Ухвала
від 28.01.2022 по справі 2-328/10
БЕРДИЧІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-328/10 Провадження № 2-і/274/6/22

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

УХВАЛА

28.01.22 р.м. Бердичів

Суддя Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області Корбут В.В. (далі - Суд) , за участю секретаря судового засідання Жмурко В.І., розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Довіра та Гарантія" про заміну стягувача, стягувач: Публічне акціонерне товариство "ОТП Банк", боржник: ОСОБА_1 , заінтересована особа: Товариство з обмеженою відповідальністю "ОТП Факторинг Україна",

В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Довіра та Гарантія" (далі - Товариство) звернулось з заявою, у якій просить замінити стягувача - Публічне акціонерне товариство "ОТП Банк", на правонаступника - Товариство, в частині стягнення заборгованості за кредитним договором № ML/010/015/2007 від 09.08.2007 р. з ОСОБА_1 , у виконавчому листі Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області № 2-328/10, посилаючись на те, що між ним та Товариством з обмеженою відповідальністю "ОТП Факторинг Україна", яке є правонаступником Публічного акціонерного товариства "ОТП Банк", було укладено договір факторингу, відповідно до умов якого воно набуло статусу нового кредитора ОСОБА_1 за зазначеним договором.

Товариство з обмеженою відповідальністю "ОТП Факторинг Україна" та ОСОБА_1 своєї позиції щодо заяви не повідомили.

Відповідно до частин першої, другої та п`ятої статті 442 Цивільного процесуального кодексу України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець. Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

З наведеної норми Цивільного процесуального кодексу України випливає, що заміна сторони виконавчого провадження може відбуватись як при відритому виконавчому провадженні, так і за відсутності відкритого виконавчого провадження.

За наявності відкритого виконавчого провадження сторона (заінтересована особа) має подати заяву про заміну сторони її правонаступником у виконавчому провадженні, а за відсутності відкритого виконавчого провадження - заяву про заміну сторони її правонаступником у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

З доданих до заяви Товариства документів неможливо встановити, чи наявне відкрите виконавче провадження з примусового виконання виконавчого листа Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області № 2-328/10, чи воно відсутнє, а відтак - чи стягувач має бути замінений у відкритому виконавчому провадженні, чи у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Враховуючи викладене, Суд відмовляє у задоволенні заяви Товариства.

Разом з тим, Суд роз`яснює, що Товариство має право звернутись з заявою про заміну сторони у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження повторно, подавши докази відсутності відкритого виконавчого провадження з примусового виконання виконавчого листа Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області № 2-328/10.

Керуючись статтями 258 - 260, 442 Цивільного процесуального кодексу України,

П О С Т А Н О В И В:

У задоволенні заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Довіра та Гарантія" відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Житомирського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя В.В. Корбут

СудБердичівський міськрайонний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення28.01.2022
Оприлюднено31.01.2022
Номер документу102826004
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-328/10

Ухвала від 28.01.2022

Цивільне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Корбут В. В.

Ухвала від 05.01.2022

Цивільне

Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області

Корбут В. В.

Ухвала від 13.12.2021

Цивільне

Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області

Ільченко О. І.

Ухвала від 08.11.2021

Цивільне

Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області

Ільченко О. І.

Ухвала від 21.09.2020

Цивільне

Марківський районний суд Луганської області

Чернік А. П.

Ухвала від 25.06.2020

Цивільне

Марківський районний суд Луганської області

Чернік А. П.

Ухвала від 12.02.2020

Цивільне

Прилуцький міськрайонний суд Чернігівської області

Коротка А. О.

Ухвала від 13.01.2020

Цивільне

Марківський районний суд Луганської області

Чернік А. П.

Рішення від 12.08.2010

Цивільне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Ухвала від 09.12.2019

Цивільне

Марківський районний суд Луганської області

Чернік А. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні