Ухвала
від 31.08.2021 по справі 219/9186/21
АРТЕМІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 219/9186/21

Провадження № 2-о/219/578/2021

УХВАЛА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про відкриття провадження у справі

31 серпня 2021 року м. Бахмут Донецької області

Артемівський міськрайонний суд Донецької області в особі судді Фролової Н.М., дослідивши матеріали цивільної справи за заявою ОСОБА_1 про поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, -

ВСТАНОВИВ:

До Артемівського міськрайонного суду Донецької області надійшла заява ОСОБА_1 про поновлення цивільної дієздатності фізичної особи.

Заява підсудна Артемівському міськрайонному суду Донецької області.

Відповідно до ч.1 ст.187 ЦПК України за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 185 цього Кодексу.

Відповідно до п.1 ч.2 ст.293 ЦПК України суд розглядає в порядку окремого провадження справи про поновлення цивільної дієздатності фізичної особи.

Відповідно до ч. 4 ст.293 ЦПК України у випадках, встановлених пунктом 1 частини другої цієї статті (поновлення цивільної дієздатності), розгляд справ проводиться судом у складі одного судді і двох присяжних.

Таким чином, суддя вважає необхідним призначити справу до розгляду по суті в залі судових засідань Артемівського міськрайонного суду Донецької області, про що повідомити осіб, які беруть участь у справі.

Відповідно до ч.3ст. 42 ЦПК України, у справах окремого провадження учасниками справи є заявники, інші заінтересовані особи.

Відповідно до вимог ч.1 ст.53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

З метою всебічного, повного і об`єктивного з`ясування обставин справи, недопущення прав заявника, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі заінтересовану особу Опікунську раду при виконкомі Бахмутської міської ради з питань забезпечення прав повнолітніх осіб, які потребують опіки (піклування).

Крім того, дослідивши матеріали справи, суддя з метою з`ясування всіх обставин у справі вважає за необхідне відповідно до ч. 2 статті 294 ЦПК України витребувати необхідні докази, а саме витребувати з КНП БЛІЛ м. Бахмут (психоневрологічного відділення) витяг з історії хвороби відносно ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 187, 293-296, 352-353 ЦПК України, суддя,-

У Х В А Л И В :

Відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 про поновлення цивільної дієздатності фізичної особи.

Призначити справу до судового розгляду в порядку окремого провадження на 23 вересня 2021 року о 13-00 год., у відкритому судовому засіданні у залі судових засідань Артемівського міськрайонного суду Донецької області.

Розгляд справи згідно ст.293ЦПК України проводити судом у складі одного судді і двох присяжних.

Залучити до участі у розгляді справи в якості заінтересованої Опікунську раду при виконкомі Бахмутської міської ради з питань забезпечення прав повнолітніх осіб, які потребують опіки (піклування).

Заінтересованій особі запропонувати подати у строк до 23 вересня 2021 року письмовий відзив проти заяви та посилання на докази, яким він обґрунтовуються.

Витребувати з КНП БЛІЛ м. Бахмут (психоневрологічного відділення) (адреса: Донецька область, м. Бахмут, вул. Сибірцева, 15) витяг з історії хвороби відносно ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Копію ухвали про відкриття провадження та призначення справи до судового розгляду невідкладно надіслати особам, які беруть участь у справі.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://arm.dn.court.gov.ua/sud0503/gromadyanam.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо мотивів порушення правил підсудності (п. 8 ч. 1 ст. 353 ЦПК України) в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Донецького апеляційного суду через Артемівський міськрайонний суд Донецької області (п. 15.5 ч. 1 Розділу XIІІ Перехідних Положень ЦПК України) протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Н.М. Фролова

Дата ухвалення рішення31.08.2021
Оприлюднено02.09.2021
Номер документу99305473
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —219/9186/21

Ухвала від 26.10.2023

Цивільне

Дружківський міський суд Донецької області

Фролова Н. М.

Ухвала від 17.12.2021

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Фролова Н. М.

Ухвала від 23.09.2021

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Фролова Н. М.

Ухвала від 23.09.2021

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Фролова Н. М.

Ухвала від 31.08.2021

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Фролова Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні