Ухвала
від 30.12.2021 по справі 925/1807/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

30 грудня 2021 року справа № 925/1807/21

м. Черкаси

Господарський суд Черкаської області у складі головуючого судді Гладуна А.І., розглянувши позовну заяву Акціонерного товариства Комерційного банку "ПриватБанк" до Приватного акціонерного товариства "Торгівельно-промисловий консорціум "ЮНІКОМ", до Акціонерного товариства "Укртелеком" про зняття арешту з нерухомого майна,

ВСТАНОВИВ:

Акціонерне товариство Комерційний банк "ПриватБанк", ідентифікаційний код 14360570, адресою місцезнаходження якого є: м. Київ, вул. Грушевського, 1Д, звернулося до суду з позовною заявою до Приватного акціонерного товариства "Торгівельно-промисловий консорціум "ЮНІКОМ", ідентифікаційний код 00908805, адресою місцезнаходження якого є: с. Іркліїв, вул. Прикордонна, 3, Чорнобаївський район, Черкаська область, до Акціонерного товариства "Укртелеком" ідентифікаційний код 21560766, адресою місцезнаходження якого є: м. Київ, бульвар Шевченка, 18:

1) про зняття арешту з нерухомого майна площею 84,9 кв. м., розташованого за адресою: Черкаська область, Чорнобаївський район, с. Іркліїв, вул. Прикордонна, буд. 3, яке належить АТ КБ "ПриватБанк", накладеного постановою Чорнобаївського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Черкаській області про закінчення виконавчого провадження від 19.10.2010 у ВП № 18514770, та скасувати зареєстрований у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно запис про обтяження від 09.12.2016 № 17918963;

2) про зняття арешту з нерухомого майна, площею 84,9 кв. м. розташованого за адресою: Черкаська область, Чорнобаївський район, с. Іркліїв, вул. Прикордонна, буд. 3, яке належить АТ КБ "ПриватБанк", накладеного постановою Відділу державної виконавчої служби Чорнобаївського районного управління юстиції, ідентифікаційний код 34644225, від 09.12.2009, АА 601772, та скасувати зареєстрований у Єдиному реєстрі заборон відчуження об`єктів нерухомого майна від 09.12.2009 № 9330535. У позові позивач просить судові витрати покласти на відповідачів.

Враховуючи, що позовну заяву подано з додержанням вимог Господарського процесуального кодексу України, підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення її чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні, тому, відповідно до статті 176 Господарського процесуального кодексу України, позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Суд звертає увагу позивача на те, що у позовній заяві зазначено третьою особою Чорнобаївський відділ державної виконавчої служби у Золотоніському районі Черкаської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), ідентифікаційний код 34644225, адресою місцезнаходження якої є: смт. Чорнобай, вул. Центральна, 218, Чорнобаївський район, Черкаська область, 19900, проте заяву про залучення Чорнобаївського відділу державної виконавчої служби у Золотоніському районі Черкаської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), як третьої особи не подано, що суперечить вимогам частини 1 статті 51 Господарського процесуального кодексу України, якою передбачено, що якщо в результаті ухвалення судового рішення сторона може набути право стосовно третьої особи або третя особа може пред`явити вимоги до сторони, така сторона зобов`язана сповістити цю особу про відкриття провадження у справі і подати до суду заяву про залучення її до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору. До такої заяви повинні бути додані докази про направлення її копії особі, про залучення якої як третьої особи подана заява.

Керуючись статтями 162, 164-167, 176, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Позовну заяву АТ КБ "ПриватБанк" прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі №925/1807/21.

2. Справу № 925/1807/21 розглядати за правилами загального позовного провадження.

3. Підготовче засідання призначити на 10 год. 30 хв. 20 січня 2022 року .

Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Черкаської області за адресою: 18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, в залі суд. засідань № 2.

4. Визнати явку позивача та відповідачів обов`язковою та викликати у судове засідання: АТ КБ "ПриватБанк" (позивача); ПрАТ "Торгівельно-промисловий консорціум "ЮНІКОМ", АТ "Укртелеком" (відповідачів).

5. Особам, які з`являться у судове засідання мати з собою: а) документ, що підтверджує особу (паспорт чи інший документ згідно із Законом України Про єдиний державний демографічний реєстр - в.т.ч. адвокату); б) документ, що підтверджує повноваження (адвокату - довіреність або ордер про надання правової допомоги або договір (витяг з нього) про надання правової допомоги; посадовій особі - докази повноважень на самопредставництво юридичної особи відповідно до ст.56 ГПК України); в) оригінали документів, які подано до суду в копії; г) засоби індивідуального захисту (захисна маска).

6. Встановити відповідачам строк для подання до суду відзивів на позовну заяву протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, який має відповідати вимогам ст. 165 Господарського процесуального кодексу України.

Копію відзивів та доданих до них документів надіслати позивачу одночасно з надісланням (наданням) відзивів до суду.

Докази надіслання (надання) відзивів на позовну заяву позивачу надати суду до дати підготовчого засідання.

Якщо відзиви не містить вказівки на незгоду відповідачів з будь-якою із обставин, на яких ґрунтуються позовні вимоги, відповідачі позбавляються права заперечувати проти такої обставини під час розгляду справи по суті, крім випадків, якщо незгода з такою обставиною вбачається з наданих разом із відзивами доказів, що обґрунтовують їх заперечення по суті позовних вимог, або відповідачі доведуть, що не заперечили проти будь-якої із обставин, на яких ґрунтуються позовні вимоги, з підстав, що не залежали від них.

У разі ненадання відповідачами відзивів у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними у справі матеріалами.

7. Встановити позивачу строк для подання до суду протягом п`яти днів з дня отримання відзивів на позовну заяву відповіді на відзиви, яка має відповідати вимогам частини 3-6 статті 165 Господарського процесуального кодексу України.

Докази надіслання (надання) відповіді на відзиви відповідачам надати суду до дати підготовчого засідання.

8. Встановити відповідачам строк для подання до суду протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив заперечення, які мають відповідати вимогам частини 3-6 статті 165 Господарського процесуального кодексу України та докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідачів, якщо такі докази не надані позивачем.

Копію заперечень надіслати позивачу одночасно з надісланням (наданням) заперечень до суду.

Докази надіслання (надання) заперечення позивачу надати суду до дати підготовчого засідання.

9. Звернути увагу сторін на необхідність подання заяви про залучення третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, у випадку, якщо рішення у справі може вплинути на їх права або обов`язки щодо однієї із сторін. У заяві про залучення третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, обґрунтувати підстави такого залучення.

10. Роз`яснити учасникам справи наступне:

10.1. Заяви (клопотання) подаються суду в оригіналі (ч.8 ст.42 ГПК): або у формі письмового паперового документа за підписом особи, яка його створила; або у формі електронного документа, підписаного електронним цифровим підписом особи, яка його створила - через систему "Електронний суд ". До заяви по суті додаються докази її надіслання учасникам справи (ч.5 і 6 ст.165, ч.3 статей 166,167,168 ГПК).

10.2. Відповідно до частини першої - третьої статті 91 Господарського процесуального кодексу України письмовими доказами є документи (крім електронних документів), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору. Письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього. Учасники справи мають право подавати письмові докази в електронних копіях, посвідчених електронним підписом, прирівняним до власноручного підпису відповідно до закону. Електронна копія письмового доказу не вважається електронним доказом.

Відповідно до частини другої статті 96 Господарського процесуального кодексу України, електронні докази подаються в оригіналі або в електронній копії, засвідченій електронним цифровим підписом, прирівняним до власноручного підпису відповідно до Закону України "Про електронний цифровий підпис".

10.3. З метою спрощення порядку надіслання до суду документів і ознайомлення з матеріалами справи, запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19 на час карантину , запропонувати учасникам справи: зареєструватися в системі "Електронний суд "; подати процесуальні документи (заяви, клопотання, відзиви, відповіді, заперечення тощо), письмові та електронні докази через систему "Електронний суд", або поштою.

10.4. У разі неявки: наслідки неявки у судове засідання передбачені наступними нормами Господарського процесуального кодексу України: п.4 ч.1 ст.226 (для заявника), ст.202, ст.135 ГПК (штраф у сумі від одного до п`ятдесяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб); учасники справи, явка яких визнана обов`язковою, зобов`язані повідомляти причини неявки; причини неявки мають підтверджуватись належно засвідченими доказами; неможливість явки одного представника (в т.ч. з причин хвороби, відрядження, відпустки, участі в іншому судовому засіданні, відсутності штатних працівників), не позбавляє можливості керівника чи фізичної особи призначити іншого або представляти інтереси особисто; обставини тимчасової непрацездатності (хвороби, самоізоляції, обсервації у зв`язку з карантином ), засвідчуються документами, передбаченими Інструкцією про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян, затвердженою наказом Міністерства охорони здоров`я України від 13.11.2011 №455 і зареєстрованою в Міністерстві юстиції України від 04.12.2001 за №1005/6196.

Повідомити учасників справи про можливість отримання інформації про розгляд справи за веб-адресою суду в мережі Інтернет https://ck.arbitr.gov.ua/sud5026/ та на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет https://court.gov.ua/fair/ або у Єдиному державному реєстрі судових рішень https://reyestr.court.gov.ua.

Направити ухвалу суду АТ КБ "ПриватБанк" (49094, м. Дніпро, вул.. Набережна Перемоги, 30); ПрАТ "Торгівельно-промисловий консорціум "ЮНІКОМ" (19950, Черкаська область, Чорнобаївський район, с. Іркліїв, вул.. Прикордонна, 3), АТ "Укртелеком" (01601, м. Київ, бул. Шевченка, 18).

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання, в порядку передбаченому частиною другою статті 235 Господарського процесуального кодексу України, і оскарженню не підлягає.

Суддя А.І. Гладун

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення30.12.2021
Оприлюднено04.01.2022
Номер документу102342270
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —925/1807/21

Рішення від 11.04.2022

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гладун А.І.

Рішення від 11.04.2022

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гладун А.І.

Ухвала від 23.03.2022

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гладун А.І.

Ухвала від 27.02.2022

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гладун А.І.

Ухвала від 21.02.2022

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гладун А.І.

Ухвала від 10.02.2022

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гладун А.І.

Ухвала від 03.02.2022

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гладун А.І.

Ухвала від 20.01.2022

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гладун А.І.

Ухвала від 20.01.2022

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гладун А.І.

Ухвала від 30.12.2021

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Гладун А.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні