Ухвала
від 17.12.2021 по справі 569/14305/20
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

Справа № 569/14305/20

1-кс/569/8847/21

17 грудня 2021 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , розглянувши у судовому засіданні за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , клопотання слідчого укримінальному провадженні заступниканачальника відділуСУ ГУНПв Рівненськійобласті майораполіції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів (інформації),

ВСТАНОВИВ:

Слідчий укримінальному провадженні заступникначальника відділуСУ ГУНПв Рівненськійобласті майорполіції ОСОБА_3 за погодженням із прокурором відділу Рівненської обласної прокуратури ОСОБА_4 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають в Товаристві з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код за ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) юридична адреса: АДРЕСА_1 , з можливістю вилучення оригіналів документів.

В обґрунтування клопотання вказав, що до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42020180000000117 від 20.08.2020, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Із матеріалів клопотання вбачається, що службові особи ІНФОРМАЦІЯ_2 , діючи за попередньою змовою із службовими особами суб`єктів господарювання недержавної форми власності, вчиняють дії з метою привласнення та розтрати бюджетних коштів при виконанні підрядними організаціями будівельних робіт та території області, зокрема шляхом відображення в офіційних документах неправдивих даних про обсяг виконаних робіт шляхом їх завищення та безпідставного їх прийняття і оплату замовником.

Так, в ході виконання комплексу робіт у період з 2018 року по грудень 2019 року службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_3 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » за погодженням зі службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_2 , до актів КБ-2в внесено недостовірні відомості щодо вартості та якості використаних під час виконання умов договору матеріалів та ресурсів. У подальшому службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_2 прийнято вищевказані акти форми КБ-2в, підписано акти форми КБ-3 та перераховано шляхом підписання відповідних платіжних доручень на оплату до ІНФОРМАЦІЯ_5 бюджетні кошти на розрахункові рахунки ІНФОРМАЦІЯ_3 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 ».

Працівниками ІНФОРМАЦІЯ_6 відповідно до п. 5.3.4.1 Плану проведення заходів державного ІНФОРМАЦІЯ_7 на І квартал 2021 року та на підставі направлення на проведення ревізії від 03.03.2021 № 117, виданого начальником ІНФОРМАЦІЯ_6 ОСОБА_5 , проведено ревізію фінансово-господарської діяльності ІНФОРМАЦІЯ_2 за період з 01.06.2019 по 31.03.2021, за результатами ревізії складений Акт від 01.06.2021 №13-17-05-06/13.В ході даної ревізії ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » відбирались зразки продукції, зокрема матеріал, асфальтобетон (керни), та проводились лабораторні випробування, про що складались відповідні протоколи випробувань матеріалів № 248 від 17.05.2021 та № 250 від 17.05.2021.

Так, згідно вказаного Акту та результатів лабораторних випробувань, відповідно до умов Договору № 36 від 16.12.2019 укладеного ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » з ІНФОРМАЦІЯ_2 , щодо надання послуг по об`єкту: «Капітальний ремонт автомобільної дороги смт. Володимирець, вул. Повстанців, Володимирецький район», останніми прийнято та оплачено роботи по влаштуванню покриття із асфальтобетону, яке не відповідає за фізико-механічним показникам вимогам ДСТУ Б В.1.7-119:2011 та за коефіцієнтом ущільнення вимогам ДБН В.2.3-4:2015 на суму 1057391,68 грн, в зв`язку з оплатою вищевказаних робіт понесено додаткові витрати пов`язані з утриманням служби замовника та здійснення технічного нагляду на суму 16478 грн, що призвело до завищення вартості будівельних робіт по об`єкту: «Капітальний ремонт автомобільної дороги смт. Володимирець, вул. Повстанців, Володимирецький район» та як наслідок оплати завищеної вартості утримання служби замовника завдано збитків державному бюджету на загальну суму 1073869,68 грн.

Також, та результатів лабораторних випробувань,відповідно до умов Договору підряду № 72 від 26.09.2018 та № 47 від 24.12.2019 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » з ІНФОРМАЦІЯ_2 , щодо надання послуг по об`єкту: «Поточний середній ремонт автомобільної дороги О181006/Н-25/-Борщівка на ділянці км 4+050 - км 6+800, Костопільський район», останніми прийнято та оплачено роботи по влаштуванню покриття із асфальтобетону, яке не відповідає за фізико-механічним показникам вимогам ДСТУ Б В.1.7-119:2011 та за коефіцієнтом ущільнення вимогам ДБН В.2.3-4:2015 на суму 2808113,8 грн, що призвело до завищення вартості будівельних робіт по вказаному об`єкту, чим завдано збитків державному бюджету на вказану суму.

Правова кваліфікація кримінального правопорушення привласнення чи розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненні повторно, або за попередньою змовою групою осіб, тобто ч.3 ст. 191 КК України.

Речі, документи доступ до яких планується отримати документи, що знаходяться в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код за ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) юридична адреса: АДРЕСА_1 , зокрема оригінали документів, що стосуються проведення лабораторних випробувань асфальтобетону по об`єкту: «Капітальний ремонт автомобільної дороги смт. Володимирець, вул. Повстанців, Володимирецький район», та по об`єкту: «Поточний середній ремонт автомобільної дороги О181006/Н-25/-Борщівка на ділянці км 4+050 - км 6+800, Костопільський район», в тому числі протоколи випробувань матеріалів № 248 від 17.05.2021 та № 250 від 17.05.2021, та інші документи та матеріали, щодо відібрання та проведення вказаних досліджень.

Підстави вважати, що речі і документи перебувають у певному місці вищевказані документи знаходяться у Товаристві з обмеженою відповідальність « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код за ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) юридична адреса: АДРЕСА_1 , оскільки дана юридична особа залучалась до вищевказаної ревізії та проводила зазначенні дослідження.

Значення речей і документів для встановлення обставин у кримінальному провадженні на даний час з метою повного, об`єктивного, всебічного та неупередженого дослідження всіх обставин справи, виникла об`єктивна необхідність встановити обставини вчинення вказаного правопорушення та дослідити, в тому числі експертним шляхом документи, які знаходяться в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та стосуються укладення та виконання вказаних договорів.

Обґрунтування необхідності вилучення речей, документів вилучення вказаних документів необхідне для їх вивчення та встановлення обставин, що підлягають встановленню під час досудового розслідування, та вони можуть мати доказове значення у даному кримінальному провадженню. Зазначені документи в сукупності з іншими матеріалами кримінального провадження матимуть суттєве значення для встановлення форми вини, мотиву і мети вчинення даного злочину.

Слідчий у кримінальному провадженні заступник начальника відділу СУ ГУНП в Рівненській області майор поліції ОСОБА_3 подав суду заяву про розгляд клопотання у його відсутність, просив задовольнити.

Представник Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 » до суду не прибув, про час і місце розгляду клопотання був повідомлений у встановленому законом порядку, про причини неприбуття не повідомив.

Відповідно до ч.4 ст.107 КПК України, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цьогоКодексусудове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Враховуючи те, що учасники процесуальної дії не з`явились в судове засідання, слідчий суддя вважає за можливим розглянути дане клопотання без застосування технічних засобів фіксування.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя прийшов до висновку, що клопотання підлягає до задоволення із наступних підстав.

Відповідно доч.1ст.159КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Враховуючи, що слідчим доведено, що вказані речі і документи, які знаходяться у володінні в Товаристві зобмеженою відповідальністю« ІНФОРМАЦІЯ_1 »(кодза ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридичнаадреса: АДРЕСА_1 ) мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, відомості, що містяться в даних речах і документах можуть бути використані як докази, не становлять собою речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, а іншим способом отримати до них доступ неможливо, слідчий суддя прийшов до висновку про наявність достатніх підстав для надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів з можливістю їх вилучення (здійснення виїмки).

На підставівищенаведеного такеруючись ст.ст.159, 162-164 КПК України, слідчий суддя -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвілзаступнику начальникавідділу СУГУ НПв Рівненськійобласті майоруполіції ОСОБА_3 ,та слідчимгрупи слідчихСУ ГУНПв Рівненськійобласті ( ОСОБА_6 , ОСОБА_7 )на тимчасовийдоступ дооригіналів документів,які перебувають в Товаристві з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код за ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) юридична адреса: АДРЕСА_1 , а саме документів, що стосуються проведення лабораторних випробувань асфальтобетону по об`єкту: «Капітальний ремонт автомобільної дороги смт. Володимирець, вул. Повстанців, Володимирецький район», та по об`єкту: «Поточний середній ремонт автомобільної дороги О181006/Н-25/-Борщівка на ділянці км 4+050 - км 6+800, Костопільський район», в тому числі протоколи випробувань матеріалів № 248 від 17.05.2021 та № 250 від 17.05.2021, та інші документи та матеріали, щодо відібрання та проведення вказаних досліджень та надати можливості вилучити (здійснити виїмку) оригіналів.

Встановити строк дії ухвали терміном на один місяць з моменту постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_8

Дата ухвалення рішення17.12.2021
Оприлюднено21.05.2024
Номер документу102178896
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —569/14305/20

Ухвала від 14.08.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 12.08.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

Ухвала від 12.08.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

Ухвала від 15.02.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 19.01.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 17.12.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 22.10.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 04.11.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 18.09.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

Ухвала від 18.09.2020

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Наумов С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні