Ухвала
від 20.12.2021 по справі 635/6281/21
ХАРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 635/6281/21

Провадження по справі № 2/635/3348/2021

УХВАЛА

20 грудня 2021 року сел. Покотилівка Харківського району Харківської області

Харківський районний суд Харківської області у складі:

Головуючого судді Лук`яненко С.А..,

секретар судового засідання Євсюков О.В

розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 та ОСОБА_2 до Липецької сільської ради Харківського району Харківської області, третя особа: Харківський відділ державної виконавчої служби у Харківському районі Харківської області Східного Міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) про зняття арешту з майна,

ВСТАНОВИВ :

Позивачі ОСОБА_1 та ОСОБА_2 звернулись до суду з позовом до Липецької сільської ради Харківського району Харківської області, третя особа: Харківський відділ державної виконавчої служби у Харківському районі Харківської області Східного Міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) про зняття арешту з майна.

Ухвалою Харківського районного суду Харківської області від 26 серпня 2021 року провадження у справі відкрито в порядку загального позовного провадження, призначено підготовче засідання.

Позивачі та їх представник - адвокат Скробот В.А. в підготовче засідання не з`явились, остання надала до суду заяву в якій просила замінити первісного відповідача - Липецьку сільську раду Харківського району Харківської області на належного відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю Котельні лікарняного комплексу . Питання про заміну відповідача просила суд розглянути за її відсутності та відсутності позивачів.

В обґрунтування клопотання зазначила, що підставою для звернення позивачів до суду з даним позовом є неможливість оформити своє право власності та спадкові права на майно спадкодавця ОСОБА_3 , на яке постановою ВДВС Харківського РУЮ Харківської області від 15.11.2010 накладено арешт. Раніше у сторони позивачів буди відсутні достовірні відомості щодо того, в якому саме виконавчому провадженні було накладено арешт на майно боржника ОСОБА_3 , однак з наданої на ухвалу суду про витребування доказів інформації вбачається, що згідно даних АСДС у ВДВС обліковується завершене (не виконане) виконавче провадження про стягнення з ОСОБА_3 суми боргу на користь ТОВ Котельні лікарняного комплексу . Зазначене також підтверджується копією рішення Харківського районного суду Харківської області від 11.03.2010 року, яким з ОСОБА_3 стягнуто на користь ТОВ Котельні лікарняного комплексу заборгованість за послуги з центрального опалення. Оскільки є всі підстави вважати, що саме в даному виконавчому провадженні було накладено арешт на спірне майно, виникає потреба в заміні відповідача у справі на ТОВ Котельні лікарняного комплексу .

Представник відповідача Липецької сільської ради Харківського району Харківської області в підготовче засідання не з`явився, суду надана заява за підписом сільського голови Слабченка О. про розгляд справи за відсутності їх представника.

Представник третьої особи в підготовче засідання не з`явився, про час, дату та місце розгляду справи повідомлений належним чином, про причини неявки суду не повідомив.

Враховуючи, що в судове засідання не з`явились всі учасники справи, відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Враховуючи, що в підготовче засідання не з`явились всі учасники справи, відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Відповідно до ч.2 ст.51 ЦПК України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а уразі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Враховуючи характер спірних правовідносин, суд вважає за необхідне у підготовчому засіданні замінити первісного відповідача Липецьку сільську раду Харківського району Харківської області на належного відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю Котельні лікарняного комплексу .

Керуючись ст. ст. 51, 189,196-198,200,247, ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ :

Клопотання представника позивачів - адвоката Скробот Вікторії Анатоліївни про заміну первісного відповідача належним відповідачем задовольнити.

Замінити первісного відповідача по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 та ОСОБА_2 до Липецької сільської ради Харківського району Харківської області, третя особа: Харківський відділ державної виконавчої служби у Харківському районі Харківської області Східного Міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) про зняття арешту з майна, з Липецької сільської ради Харківського району Харківської області на належного відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю Котельні лікарняного комплексу (місцезнаходження: 61018, м.Харків, вул.Балакірєва, буд.3, код ЄДРПОУ 31555944).

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк із дня вручення даної ухвали для надання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надати відзив на позов, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України.

Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) відповідачем одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: hr.hr.court.gov.ua на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню в пеляційному порядку не підлягає.

Суддя С.А.Лук`яненко

Дата ухвалення рішення20.12.2021
Оприлюднено22.12.2021
Номер документу102062959
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —635/6281/21

Рішення від 10.05.2024

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Даниленко Т. П.

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Даниленко Т. П.

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Даниленко Т. П.

Ухвала від 07.12.2023

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Даниленко Т. П.

Ухвала від 02.11.2023

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Потетій А. Г.

Ухвала від 27.09.2023

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Потетій А. Г.

Ухвала від 20.12.2021

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Лук'яненко С. А.

Ухвала від 16.11.2021

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Лук'яненко С. А.

Ухвала від 26.08.2021

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Лук'яненко С. А.

Ухвала від 13.08.2021

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Лук'яненко С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні