Ухвала
від 09.02.2022 по справі 953/20376/21
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 953/20376/21

н/п 1-кс/953/1146/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"09" лютого 2022 р. Київський районний суд м. Харкова у складі: слідчого судді ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань в приміщенні Київського районного суду м. Харкова клопотання старшого слідчого слідчого управління ГУНП в Харківській області капітана поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів по кримінальному провадженню, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12021220000001593 від 19.10.2021 за ч. 3 ст. 15 п.п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

До Київського районного суду м. Харкова надійшло клопотання старшого слідчого слідчого управління ГУНП в Харківській області капітана поліції ОСОБА_3 , погоджене прокурором у кримінальному провадженні прокурором відділу Харківської обласної прокуратури ОСОБА_4 , по кримінальному провадженню № 12021220000001593 від 19.10.2021 про надання тимчасового доступу до інформації про вхідні та вихідні телефонні зв`язки, їх тривалість, зміст, маршрути передавання з прив`язкою до базових станцій оператора, із зазначенням місця розташування та розшифровки базових станцій абонентам вхідних, вихідних дзвінків та вхідних, вихідних СМС повідомлень, які здійснювались з мобільних терміналів з номерами: НОМЕР_1 в період часу з 01.01.2021 по 31.10.2021 (включно) у оператора телефонних мереж ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 .

В обґрунтування клопотання зазначає, що слідчим управління ГУНП в Харківській області проводиться досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні. Під час досудового розслідування встановлено, що у період з червня 2021 року, у гр. ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , виник злочинний намір, направлений на умисне вбивство гр. ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 діючи з корисливих мотивів, з метою заволодіння належною йому квартирою, яка розташована за адресою: АДРЕСА_2 . Реалізуючи злочинний намір, ОСОБА_5 29.10.2021 залучив до вчинення вбивства гр. ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , який повинен був отруїти гр. ОСОБА_6 , але свій злочинний намір не довів до кінця з причин, що не залежали від його волі, оскільки їх злочинні дії були припинені працівниками поліції, які затримали їх.

01.11.2021 ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , повідомлено про підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 15, п.п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 КК України, тобто у незакінченому замаху на умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

01.11.2021 ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , повідомлено про підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 15, п.п. 12 ч. 2 ст. 115 КК України, тобто у незакінченому замаху на умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

Під час складання протоколу затримання особи, підозрюваної у вчинені злочину відносно ОСОБА_5 було виявлено та вилучено мобільний телелфон з сім картою ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з номером НОМЕР_1 .

З метою розкриття даного злочину, встановлення всіх причетних осіб, їх місцезнаходження та проведення подальших заходів щодо перевірки на причетність до вчинення злочину, а також проведення повного, об`єктивного, неупередженого досудового розслідування, встановлення істини, збирання доказів по кримінальному провадженню у органу досудового розслідування виникла необхідність у отриманні інформації про місцезнаходження вказаних абонентських номерів та ІМЕІ терміналів, в момент вчинення злочину, шляхом опрацювання інформації про зв`язок, телекомунікаційні послуги, їх тривалість, зміст, маршрути передавання, необхідно отримати інформацію стосовно кінцевих обладнань споживачів телекомунікаційних послуг в період часу з 01.01.2021 по 31.10.2021 (включно) вищевказаних номерів телефонів, у зв`язку з чим необхідно отримати тимчасовий доступ до відповідної інформації. У зв`язку з чим, слідчий звернувся до слідчого судді з даним клопотанням.

Слідчий в судове засідання не з`явився, надав заяву в якій просить розглядати клопотання без його участі у зв`язку зі службовою зайнятістю, подане клопотання підтримує в повному обсязі та просить задовольнити. Неприбуття цієї особи за судовим викликом, відповідно до ч.4 ст. 163 КПК України, не є перешкодою для розгляду цього клопотання. Представник ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в судове засідання не викликалась з урахуванням ч. 2 ст. 163 КПК України, з метою недопущення втрати доказів по кримінальному провадженню.

Слідчий суддя, дослідивши надані докази, приходить до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, виходячи з наступного.

Слідчим суддею встановлено, та як вбачається зі змісту витягу з ЄРДР, що в провадженні Слідчого управління ГУНП в Харківській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесеного до ЄРДР за №12021220000001593 від 19.10.2021, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 15 п.п. 6, 10 ч. 2 ст. 115 КК України.

Згідно зч.ч.5,6ст.163КПК Українислідчий суддя,суд постановляєухвалу пронадання тимчасовогодоступу доречей ідокументів,якщо сторонакримінального провадженняу своємуклопотанні доведенаявність достатніхпідстав вважати,що ціречі абодокументи перебуваютьабо можутьперебувати уволодінні відповідноїфізичної абоюридичної особи;самі пособі абов сукупностіз іншимиречами ідокументами кримінальногопровадження,у зв`язкуз якимподається клопотання,мають суттєвезначення длявстановлення важливихобставин укримінальному провадженні. Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчий суддя, дослідивши витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, та інші письмові докази, вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню, оскільки сторона обвинувачення довела наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи та інформація перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні. Іншими засобами неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою зазначених документів.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 159, 163, 164, 165, 166, 372 КПК України, слідчий суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання старшого слідчого слідчого управління ГУНП в Харківській області капітана поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів по кримінальному провадженню, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12021220000001593 від 19.10.2021 за ч. 3 ст. 15 п.п. 6, 12 ч. 2 ст. 115 КК України задовольнити.

Дозволити старшому слідчому СУ ГУНП в Харківській області капітану поліції ОСОБА_3 право тимчасового доступу до інформації про вхідні та вихідні телефонні зв`язки, їх тривалість, зміст, маршрути передавання з прив`язкою до базових станцій оператора, із зазначенням місця розташування та розшифровки базових станцій абонентам вхідних, вихідних дзвінків та вхідних, вихідних СМС повідомлень, які здійснювались з мобільних терміналів з номерами: НОМЕР_1 в період часу з 01.01.2021 по 31.10.2021 (включно) у оператора телефонних мереж ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 .

Зобов`язати оператора телефонних мереж ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , надати слідчій право тимчасового доступу до документів, що містять інформацію про зв`язок споживачів телекомунікаційних послуг, та забезпечити можливість вилучення (за вищевказаними номерами та упродовж зазначених термінів часу) наступної інформації:

адреси розташування та номери базових станцій, які забезпечували зв`язок кінцевого обладнання з вказаними вище абонентськими номерами;

інформацію про вмикання, вимикання мобільних терміналів (тобто реєстрація в мережі оператора зв`язку) із вказуванням координат базових станцій та часу і місця реєстрації терміналу мережі;

ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання абонентів: унікальний ідентифікатор сім-карток (IMSI), міжнародні ідентифікатори кінцевого обладнання (IMEI) тощо;

типи з`єднань абонентів: вхідні та вихідні зв`язки, SMS (короткі текстові повідомлення), MMS (мультимедійні повідомлення), GPRS (передача інформації по незайнятій голосовим зв`язком смузі частот), переадресація, тощо;

дата, час та тривалість з`єднань, у тому числі з`єднань нульової тривалості (неприйняті виклики) абонентів;

ідентифікаційні ознаки терміналу, з якими відбувався сеанс зв`язку, з`єднання нульової тривалості;

ідентифікаційні ознаки терміналу, з яким відбувався сеанс зв`язку (абонентБ) із зазначенням адреси розташування та номери базових станцій, які забезпечували зв`язок.

Встановити строк дії цієї ухвали два місяці, тобто до 09.04.2022 року.

Роз`яснити уповноваженій особі ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя - ОСОБА_1

СудКиївський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення09.02.2022
Оприлюднено20.05.2024
Номер документу103078011
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —953/20376/21

Ухвала від 28.01.2022

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Лях М. Ю.

Ухвала від 28.01.2022

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Лях М. Ю.

Ухвала від 28.01.2022

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Лях М. Ю.

Ухвала від 17.01.2022

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Лях М. Ю.

Ухвала від 01.07.2022

Кримінальне

Полтавський апеляційний суд

Корсун О. М.

Ухвала від 13.06.2022

Кримінальне

Полтавський апеляційний суд

Корсун О. М.

Ухвала від 13.06.2022

Кримінальне

Полтавський апеляційний суд

Корсун О. М.

Ухвала від 09.02.2022

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Лях М. Ю.

Ухвала від 28.12.2021

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Лях М. Ю.

Ухвала від 28.12.2021

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Лях М. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні