Ухвала
від 13.01.2022 по справі 388/1981/21
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 388/1981/21

2-аз/405/1/22

УХВАЛА

"13" січня 2022 р. суддя Ленінського районного суду міста Кіровограда Шевченко І.М., розглянувши заяву позивача ОСОБА_1 про забезпечення позову по справі № 388/1981/21, провадження № 2а/405/3/22 за позовом ОСОБА_1 до старшого сержанта поліції ЗРПП СПД № 1 смт. Устинівка відділення поліції № 1 м. Долинська Кропивницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області Редькіна Олександра Олександровича, Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області, терті особи: Відділення поліції № 1 (м. Долинська) Кропивницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області, Устинівський відділ державної виконавчої служби у Кропивницькому районі Кіровоградської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) про скасування постанов про накладення адміністративних стягнень, -

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою судді Долинського районного суду Кіровоградської області від 09.12.2021 року адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до старшого сержанта поліції ЗРПП СПД № 1 смт. Устинівка відділення поліції № 1 м. Долинська Кропивницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області Редькіна Олександра Олександровича, Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області, треті особи: Відділення поліції № 1 (м. Долинська) Кропивницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області, Устинівський відділ державної виконавчої служби у Кропивницькому районі Кіровоградської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) про скасування постанов про накладення адміністративних стягнень разом із заявою про забезпечення позову передано на розгляд до Ленінського районного суду м. Кіровограда

12.01.2022 року адміністративна справа надійшла до Ленінського районного суду м. Кіровограда.

Одночасно з позовною заявою було подано заяву про забезпечення позову шляхом зупинення стягнення у зведеному виконавчому провадженні № 67163094 від 18.11.2020 року яке перебуває на виконанні у старшого державного виконавця Устинівського відділу державної виконавчої служби у Кропивницькому районі Кіровоградської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро)Бурі О.В.

Заява про забезпечення позову мотивована тим, що позивач подав позов про скасування постанов про накладення адміністративних стягнень. Наразі позивач працює, отримує заробітну плату яка є єдиним джерелом існування його сім`ї і наявність виконавчого провадження дає можливість здійснення стягнень з його заробітної плати. Відрахування коштів з його заробітної плати ставить його сім`ю в скрутне матеріальне становище, а у випадку задоволення позовних вимог повернення стягнутих коштів буде потребувати значних зусиль.

Відповідно до п.5 ч.1 ст.151 КАС України позов може бути забезпечено зупиненням стягнення на підставі виконавчого документа або іншого документа, за яким стягнення здійснюється у безспірному порядку.

Розглянувши заяву про забезпечення позову суд вважає, що відкриття виконавчого провадження може порушити право заявника до ухвалення судового рішення, так як існує реальна загроза невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду про задоволення позову. Також суд рахує, що обраний заявником спосіб забезпечення адміністративного позову відповідає його предмету та, водночас, вжиття таких заходів не зумовлює фактичного вирішення спору по суті, а спрямоване лише на збереження існуючого становища до розгляду справи по суті.

Таким чином, суд приходить до висновку, що заява про забезпечення позову є обґрунтованою та підлягає задоволенню.

Відповідно до ст. 156 КАС України , ухвала суду про забезпечення позову має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим законом. Така ухвала підлягає негайному виконанню з дня її постановлення незалежно від її оскарження і відкриття виконавчого провадження. Примірник ухвали про забезпечення позову негайно надсилається заявнику, всім особам, яких стосуються заходи забезпечення позову і яких суд може ідентифікувати, а також, залежно від виду вжитих заходів, направляється судом для негайного виконання державним та іншим органам для вжиття відповідних заходів. Особи, винні в невиконанні ухвали про забезпечення позову, несуть відповідальність, встановлену законом.

Керуючись статтями 150 , 154 , 156 , 248 , 256 Кодексу адміністративного судочинства України , суд -,

УХВАЛИВ:

Заяву позивача ОСОБА_1 про забезпечення позову по справі № 388/1981/21, провадження № 2а/405/3/22 за позовом ОСОБА_1 до старшого сержанта поліції ЗРПП СПД № 1 смт. Устинівка відділення поліції № 1 м. Долинська Кропивницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області Редькіна Олександра Олександровича, Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області, терті особи: Відділення поліції № 1 (м. Долинська) Кропивницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області, Устинівський відділ державної виконавчої служби у Кропивницькому районі Кіровоградської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро) про скасування постанов про накладення адміністративних стягнень - задовольнити.

Зупинити стягнення у зведеному виконавчому провадженні № 67163094 від 18.11.2020 року яке перебуває на виконанні у старшого державного виконавця Устинівського відділу державної виконавчої служби у Кропивницькому районі Кіровоградської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Дніпро)Бурі О.В.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до суду апеляційної інстанції протягом п`ятнадцяти днів з дня набрання законної сили.

Суддя Ленінського

районного суду

м. Кіровограда І. М. Шевченко

Дата ухвалення рішення13.01.2022
Оприлюднено21.01.2022
Номер документу102588597
СудочинствоАдміністративне
Сутьнакладення адміністративних стягнень

Судовий реєстр по справі —388/1981/21

Ухвала від 27.12.2022

Адміністративне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Шевченко І. М.

Рішення від 18.08.2022

Адміністративне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Шевченко І. М.

Ухвала від 04.07.2022

Адміністративне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Шевченко І. М.

Ухвала від 30.05.2022

Адміністративне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Шевченко І. М.

Ухвала від 13.01.2022

Адміністративне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Шевченко І. М.

Ухвала від 13.01.2022

Адміністративне

Ленінський районний суд м.Кіровограда

Шевченко І. М.

Ухвала від 09.12.2021

Адміністративне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Баранський Д. М.

Ухвала від 09.12.2021

Адміністративне

Долинський районний суд Кіровоградської області

Баранський Д. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні