Ухвала
від 17.12.2021 по справі 219/9186/21
АРТЕМІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 219/9186/21

Провадження № 2-о/219/578/2021

УХВАЛА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

17 грудня 2021 року Артемівський міськрайонний суд Донецької області в особі судді Фролової Н.М., розглянувши цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи Опікунська рада при виконкомі Бахмутської міської ради з питань забезпечення прав повнолітніх осіб, які потребують опіки (піклування), Бахмутський психоневрологічний інтернат про поновлення дієздатності фізичної особи,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Артемівського міськрайонного суду Донецької області перебуває цивільна справа за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи Опікунська рада при виконкомі Бахмутської міської ради з питань забезпечення прав повнолітніх осіб, які потребують опіки (піклування), Бахмутський психоневрологічний інтернат про поновлення дієздатності фізичної особи.

Ухвалою Артемівського міськрайонного суду Донецької області від 23.09.2021 року по цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи Опікунська рада при виконкомі Бахмутської міської ради з питань забезпечення прав повнолітніх осіб, які потребують опіки (піклування), Бахмутський психоневрологічний інтернат про поновлення дієздатності фізичної особи, призначено амбулаторну судово-психіатричну експертизу на предмет дієздатності ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , внаслідок його захворювання, проведення якої доручено експертам Комунального некомерційного підприємства "Обласна клінічна психіатрична лікарня м. Слов`янськ" (84115, Донецька область, м. Слов`янськ, вул. Нарвська, 16). На час проведення експертизи провадження у справі зупинено.

08.12.2021 на адресу Артемівського міськрайонного суду Донецької області надійшли: матеріали цивільної справи за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи Опікунська рада при виконкомі Бахмутської міської ради з питань забезпечення прав повнолітніх осіб, які потребують опіки (піклування), Бахмутський психоневрологічний інтернат про поновлення дієздатності фізичної особи; висновок судово-психіатричного експерта №159.

Відповідно до ст. 254 ЦПК України, провадження у справі поновлюється за клопотанням учасників справи або за ініціативою суду не пізніше десяти днів з дня отримання судом повідомлення про усунення обставин, що викликали його зупинення.

За приписами частини 3 статті 254 ЦПК України, провадження у справі продовжується зі стадії, на якій його було зупинено.

На підставі викладеного, враховуючи, що надійшов висновок судово-психіатричної експертизи, суд вважає за необхідне поновити провадження у справі.

Відповідно до п. 10 ч. 1ст. 14 Закону України Про безоплатну правову допомогу , право на безоплатну вторинну правову допомогу згідно з цим Законом та іншими законами України мають особи, щодо яких суд розглядає справу про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, - на правові послуги, передбачені пунктами 2 і 3 частини другої статті 13 цього Закону, протягом розгляду справи в суді.

Приймаючи до уваги, що ОСОБА_1 належить до суб`єктів права на отримання безоплатної вторинної правової допомоги, відповідно до ст.14 Закону України Про безоплатну правову допомогу , з метою недопущення порушення його прав, є необхідність у дорученні Краматорському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги забезпечити явку адвоката для розгляду заяви ОСОБА_1 , заінтересовані особи Опікунська рада при виконкомі Бахмутської міської ради з питань забезпечення прав повнолітніх осіб, які потребують опіки (піклування), Бахмутський психоневрологічний інтернат про поновлення дієздатності фізичної особи.

Керуючись ст.ст. 254, 260 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Поновити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи Опікунська рада при виконкомі Бахмутської міської ради з питань забезпечення прав повнолітніх осіб, які потребують опіки (піклування), Бахмутський психоневрологічний інтернат про поновлення дієздатності фізичної особи.

Призначити справу до судового розгляду на 18 січня 2022 року о 10-00 годині, у відкритому судовому засіданні у залі судових засідань Артемівського міськрайонного суду Донецької області.

Доручити Краматорському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги забезпечити здійснення представництва інтересів ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , під час розгляду цивільної справи за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи Опікунська рада при виконкомі Бахмутської міської ради з питань забезпечення прав повнолітніх осіб, які потребують опіки (піклування), Бахмутський психоневрологічний інтернат про поновлення дієздатності фізичної особи, забезпечити прибуття адвоката на 10-00 годину 18 січня 2022 року до Артемівського міськрайонного суду Донецької області.

Копію ухвали направити Краматорському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Н.М.Фролова

Дата ухвалення рішення17.12.2021
Оприлюднено21.12.2021
Номер документу102028174
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —219/9186/21

Ухвала від 26.10.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Фролова Н. М.

Ухвала від 17.12.2021

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Фролова Н. М.

Ухвала від 23.09.2021

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Фролова Н. М.

Ухвала від 23.09.2021

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Фролова Н. М.

Ухвала від 31.08.2021

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Фролова Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні