Ухвала
від 20.01.2022 по справі 641/3779/21
КОМІНТЕРНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Провадження № 2/641/431/2022 Справа № 641/3779/21

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

20 січня 2022 року Комінтернівський районний суд м. Харкова в складі:

головуючого - судді Колодяжної І.М.,

за участю секретаря судового засідання - Шумейко С.О.

справа №641/3779/21

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду міста Харкова цивільну справу в порядку загального позовного провадження за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансової компанії Профіт Капітал , треті особи: приватний нотаріус Житомирського міського нотаріального округу Горай Олена Станіславівна та приватний виконавець виконавчої округу Харківської області Богатиренко Артур Ігорович про визнання виконавчого напису , таким , що не підлягає виконанню. В С Т А Н О В И В:

В провадженні Комінтернівського районного суду м. Харкова знаходиться вищевказана цивільна справа.

Ухвалою судді від 24 травня 2021 року провадження по справі відкрито, розгляд справи призначено за правилами загального позовного провадження у підготовче судове засідання.

Позивачем одночасно з позовом до суду подано клопотання про витребування у приватного нотаріуса Житомирського міського нотаріального округу Горай О.С. належним чином завірену копію виконавчого напису № 12510 від 25.01.2021 року, а також належним чином засвідчених копій документів на підставі яких було вчинено вказаний виконавчий напис.

Крім того, позивачем також подано клопотання про витребування у відповідача чином завірену копію виконавчого напису № 12510 від 25.01.2021 року, а також належним чином засвідчених копій документів на підставі яких було вчинено вказаний виконавчий напис

Позивач в підготовче судове засідання не з,явилася, надала заяву про розгляд справи за її відсутності .

Представник відповідача у підготовче судове засідання не з,явився, про час та місце слухання справи повідомлявся належним чином, причини неявки суду не повідомив.

Представники третіх осіб в судове засідання не з`явилися, про час та місце слухання справи повідомлявся належним чином, причини неявки суду не повідомив.

Враховуючи обставини справи та на підставі ст.84 ЦПК України , суд вважає, що заява позивача , щодо витребування доказів підлягає задоволенню.

У процесі підготовки справи до судового розгляду з`ясовані питання та здійсненні підготовчі дії, передбаченні ст. 197ЦПК України.

Інших клопотань, пов`язаних із підготовкою справи до судового розгляду, від учасників справи не надійшло, а тому підготовку справи до розгляду слід закрити, а справу призначити до судового розгляду.

Відповідно до ч.3 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Згідно п. 15 ч.2ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд: призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Керуючись ст.ст. 189, 196-198, 200 ЦПК України , суд

У Х В А Л И В:

Задовольнити клопотання позивача про витребування доказів .

Витребувати у приватного нотаріуса Житомирського міського нотаріального округу Горай О.С. належним чином завірену копію виконавчого напису № 12510 від 25.01.2021 року, а також належним чином засвідчені копіі документів на підставі яких було вчинено виконавчий напис №12510 від 25.01.2021 року.

Витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансової компанії Профіт Капітал належним чином завірену копію виконавчого напису № 12510 від 25.01.2021 року, а також належним чином засвідчені копії документів на підставі яких було вчинено виконавчий напис № 12510 від 25.01.2021 року.

Роз`яснити, що докази мають бути направлені безпосередньо до Комінтернівського районного суду м. Харкова у строк до 17 лютого 2022 року.

У разі неможливості подати доказ, який витребовує суд, взагалі або у встановлені судом строки, необхідно повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Відповідно до ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

У разі неподання учасником справи з неповажних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом, суд залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання, а також яке значення мають ці докази, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у його визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами.

Відповідно до ст. 148 ЦПК України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі до від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадках:

1) невиконання процесуальних обов`язків, зокрема ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу;

2) зловживання процесуальними правами, вчинення дій або допущення бездіяльності з метою перешкоджання судочинству;

3) неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин;

4) невиконання ухвали про забезпечення доказів.

У випадку повторного чи систематичного невиконання процесуальних обов`язків, повторного чи неодноразового зловживання процесуальними правами, повторного чи систематичного неподання витребуваних судом доказів без поважних причин або без їх повідомлення, триваючого невиконання ухвали про забезпечення доказів суд з урахуванням конкретних обставин стягує у дохід державного бюджету з відповідного учасника судового процесу або відповідної іншої особи штраф у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

У випадку невиконання процесуальних обов`язків, зловживання процесуальними правами представником учасника справи суд з урахуванням конкретних обставин справи може стягнути штраф як з учасника справи, так і з його представника.

Закрити підготовче провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансової компанії Профіт Капітал , треті особи: приватний нотаріус Житомирського міського нотаріального округу Горай Олена Станіславівна та приватний виконавець виконавчої округу Харківської області Богатиренко Артур Ігорович про визнання виконавчого напису , таким , що не підлягає виконанню.

Призначити справу до судового розгляду в приміщенні Комінтернівського районного суду м. Харкова на 17 лютого 2022 року на 09 годину 20 хвилин.

В судове засідання викликати учасників справи .

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за такою веб-адресою сторінки: http://km.hr.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню окремо від рішення суду не підлягає, проте заперечення на неї може бути включене до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя -І. М. Колодяжна

Дата ухвалення рішення20.01.2022
Оприлюднено24.01.2022
Номер документу102605092
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —641/3779/21

Рішення від 25.01.2024

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Ященко С. О.

Ухвала від 26.09.2023

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Ященко С. О.

Ухвала від 11.08.2023

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Ященко С. О.

Ухвала від 17.07.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Парахіна Є. В.

Ухвала від 16.11.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Парахіна Є. В.

Ухвала від 26.09.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Парахіна Є. В.

Ухвала від 20.01.2022

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Колодяжна І. М.

Ухвала від 17.11.2021

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Колодяжна І. М.

Ухвала від 28.10.2021

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Колодяжна І. М.

Ухвала від 29.09.2021

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Колодяжна І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні