Ухвала
від 17.01.2022 по справі 569/25710/21
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/25710/21

УХВАЛА

про залучення співвідповідача

17 січня 2022 року м. Рівне

Рівненський міський суд Рівненської області в складі:

головуючого судді Кучиної Н.Г.,

про секретарі судового засідання Добровчан К.Ю.,

розглянувши клопотання представника позивача адвоката Віднік Алли Михайлівни про залучення співвідповідача до участі у справі за позовом ОСОБА_1 до Державного кадастрового реєстратора Відділу у Кам"янка-Бузькому районі Головного управління Держгеокадастру у Львівській області Куртяк Руслана Михайловича, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору Рівненська міська рада, ОСОБА_2 про визнання незаконним рішення, зобов"язання вчинити дії,

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Рівненського міського суду перебуває цивільна справа №569/25710/21 за позовом ОСОБА_1 до Державного кадастрового реєстратора Відділу у Кам"янка-Бузькому районі Головного управління Держгеокадастру у Львівській області Куртяк Руслана Михайловича, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору Рівненська міська рада, ОСОБА_2 про визнання незаконним рішення, зобов"язання вчинити дії .

В судове засідання представник позивача подала до суду клопотання про залучення співвідповідача та заяву про розгляд такого клопотання у її відсутність та у відсутність її довірительки.

Відповідно до ч.1 ст.51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Згідно з ч.4 ст.51 ЦПК України про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Враховуючи, що визначення кола відповідачів є правом позивача, суд дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання представника позивача.

На підставі наведеного та керуючись ст. 51 , 222 , 260 , 353 ЦПК України , суд,

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання представника позивача адвоката Віднік Алли Михайлівни про залучення співвідповідачадо участі у справі за позовом ОСОБА_1 до Державного кадастрового реєстратора Відділу у Кам"янка-Бузькому районі Головного управління Держгеокадастру у Львівській області Куртяк Руслана Михайловича, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору Рівненська міська рада, ОСОБА_2 про визнання незаконним рішення, зобов"язання вчинити дії - задовольнити.

Залучити до участі у справі за позовом ОСОБА_1 до Державного кадастрового реєстратора Відділу у Кам"янка-Бузькому районі Головного управління Держгеокадастру у Львівській області Куртяк Руслана Михайловича, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору Рівненська міська рада, ОСОБА_2 про визнання незаконним рішення, зобов"язання вчинити дії як співвідповідача ОСОБА_2 , виключивши його зі статусу третьої особи без самостійних вимог на предмет спору у даній справі.

Відкласти розгляд справи на 12 годину 00 хвилин 03 лютого 2022 року в приміщенні Рівненського міського суду Рівненської області (33000, м.Рівне, вул. Шкільна,1) з повідомленням (викликом) сторін.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву та заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України , і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України , одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України ).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої п`ятої ст.178 ЦПК України , копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої п`ятої ст.178 ЦПК України , копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Копію ухвали направити учасникам справи, а відповідачу - також копію позовної заяви з доданими до неї документами.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://court.gov.ua/.

Ухвала оскарженню окремо від рішення суду не підлягає. Заперечення на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання її суддею.

Суддя Рівненського міського суду Н.Г. Кучина

Дата ухвалення рішення17.01.2022
Оприлюднено21.01.2022
Номер документу102598303
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —569/25710/21

Ухвала від 18.01.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Грушицький Андрій Ігорович

Постанова від 29.11.2022

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Ковальчук Н. М.

Рішення від 29.11.2022

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Ковальчук Н. М.

Ухвала від 10.07.2022

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Ковальчук Н. М.

Ухвала від 10.07.2022

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Ковальчук Н. М.

Ухвала від 21.06.2022

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Ковальчук Н. М.

Ухвала від 19.06.2022

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Ковальчук Н. М.

Ухвала від 19.06.2022

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Ковальчук Н. М.

Рішення від 03.05.2022

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Кучина Н. Г.

Ухвала від 17.01.2022

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Кучина Н. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні