Ухвала
від 29.12.2021 по справі 280/2266/20
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про відстрочення виконання судового рішення

29 грудня 2021 рокуСправа № 280/2266/20 м. Запоріжжя

Запорізький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Конишевої О.В., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Комунального некомерційного підприємства Вільнянська районна багатопрофільна лікарня Вільнянської районної ради про відстрочення виконання судового рішення у справі

за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області (69002, м. Запоріжжя, вул. Фортечна, 65, код ЄДРПОУ 38625593)

до Комунального некомерційного підприємства Вільнянська районна багатопрофільна лікарня Вільнянської районної ради (70002, Запорізька область, Вільнянський район, м. Вільнянськ, пров. Гнаровської,6, код ЄДРПОУ 01992914)

про застосування заходів реагування у вигляді зупинення експлуатації,

ВСТАНОВИВ:

17.12.2021 Комунальне некомерційне підприємство Вільнянська районна багатопрофільна лікарня Вільнянської районної ради звернулось до суду з заявою про відстрочення виконання судового рішення терміном на один рік.

Для розгляду питання про відстрочення виконання судового рішення, судом призначене судове засідання на 28.12.2021, про що повідомлено сторін.

Представники сторін у судове засідання не з`явились, про дату, час та місце судового розгляду повідомлені належним чином.

28.12.2021 від представника позивача надійшли письмові пояснення на заяву відповідача. Крім того, представник позивача проти відстрочення виконання судового рішення не заперечив.

За приписами статті 378 КАС України, неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

У зв`язку із неявкою у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, на підставі приписів частини 4 статті 229 КАС України, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Розглянувши заяву про відстрочення виконання судового рішення, суд вважає її такою, що підлягає задоволенню з огляду на наступне.

Рішенням Запорізького окружного адміністративного суду від 24.06.2021 адміністративний позов задоволено частково. Застосовано заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації будівлі та приміщень Комунального некомерційного підприємства Вільнянська районна багатопрофільна лікарня Вільнянської районної ради за адресою: 70002, Запорізька область, Вільнянський район, м. Вільнянськ, пров. Гнаровської, 6, окрім робіт, пов`язаних з усуненням порушень вимог законодавства у сфері цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки, до повного усунення цих порушень, зазначених в акті перевірки № 1 від 09.01.2020. В іншій частині позовних вимог відмовлено.

Судом, за заявою стягувача, було видано виконавчий лист по даній справі.

Відповідно до частини першої статті 378 Кодексу адміністративного судочинства України за заявою сторони суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, може відстрочити або розстрочити виконання рішення, а за заявою стягувача чи виконавця (у випадках, встановлених законом), - встановити чи змінити спосіб або порядок його виконання.

Частинами третьою, четвертою статті 378 цього ж Кодексу передбачено, що підставою для встановлення або зміни способу або порядку виконання, відстрочення чи розстрочення виконання судового рішення є обставини, що істотно ускладнюють виконання рішення або роблять його неможливим.

Вирішуючи питання про відстрочення чи розстрочення виконання судового рішення, суд також враховує: 1) ступінь вини відповідача у виникненні спору; 2) щодо фізичної особи - тяжке захворювання самої особи або членів її сім`ї, її матеріальне становище; 3) стихійне лихо, інші надзвичайні події тощо.

Тобто, підставою для відстрочення виконання судового рішення є наявність обставин, які ускладнюють його виконання, або роблять його неможливим.

З матеріалів справи судом встановлено, що боржник добровільно почав виконувати судове рішення, а відстрочення виконання рішення на один рік не призведе до його невиконання, а навпаки створить умови для його добровільного виконання боржником з урахуванням його реального майнового стану.

Крім того, суд вважає за необхідне зазначити, що відповідно до комплексного плану заходів по КНП Вільнянська БЛ ВРМ щодо вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки на 2021-2022 року затверджено виділення відповідачу коштів у 2022 році.

Оскільки виконання рішення суду вимагає значних фінансових вкладень та враховуючи, що боржник вчиняє дії щодо виконання рішення суду, суд вважає за можливе відстрочити виконання рішення суду на п`ять місяців.

Щодо строків відстрочення виконання рішення суд зазначає, що строки відтермінування виконання судового рішення знаходяться у прямій залежності від обставин, що викликають необхідність надання додаткового строку для повного виконання рішення суду. Надання такого строку не створить занадто або безпідставно привілейованих умов для боржника, натомість базуватиметься на принципах співмірності і пропорційності з метою забезпечення балансу прав і законних інтересів стягувача і боржника.

Відстрочення виконання судового рішення не створить боржнику можливості ухилитися від виконання судового рішення. Про це свідчить не лише реальний майновий стан боржника, але і його намір виконати рішення.

З огляду на вищевикладене та зважаючи на те, що стягувач не заперечував проти відстрочення виконання судового рішення, суд вважає за можливе відстрочити виконання рішення на один рік.

Враховуючи викладене, керуючись статтями 241, 243, 248, 256, 378, підпунктом 15.5 пункту 15 частини 1 розділу VII Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

УХВАЛИВ:

Заяву Комунального некомерційного підприємства Вільнянська районна багатопрофільна лікарня Вільнянської районної ради (70002, Запорізька область, Вільнянський район, м. Вільнянськ, пров. Гнаровської,6, код ЄДРПОУ 01992914) про відстрочення виконання судового рішення- задовольнити.

Відстрочити виконання рішення Запорізького окружного адміністративного суду від 24.06.2021 у адміністративній справі №280/2266/20 за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області (69002, м. Запоріжжя, вул. Фортечна, 65, код ЄДРПОУ 38625593) до Комунального некомерційного підприємства Вільнянська районна багатопрофільна лікарня Вільнянської районної ради (70002, Запорізька область, Вільнянський район, м. Вільнянськ, пров. Гнаровської,6, код ЄДРПОУ 01992914) на один рік з дня набрання даною ухвалою законної сили.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Третього апеляційного адміністративного суду шляхом подачі апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі протягом 15 днів з дня її проголошення.

Суддя О.В.Конишева

Дата ухвалення рішення29.12.2021
Оприлюднено04.01.2022
Номер документу102348451
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування у вигляді зупинення експлуатації

Судовий реєстр по справі —280/2266/20

Ухвала від 29.12.2021

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Конишева Олена Василівна

Ухвала від 20.12.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Калашнікова О.В.

Ухвала від 20.12.2021

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Конишева Олена Василівна

Ухвала від 11.11.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Калашнікова О.В.

Постанова від 30.09.2021

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Ясенова Т.І.

Постанова від 30.09.2021

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Ясенова Т.І.

Ухвала від 11.08.2021

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Ясенова Т.І.

Ухвала від 11.08.2021

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Ясенова Т.І.

Рішення від 24.06.2021

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Конишева Олена Василівна

Ухвала від 20.04.2021

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Конишева Олена Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні