Ухвала
від 26.01.2022 по справі 496/4259/21
БІЛЯЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 496/4259/21

Провадження № 2/496/490/22

У Х В А Л А

26 січня 2022 року м. Біляївка

Біляївський районний суд Одеської області у складі:

головуючого - судді Пасечник М.Л.

за участю секретаря - Диженко М.В.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду клопотання позивача ОСОБА_1 , про заміну неналежного відповідача та виключення з числа відповідачів Біляївської районної ради Одеської області по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Біляївського районного історико-краєзнавчого музею Сектора культури, молоді та спорту Біляївської районної державної адміністрації Одеської області, Сектору культури, молоді та спорту Біляївської районної державної адміністрації Одеської області, Біляївської районної ради Одеської області, Одеської районної ради Одеської області про визнання незаконним звільнення, поновлення на роботі, стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу ,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Біляївського районного суду Одеської області знаходиться вказана цивільна справа.

Позивачем ОСОБА_1 до суду було надано клопотання про заміну неналежного відповідача та виключення з числа відповідачів Біляївської районної ради Одеської області.

Своє клопотання представник мотивує тим, що сектор культури, молоді та спорту Біляївської районної державної адміністрації Одеської області знаходиться в стані припинення (реорганізації) шляхом приєднання до Біляївської районної державної адміністрації Одеської області згідно постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2020 року №1321 Про затвердження Порядку здійснення заходів щодо утворення та реорганізації районних державних адміністрацій, а також правонаступництва щодо майна, прав та обов`язків районних державних адміністрацій , розпорядженням голови Одеської обласної державної адміністрації від 16.01.2021 року№30/од-2021 Про утворення комісії з реорганізації Біляївської районної державної адміністрації Одеської області , розпорядженням виконуючого обов`язки голови Біляївської районної ради державної адміністрації Одеської області від 19.01.2021 року №9/РА-2021 Про реорганізацію структурних підрозділів Біляївської районної державної адміністрації за статусом юридичної особи публічного права шляхом їх приєднання до Біляївської районної державної адміністрації Одеської області , розпорядженням голови Біляївського районної державної адміністрації Одеської області від 21.01.2021 року №11/РА-2021 Про створення комісії з припинення (реорганізації) структурних підрозділів Біляївської районної державної адміністрації Одеської області зі статусом юридичної особи публічного права .

Біляївська районна державна адміністрація Одеської області була реорганізована шляхом приєднання до Одеської районної державної адміністрації Одеської області. Розпочата процедура реорганізації Біляївської районної ради Одеської області, припиняється шляхом злиття у Одеську районну раду Одеської області, і як наслідок Одеська районна рада Одеської області є правонаступником всього майна, прав та обов`язків Біляївської районної ради Одеської області. Таким чином до Одеської районної ради Одеської області перейшли всі повноваження, права та обов`язки Біляївської районної ради Одеської області. з огляду на те, що Одеська районна рада Одеської області вже є відповідачем по даній справі, представник позивача вважає за необхідне виключити із переліку відповідачів Біляївську районну раду Одеської області як неналежного відповідача.

В підготовче судове засідання представник позивача не з`явився, надавши до суду заяву про розгляд клопотання у його відсутність та відсутність позивача.

Представники відповідачів Біляївського районного історико-краєзнавчого музею Сектора культури, молоді та спорту Біляївської районної державної адміністрації Одеської області, Сектору культури, молоді та спорту Біляївської районної державної адміністрації Одеської області, Біляївської районної ради Одеської області в підготовче судове засідання не з`явились, належним чином повідомлялись про дату та час розгляду справи.

Від представника Одеської районної ради Одеської області надійшов відзив. В якому представник просив в задоволенні позову відмовити та розглядати справи без участі Одеської районної ради.

Дослідивши клопотання представника позивача та матеріали справи, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст.12 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін

Відповідно до ст. 48 ЦПК України сторонами в цивільному процесі є позивач та відповідач, при цьому, позивач - це особа, на захист суб`єктивних прав і охоронюваних законом інтересів якої порушується цивільна справа в суді, в свою чергу, відповідачем в цивільному процесі є особа, до якої позивачем пред`явлено матеріально-правову вимогу, при цьому, позивач вважає, що саме ця особа, як відповідач, порушила охоронювані законом права та інтереси позивача.

Відповідно до ст.ст. 46-47 вказаного Кодексу, повинні володіти цивільною процесуальною правоздатністю та цивільною процесуальною дієздатністю.

Відповідно до положень ч.2 ст. 50 ЦПК України передбачено, що участь у справі кількох позивачів і (або) відповідачів (процесуальна співучасть) допускається, якщо:1) предметом спору є спільні права чи обов`язки кількох позивачів або відповідачів;2) права та обов`язки кількох позивачів чи відповідачів виникли з однієї підстави;3) предметом спору є однорідні права і обов`язки.

Співучасть - це обумовлена матеріальним правом множинність осіб на тій чи іншій стороні в цивільному процесі внаслідок наявності загального права або загального обов`язку.

Важливою ознакою співучасті є наявність у декількох позивачів чи відповідачів у справі однакових за спрямованістю матеріально-правових вимог чи юридичних обов`язків.

Статтею 51 ЦПК України передбачено можливість здійснення заміни неналежного відповідача, у випадку, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом.

Відповідно ч. 2 ст. 51 ЦПК України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

За ч. 3 ст. 51 ЦПК України після спливу цих строків, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

Згідно ч. 4 ст. 51 ЦПК України про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Перевіривши матеріали справи та заяви, виходячи, при цьому, з положень ч.ч. 1, 3 ст. 51 ЦПК України, а також ст.4 ЦПК України, яка гарантує право кожної особи на звернення до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів в порядку, встановленому ЦПК України, суд приходить до висновку про задоволення клопотання представника позивача про заміну первісних відповідачів - Біляївський районний історико-краєзнавчий музей Сектора культури, молоді та спорту Біляївської районної державної адміністрації Одеської області, Сектор культури, молоді та спорту Біляївської районної державної адміністрації Одеської області на належного відповідача - Одеську районну державну адміністрацію Одеської області.

Також суд вважає. що підлягає задоволенню клопотання про виключення з переліку відповідачів Біляївську районну раду Одеської області.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 49, 51, 83, 84, 258 - 260 ЦПК України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання позивача ОСОБА_1 , про заміну неналежного відповідача та виключення з числа відповідачів Біляївської районної ради Одеської області по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Біляївського районного історико-краєзнавчого музею Сектора культури, молоді та спорту Біляївської районної державної адміністрації Одеської області, Сектору культури, молоді та спорту Біляївської районної державної адміністрації Одеської області, Біляївської районної ради Одеської області, Одеської районної ради Одеської області про визнання незаконним звільнення, поновлення на роботі, стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу - задовольнити.

Замінити відповідачів: Біляївський районний історико-краєзнавчий музей Сектора культури, молоді та спорту Біляївської районної державної адміністрації Одеської області, Сектор культури, молоді та спорту Біляївської районної державної адміністрації Одеської області на належного відповідача - Одеську районну державну адміністрацію Одеської області (65032, м. Одеса, проспект Шевченка, 4, код ЄДРПОУ 44010662).

Виключити Біляївську районну раду Одеської області з кола відповідачів по справі за позовом ОСОБА_1 до Біляївського районного історико-краєзнавчого музею Сектора культури, молоді та спорту Біляївської районної державної адміністрації Одеської області, Сектору культури, молоді та спорту Біляївської районної державної адміністрації Одеської області, Біляївської районної ради Одеської області, Одеської районної ради Одеської області про визнання незаконним звільнення, поновлення на роботі, стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу.

Підготовче засідання у справі за позовом ОСОБА_1 до Одеської районної ради Одеської області, Одеської районної державної адміністрації про визнання незаконним звільнення, поновлення на роботі, стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу відкласти на 24 березня 2022 року на 12 год. 00 хв.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя М.Л. Пасечник

СудБіляївський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення26.01.2022
Оприлюднено31.01.2022
Номер документу102802992
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —496/4259/21

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Драгомерецький М. М.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Драгомерецький М. М.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Драгомерецький М. М.

Рішення від 18.01.2024

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Пасечник М. Л.

Рішення від 18.01.2024

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Пасечник М. Л.

Ухвала від 10.07.2023

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Пасечник М. Л.

Ухвала від 26.01.2022

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Пасечник М. Л.

Ухвала від 29.10.2021

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Пасечник М. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні