Олефіренко Н.А.

Ухвала від 17.12.2021

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Олефіренко Н.А.

Ухвала від 09.12.2021

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Олефіренко Н.А.

Ухвала від 02.11.2021

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Олефіренко Н.А.

Ухвала від 02.11.2021

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Олефіренко Н.А.

Рішення від 07.09.2021

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Конишева Олена Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні