Ухвала
від 22.12.2021 по справі 643/3260/16-ц
МОСКОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 643/3260/16-ц

Провадження № 2-зз/643/68/21

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22.12.2021

22 грудня 2021 року місто Харків

Суддя Московського районного суду м. Харкова Сугачова О.О., розглянувши заяву ОСОБА_1 про скасування заходів забезпечення позову,

в с т а н о в и в:

17.12.2021 до Московського районного суду м. Харкова надійшла заява ОСОБА_1 про скасування заходів забезпечення позову по справі № 643/3260/16-ц.

Суддя ознайомившись з матеріалами заяви про скасування заходів забезпечення позову вважає, що заява підлягає поверненню заявнику без розгляду, виходячи з таких підстав.

Згідно з ч. 1 ст. 158 Цивільного процесуального кодексу України , суд може скасувати заходи забезпечення позову з власної ініціативи або за вмотивованим клопотанням учасника справи.

Відповідно до положень ст. 182 Цивільного процесуального кодексу України при розгляді справи судом учасники справи викладають свої вимоги, заперечення, аргументи, пояснення, міркування щодо процесуальних питань у заявах та клопотаннях, а також запереченнях проти заяв і клопотань. Заяви, клопотання і заперечення подаються в письмовій або усній формі. У випадках, визначених цим Кодексом, заяви і клопотання подаються тільки в письмовій формі. Заяви, клопотання і заперечення подаються та розглядаються в порядку, встановленому цим Кодексом. У випадках, коли цим Кодексом такий порядок не встановлено - він встановлюється судом.

Форма і зміст письмового клопотання повинні відповідати вимогам ст. 183 Цивільного процесуального кодексу України .

Відповідно до ч. 1 ст. 183 Цивільного процесуального кодексу України , будь-яке письмове клопотання повинне містити: 1) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву чи клопотання або заперечення проти них, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України); 2) найменування суду, до якого вона подається; 3) номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі; 4) зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника; 5) підстави заяви (клопотання, заперечення); 6) перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви (клопотання, заперечення); 7) інші відомості, що вимагаються цим Кодексом.

Положеннями ч. 2 ст. 183 Цивільного процесуального кодексу України передбачено, що письмові клопотання підписуються заявником чи його представником.

За правилами статті 60 Цивільного процесуального кодексу України , представником у суді може бути адвокат або законний представник. Тільки в спорах, що виникають з трудових відносин, а також у малозначних спорах, представником може бути особа, яка досягла вісімнадцяти років, має цивільну процесуальну дієздатність.

Згідно з ч. 1, ч. 2, ч. 3 ст. 62 Цивільного процесуального кодексу України , повноваження представників сторін та інших учасників справи мають бути підтверджені такими документами: 1) довіреністю фізичної або юридичної особи; 2) свідоцтвом про народження дитини або рішенням про призначення опікуном, піклувальником чи охоронцем спадкового майна. Довіреність фізичної особи повинна бути посвідчена нотаріально або, у визначених законом випадках, іншою особою. Довіреність від імені юридичної особи видається за підписом (електронним підписом) посадової особи, уповноваженої на це законом, установчими документами.

Положеннями ч. 4 ст. 62 Цивільного процесуального кодексу України передбачено, що повноваження адвоката як представника підтверджуються довіреністю або ордером, виданим відповідно до Закону України "Про адвокатуру і адвокатську діяльність" .

Так, заява про скасування заходів забезпечення позову подана від імені ОСОБА_1 та нею підписана, і як видно із тексту заяви, ОСОБА_1 зазначає, що є представником відповідача.

Однак, у порушення вимог ч. 2 ст. 183 Цивільного процесуального кодексу України , до заяви про скасування заходів забезпечення позову не додано жодних документів у підтвердження повноважень Константинової Г.В. як представника відповідача.

Більш того, ОСОБА_1 у заяві зазначає, що є представником відповідача, однак кого саме із чотирьох відповідачів по цивільній справі № 643/3260/16-ц не вказує.

Відповідно до ч. 4 ст. 183 Цивільного процесуального кодексу України , суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Враховуючи, що заяву ОСОБА_1 про скасування заходів забезпечення позову подано без додержання вимог ч. 2 ст. 183 Цивільного процесуального кодексу України, вказана заява має бути повернута заявнику без розгляду.

Також, суд вважає за доцільне роз`яснити заявнику, що для вирішення питання про скасування заходів забезпечення позову заявник має звертатися до суду в порядку ст. 158 Цивільного процесуального кодексу України саме з письмовим вмотивованим клопотанням, а не із заявою.

На підставі викладеного, керуючись ст. 183 Цивільного процесуального кодексу України, суд,

п о с т а н о в и в:

Повернути без розгляду заяву ОСОБА_1 про скасування заходів забезпечення позову.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали або у разі розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя О.О. Сугачова

Дата ухвалення рішення22.12.2021
Оприлюднено22.12.2021
Номер документу102098398
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —643/3260/16-ц

Ухвала від 10.02.2022

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Сугачова О. О.

Ухвала від 22.12.2021

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Сугачова О. О.

Ухвала від 21.10.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Червинська Марина Євгенівна

Ухвала від 01.09.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Червинська Марина Євгенівна

Постанова від 06.07.2021

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Хорошевський О. М.

Постанова від 06.07.2021

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Хорошевський О. М.

Ухвала від 29.03.2021

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Хорошевський О. М.

Ухвала від 29.03.2021

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Хорошевський О. М.

Рішення від 26.01.2021

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Сугачова О. О.

Рішення від 26.01.2021

Цивільне

Московський районний суд м.Харкова

Сугачова О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні