Ухвала
від 30.12.2021 по справі 468/1710/21-ц
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 468/1710/21-ц

2/468/700/21

БАШТАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД


56101 Миколаївська область м. Баштанка вул. Полтавська 43

У Х В А Л А

(про відкриття провадження)

30.12.2021 року суддя Баштанського районного суду Миколаївської області Муругов В.В., розглянувши позовну заяву Приватного акціонерного товариства Національна енергетична компанія Укренерго (вул. Симона Петлюри, 25 м. Київ, 01032) до ОСОБА_1 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 ) про встановлення права земельного сервітуту (треті особи: Приватне підприємство Гео-Прайм (провулок Торговий, 16 с. Степанівка м. Херсон, 73488); Головне управління Держгеокадастру у Миколаївській області (місце знаходження: проспект Миру, 34 м. Миколаїв Миколаївської області, 54034),

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшла позовна заява Приватного акціонерного товариства Національна енергетична компанія Укренерго до ОСОБА_1 про встановлення права земельного сервітуту (треті особи: Приватне підприємство Гео-Прайм ; Головне управління Держгеокадастру у Миколаївській області).

З матеріалів справи вбачається, що належна відповідачу земельна ділянка, щодо якої позивач бажає встановити сервітут, перебуває в оренді ФГ Володимир .

При вивченні позовної заяви не встановлено обставин для повернення заяви чи відмови в відкритті провадження.

Позовна заява підсудна Баштанському районному суду Миколаївської області відповідно до ч.1 ст. 30 ЦПК України.

Встановлення сервітуту на належній відповідачу земельній ділянці, яка перебуває в оренді Ф/Г Володимир , вказує на те, що рішення суду по даній справі може в подальшому вплинути на права і обов`язки вказаної особи щодо відповідача або позивача, пов`язані з реалізацією права оренди відповідної частини земельної ділянки.

Вказані обставини є підставою для залучення ФГ Володимир в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, по справі за позовом Приватного акціонерного товариства Національна енергетична компанія Укренерго до ОСОБА_1 про встановлення права земельного сервітуту.

Відповідно до ч.3 ст. 274 ЦПК України з врахуванням з врахуванням кількості учасників, категорії та складності справи, її значення для сторін є необхідність призначення розгляду справи за правилами загального позовного провадження

Керуючись ст. 187 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у справі за № 468/1710/21-ц за позовом Приватного акціонерного товариства Національна енергетична компанія Укренерго до ОСОБА_1 про встановлення права земельного сервітуту (треті особи: Приватне підприємство Гео-Прайм ; Головне управління Держгеокадастру у Миколаївській області).

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Фермерське господарство Володимир ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ).

Підготовче засідання призначити на 01.02.2022 року о 14.00 год.

Справа розглядатиметься в порядку загального позовного провадження.

Позивач не пізніше двох днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі повинен направити вказаній вище залученій судом третій особі копію позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до початку першого судового засідання.

Позивачу надіслати копію ухвали про відкриття провадження у справі.

Відповідачу та третім особам надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів та копію ухвали про відкриття провадження у справі.

Осіб, які беруть участь у справі, повідомити про підготовче засідання.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня отримання даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України); відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Визначити третім особам п`ятиденний строк з дня отримання даної ухвали для подання пояснень на позовну заяву в порядку та у відповідності до ст. 181 ЦПК України та п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для надання пояснень на відзив.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://bsh.mk.court.gov.ua/sud1402/

СУДДЯ:

СудБаштанський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення30.12.2021
Оприлюднено31.12.2021
Номер документу102345436
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —468/1710/21-ц

Рішення від 14.07.2023

Цивільне

Баштанський районний суд Миколаївської області

Муругов В. В.

Рішення від 14.07.2023

Цивільне

Баштанський районний суд Миколаївської області

Муругов В. В.

Ухвала від 12.05.2023

Цивільне

Баштанський районний суд Миколаївської області

Муругов В. В.

Ухвала від 30.12.2021

Цивільне

Баштанський районний суд Миколаївської області

Муругов В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні