Ухвала
від 13.01.2022 по справі 297/3269/21
БЕРЕГІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 297/3269/21

Ухвала

про забезпечення позову

04 січня 2022 року м. Берегово

Берегівський районний суд Закарпатської області в складі:

головуючого Ільтьо І. І.,

за участі секретаря Гарані О. А.,

розглянувши заяву Берегівської окружної прокуратури Закарпатської області в особі Берегівської міської ради про забезпечення позову в цивільній справі № 297/3269/21 за позовом Берегівської окружної прокуратури Закарпатської області в особі Берегівської міської ради до Головного управління Держгеокадастру в Закарпатській області та ОСОБА_1 , третя особа без самостійних вимог на стороні відповідачів ОСОБА_2 про визнання недійсним наказу Головного управління Держгеокадастру в Закарпатській області та витребування земельної ділянки , -

ВСТАНОВИВ:

Берегівська окружна прокуратура Закарпатської області в особі Берегівської міської ради звернулася до суду з позовом до Головного управління Держгеокадастру в Закарпатській області та ОСОБА_1 , третя особа без самостійних вимог на стороні відповідачів ОСОБА_2 про визнання недійсним наказу Головного управління Держгеокадастру в Закарпатській області та витребування земельної ділянки.

Разом з позовом позивач подав заяву про забезпечення позову, в якій просить накласти арешт на земельну ділянку площею 2 га за кадастровим номером 2120483300:01:000:0049, що розташована за межами населеного пункту на території Великобактянської сільської ради Берегівського району Закарпатської області та належить на праві приватної власності ОСОБА_1 та заборонити ОСОБА_1 (ідентифікаційний номер - НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ) розпоряджатись земельною ділянкою площею 2 га за кадастром номером 2120483300:01:000:0049, у тому числі і шляхом відчуження будь-яким способом на користь третіх осіб до набрання рішенням законної сили .

Заява обґрунтована тим, що існує загроза відчуження та поділу земельної ділянки та ймовірність утруднення виконання рішення суду у випадку задоволення зазначеного позову, а також дозволить запобігти можливій неодноразовій зміні права власності на спірну земельну ділянку під час судового розгляду даного позову та порушенням прав учасників судового процесу.

Оглянувши матеріали справи та заяви про забезпечення позову, суд приходить до наступного.

Відповідно до ч.ч.1,2 ст.149, ч.1 ст.153 ЦПК України, суд за заявою учасника справи має право вжити передбачених статтею 150 цього Кодексу заходів забезпечення позову. Забезпечення позову допускається як до пред`явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду. Заява про забезпечення позову розглядається судом не пізніше двох днів з дня її надходження без повідомлення учасників справи.

Одним з видів забезпечення позову, зазначених у ст.150 ЦПК України є заборона вчиняти певні дії.

Подана заява про забезпечення позову відповідає вимогам процесуального закону щодо форми та змісту (ст.151 ЦПК України) та порядку її подання (ст.152 цього Кодексу).

Метою забезпечення позову є негайні, проте тимчасові заходи, направлені на недопущення утруднення чи неможливості виконання судового рішення.

Заходи забезпечення позову носять тимчасовий характер і зберігають свою дію до фактичного виконання рішення суду, яким закінчується вирішення спору по суті.

Суд приходить до висновку, що заявлений позивачем вид заходів забезпечення позову у вигляді заборони вчиняти певні дії щодо майна, передбачений нормами чинного законодавства та є доцільним в рамках даної справи і має тимчасовий характер та діє до виконання рішення суду, тому не може призвести до порушення прав та законних інтересів сторін.

Необхідність обрання даного виду забезпечення позову є обґрунтованою, оскільки вбачаються достатні підстави вважати, що невжиття заходів забезпечення позову може утруднити чи зробити неможливим у подальшому виконання рішення суду, а відтак заява позивача про забезпечення позову підлягає задоволенню у повному обсязі.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.149-153, 157, 259-261 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Заяву Берегівської окружної прокуратури Закарпатської області в особі Берегівської міської ради про забезпечення позову - задовольнити.

Накласти арешт на земельну ділянку площею 2 га за кадастровим номером 2120483300:01:000:0049 , що розташована за межами населеного пункту на території Великобактянської сільської ради Берегівського району Закарпатської області та належить на праві приватної власності ОСОБА_1 та заборонити ОСОБА_1 (ідентифікаційний номер - НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ) розпоряджатись земельною ділянкою площею 2 га за кадастром номером 2120483300:01:000:0049, у тому числі і шляхом відчуження будь-яким способом на користь третіх осіб, до набрання рішенням законної сили

Ухвала про забезпечення позову підлягає негайному виконанню з дня її постановлення незалежно від її оскарження і відкриття виконавчого провадження.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржено до Закарпатського апеляційного суду через Берегівський районний суд протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення відповідної ухвали суду сторонам по справі.

Суддя: Іван ІЛЬТЬО

СудБерегівський районний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення13.01.2022
Оприлюднено24.01.2022
Номер документу102648135
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —297/3269/21

Рішення від 09.05.2022

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

ІЛЬТЬО І. І.

Ухвала від 17.03.2022

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

ІЛЬТЬО І. І.

Ухвала від 17.03.2022

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

ІЛЬТЬО І. І.

Ухвала від 20.01.2022

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

ІЛЬТЬО І. І.

Ухвала від 13.01.2022

Цивільне

Берегівський районний суд Закарпатської області

ІЛЬТЬО І. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні