Ухвала
від 02.11.2023 по справі 635/6281/21
ПОЛТАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 635/6281/21

Провадження № 2/545/2226/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

02.11.2023 року Полтавський районний суд Полтавської області в складі:

Головуючого судді Потетія А.Г.

при секретарі Делія Д.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Полтава цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Товариство з обмеженою відповідальністю «Котельні лікарняного комплексу»</a>, третя особа Харківський відділ державної виконавчої служби у Харківському районі Харківської області Східного міжрегіонального Управління юстиції (м.Харків), про зняття арешту з майна, -

ВСТАНОВИВ:

Позивачі звернулися до Харківського районного суду Харківської області вищезазначеним позовом.

До Полтавського районного суду Полтавської області з Харківського районного суду Харківської області в зв`язку зі зміною підсудності надійшла справа за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Товариство з обмеженою відповідальністю «Котельні лікарняного комплексу»</a>, третя особа Харківський відділ державної виконавчої служби у Харківському районі Харківської області Східного міжрегіонального Управління юстиції (м.Харків), про зняття арешту з майна.

17.10.2023 року на адресу Полтавського районного суду Полтавської області надійшла заява від позивачів в якій останні прохали направити справу для розгляду по суті до Харківського районного суду Харківської області, оскільки відновлено його роботу, а їздити до м. Полтави в них немає можливості.

Суд, дослідивши матеріали заяви приходить до наступного.

Згідно ч.2 ст. 30 ЦПК України, позови про зняття арешту з майна пред`являються за місцем знаходження цього майна або основної його частини.

Згідно з п. 1 ч. 1 ст.31 ЦПК України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Відповідно до ст.6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свободкожен має право на справедливий і публічний розгляд справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом.

Одною із складових гарантованого ст.6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свободправа на справедливий суд є право на розгляд справи судом створеним відповідно до закону («встановленим відповідно до закону»), що забезпечує процесуальну та матеріальну справедливість судових розглядів справ.

Згідно зстаттею 17 Закону України «Про виконання рішень та застосування практики Європейського Суду з прав людини»суди застосовують при розгляді справКонвенцію про захист прав людини і основоположних свободта практику Суду як джерело права. У справі ЄСПЛ «Ейріпроти Ірландії»(Aireyv.Ireland,рішеннявід 9.10.1979) сформульовано правову позицію - «Конвенція гарантує не теоретичні та ілюзорні права, а права, що мають практичний вплив і є ефективними».

Враховуючи той факт, що майно з якого просять зняти арешт знаходиться на території Харківського району, Харківський районний суд Харківської області відновив свою роботу, до даної категорії справ застосується положення виключної підсудності, суд приходить до висновку про задоволення заяви позивачів та передання матеріалів справи на розгляд до Харківського районного суду Харківської області.

Керуючись ст.ст.30,31 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_2 задовольнити.

Цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 до Товариство з обмеженою відповідальністю «Котельні лікарняного комплексу»</a>, третя особа Харківський відділ державної виконавчої служби у Харківському районі Харківської області Східного міжрегіонального Управління юстиції (м.Харків), про зняття арешту з майна направити на розгляд до Харківського районного суду Харківської області.

Ухвалу може бути оскаржено безпосередньо до Полтавського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя: А. Г. Потетій

СудПолтавський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення02.11.2023
Оприлюднено06.11.2023
Номер документу114638762
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи про звільнення майна з-під арешту (виключення майна з опису)

Судовий реєстр по справі —635/6281/21

Рішення від 10.05.2024

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Даниленко Т. П.

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Даниленко Т. П.

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Даниленко Т. П.

Ухвала від 07.12.2023

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Даниленко Т. П.

Ухвала від 02.11.2023

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Потетій А. Г.

Ухвала від 27.09.2023

Цивільне

Полтавський районний суд Полтавської області

Потетій А. Г.

Ухвала від 20.12.2021

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Лук'яненко С. А.

Ухвала від 16.11.2021

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Лук'яненко С. А.

Ухвала від 26.08.2021

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Лук'яненко С. А.

Ухвала від 13.08.2021

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Лук'яненко С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні