Ухвала
від 12.01.2022 по справі 216/63/22
ЦЕНТРАЛЬНО-МІСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 216/63/22

Провадження № 2/216/1657/22

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 січня 2022 року місто Кривий Ріг

Дніпропетровської області

Суддя Центрально-Міського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області Онопченко Ю.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю Укрдебт Плюс про усунення перешкод в користуванні власністю шляхом зняття обтяження, -

ВСТАНОВИВ:

10 січня 2022 року до Центрально-Міського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області надійшов цивільний позов ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю Укрдебт Плюс про усунення перешкод в користуванні власністю шляхом зняття обтяження.

Відповідно до ч. 4 ст. 177 ЦПК України, до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Відповідно до частини 1 статті 4 Закону України Про судовий збір судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Статтею 7 Закону України Про Державний бюджет України на 2022 рік установлено прожитковий мінімум для працездатних осіб на 2022 рік у місячному розмірі з 1 січня - 2481 грн.

Згідно з п.п. 2 п. 1 ч. 2 ст. 4 Закону України Про судовий збір ставка судового збору за подання до суду: позовної заяви не майнового характеру, яка подана фізичною особою складає 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, та становить 992,40 грн.

При зверненні до суду позивачем не сплачено судовий збір у вищевказаному порядку.

Відповідно до пунктів 2, 8 частини 3 статті 175 ЦПК України, позовна заява повинна містити:

- повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти;

- перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви.

Однак, у друкованому тексті позовної заяви, в написанні адреси місця проживання позивача міститься виправлення та написання тексту кульковою ручкою.

Відповідно до загальних правил діловодства, якщо помилку допущено в друкованому документі, вона виправляється наступним чином: неправильний текст або цифри закреслюються (однієї рискою, так, щоб можна було прочитати виправлення) і над ними пишеться правильний текст або цифри. Поруч або на полях документа робиться запис виправлено і вказується дата виправлення, а особа, яка внесла виправлення, ставить свій підпис під цим записом.

Будь-яких застережень щодо виправлень у тексті, позовна заява не містить.

Крім того, до позовної заяви приєднано в якості доказу копію свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, текст якого є нечитабельним.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Відповідно до прецедентної практики Європейського суду з прав людини, реалізуючи пункт 1 статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод щодо доступності правосуддя та справедливого судового розгляду кожна держава-учасниця Конвенції вправі встановлювати правила судової процедури, у тому числі й процесуальні заборони та обмеження, зміст яких - не допустити судовий процес у безладний рух.

У зв`язку з наведеним залишення позовної заяви без руху з підстав, передбачених законом, не є порушенням права на справедливий судовий захист.

Керуючись ст.ст. 175, 185 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю Укрдебт Плюс про усунення перешкод в користуванні власністю шляхом зняття обтяження - залишити без руху, надавши позивачу строк для усунення вказаних недоліків заяви, який не може перевищувати десяти днів з дня отримання ухвали.

Роз`яснити позивачу, що уразі невиконання цієї ухвали у встановлений строк, заява вважається неподаною і повертається позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Ю.В.Онопченко

Дата ухвалення рішення12.01.2022
Оприлюднено24.01.2022
Номер документу102631507
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення перешкод в користуванні власністю шляхом зняття обтяження

Судовий реєстр по справі —216/63/22

Постанова від 15.03.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Хейло Я. В.

Ухвала від 14.02.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Хейло Я. В.

Ухвала від 24.01.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Хейло Я. В.

Ухвала від 10.01.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Хейло Я. В.

Ухвала від 28.12.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Хейло Я. В.

Рішення від 08.11.2022

Цивільне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

ОНОПЧЕНКО Ю. В.

Ухвала від 04.09.2022

Цивільне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

ОНОПЧЕНКО Ю. В.

Ухвала від 03.02.2022

Цивільне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

ОНОПЧЕНКО Ю. В.

Ухвала від 12.01.2022

Цивільне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

ОНОПЧЕНКО Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні