Ухвала
від 12.05.2023 по справі 468/1710/21-ц
БАШТАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 468/1710/21-ц

2/468/74/23

БАШТАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД

56101 Миколаївська область м. Баштанка вул. Полтавська 43

УХВАЛА

12.05.2023 року Баштанський районний суд Миколаївської області в складі: головуючого - судді Муругова В.В., за участю секретаря судового засідання Серака Д.В., представника позивача Тараненко Р.Ю. (в режимі відеоконференції), розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду м. Баштанка справу № 468/1710/21-ц за позовом Приватного акціонерного товариства «Національна енергетична компанія «Укренерго» до ОСОБА_1 про встановлення права земельного сервітуту (треті особи: Приватне підприємство «Гео-Прайм»; Головне управління Держгеокадастру у Миколаївській області; Фермерське господарство «Володимир» Ященка Валерія Васильовича),

ВСТАНОВИВ:

До Баштанського районного суду Миколаївської області надійшла позовна заява Приватного акціонерного товариства «Національна енергетична компанія «Укренерго» до ОСОБА_1 про встановлення права земельного сервітуту (треті особи: Приватне підприємство «Гео-Прайм»; Головне управління Держгеокадастру у Миколаївській області).

Ухвалою від 30.12.2021 року відкрите провадження у справі та до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, було залучене Фермерське господарство «Володимир» ОСОБА_2 , яке є орендарем земельної ділянки, на якій позивач бажає встановлення земельного сервітуту.

В підготовчому засіданні представник позивача заявив клопотання про залучення Фермерського господарства «Володимир» ОСОБА_2 в якості співвідповідача по справі.

Відповідно до ст. 51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача. Після спливу строків, зазначених у частинах першій та другій цієї статті, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача. Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Можливе встановлення за судовим рішенням сервітуту на належній відповідачу земельній ділянці, яка перебуває в оренді ФГ «Володимир», прямо вплине на права і обов`язки вказаної особи, оскільки вона як користувач земельної ділянки повинна буде виконувати умови земельного сервітуту встановленого вже після укладення ним відповідного договору оренди землі в частині практичної реалізації відповідних прав позивача на користування спірною земельною ділянкою, визначених умовами сервітуту.

Вказані обставини є підставою для залучення у справі за позовом Приватного акціонерного товариства «Національна енергетична компанія «Укренерго» до ОСОБА_1 про встановлення права земельного сервітуту в якості співвідповідача Фермерського господарства «Володимир» Ященка Валерія Васильовича.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 51, 260 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

В справі за позовом Приватного акціонерного товариства «Національна енергетична компанія «Укренерго» до ОСОБА_1 про встановлення права земельного сервітуту залучити в якості співвідповідача Фермерське господарство «Володимир» ОСОБА_2 ( АДРЕСА_1 , ідентифікаційний номер НОМЕР_1 ).

Співвідповідачу Фермерському господарству «Володимир» Ященка Валерія Васильовича направити копію даної ухвали та копію позовної заяви.

Визначити співвідповідачу Фермерському господарству «Володимир» Ященка Валерія Васильовича п`ятнадцятиденний строк з дня отримання даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогамст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи.

СУДДЯ:

СудБаштанський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення12.05.2023
Оприлюднено15.05.2023
Номер документу110815645
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про речові права на чуже майно, з них: спори з приводу сервітутів

Судовий реєстр по справі —468/1710/21-ц

Рішення від 14.07.2023

Цивільне

Баштанський районний суд Миколаївської області

Муругов В. В.

Рішення від 14.07.2023

Цивільне

Баштанський районний суд Миколаївської області

Муругов В. В.

Ухвала від 12.05.2023

Цивільне

Баштанський районний суд Миколаївської області

Муругов В. В.

Ухвала від 30.12.2021

Цивільне

Баштанський районний суд Миколаївської області

Муругов В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні