Ухвала
від 09.02.2022 по справі 569/22258/21
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/22258/21

1-кс/569/757/22

УХВАЛА

09 лютого 2022 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні в м. Рівне клопотання слідчого в ОВС слідчого відділу Управління СБ України в Рівненській області старшого лейтенанта юстиції ОСОБА_3 (далі слідчий) про тимчасовий доступ до речей і документів (інформації), -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий, в рамках кримінального провадження № 42021180000000152 від 02.09.2021 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 358, ч. 3 ст. 362 КК України (далі це ж кримінальне провадження), звернувся до суду з клопотанням, погодженим прокурором відділу Рівненської обласної прокуратури ОСОБА_4 , у якому просить надати тимчасовий доступ до документів, перелік яких наведено у клопотанні, які перебувають в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (далі Банк).

Слідчий у клопотанні зазначає, що у ході досудового розслідування встановлено, що група осіб, у точно невстановлений досудовим розслідуванням час, налагодила протиправну діяльність, спрямовану на підробку міжнародних свідоцтв про вакцинацію/профілактику та надання порад, усунення перешкод щодо обходу вимог пп. 5 п. 2-2 Постанови КМУ № 1236 від 09.12.2020 із змінами та доповненнями «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19», для перетину державного кордону України.

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженка м. Дубно Рівненської області, зареєстрована АДРЕСА_1 та ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , уродженець м. Скалат Підволочиського району Тернопільської області, зареєстрований АДРЕСА_2 , вчиняють дії, спрямовані на розповсюдження за неправомірну грошову винагороду (від 100 євро за одиницю) підроблених Міжнародних свідоцтв про вакцинацію/профілактику, що формуються на основі внесення попередньо сфальсифікованих даних у державних банках даних невстановленими особами на території Дубенського району Рівненської області.

Зокрема, ОСОБА_5 з використанням акаунта « ІНФОРМАЦІЯ_4 » соціальної мережі «Facebook» пропонує громадянам України, іноземним особам та особам без громадянства, у яких відсутні будь-які щеплення проти короновірусної хвороби COVID-19 та які мають намір перетнути державний кордон України, надання послуг з отримання підроблених Міжнародних свідоцтв про вакцинацію/профілактику. Перед початком виготовлення підробленого сертифікату ОСОБА_5 вимагає здійснення грошового переказу на банківську карту.

У подальшому, ОСОБА_5 передає отримані матеріали невстановленим особам, які із використанням відповідного програмного забезпечення, бланків та підроблених печаток створюють сфальсифіковані Міжнародні свідоцтва про вакцинацію/профілактику шляхом нанесення на бланки даних про вакцинації, підробленого підпису, печатки та QR-коду. У подальшому, громадянин ОСОБА_6 забезпечує передачу вказаних підроблених документів ОСОБА_5 , яка, у свою чергу, особисто передає замовникам з числа громадян України, осіб без громадянства та іноземцям, підроблений Міжнародний COVID-сертифікат, який останні використовують для перетину державного кордону України.

В ході проведення 11.11.2021 обшуку за адресою: АДРЕСА_2 , було виявлено і в подальшому вилучено банківську картку « ІНФОРМАЦІЯ_5 » з № НОМЕР_1 .

Покликаючись на наведене, з метою встановлення усіх фактичних даних у кримінальному провадженні, слідчий доводить необхідність у тимчасовому доступі до інформації про відкриття рахунків за номером банківської картки № НОМЕР_1 , рух коштів по ній, анкетні дані осіб по рахункам, фото та відеоматеріали обготівкування коштів через банкомати що дають змогу ідентифікувати осіб, зразки голосу вказаних громадян копії паспортів громадян України, інші документи, які дають змогу ідентифікувати осіб за картковими номерами (фото тощо).

Документи перебувають в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_2 , код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , адреса: АДРЕСА_3 ).

Представник Банку для розгляду клопотання не з`явився, про день та час його розгляду повідомлявся, про що свідчить повідомлення.

Клопотання розглядається у відсутності представника особи, у володінні якої знаходяться документи відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України.

Слідчий подав заяву про розгляд клопотання без його участі, клопотання підтримав та просив задоволити.

З урахуванням заяви слідчого та неявки представника особи у володінні якої перебувають документи відповідно до ч.4 ст.107 КПК України, фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Дослідивши клопотання та додані матеріали, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Відповідно до ст.60 Закону України «Про банки та банківську діяльність», інформація, до якої просить слідчий надати тимчасовий доступ, є банківською таємницею.

Згідно положень ч.2 ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Слідчий у клопотанні довів достатньо підстав, передбачених ст.163 КПК України, що документи (інформація) про які йдеться у клопотанні знаходяться у володінні Банку, вони є банківською таємницею, і вони мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні і іншим способом довести обставини, які слідчий передбачає довести за допомогою цих речей і документів неможливо, слід клопотання задоволити.

Керуючись ст.ст. 159, 162, 163,164,166 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Надати старшому слідчому в ОВС слідчого відділу УСБУ в Рівненській області ОСОБА_7 , старшому слідчому в ОВС того ж відділу ОСОБА_8 , слідчому в ОВС того ж відділу ОСОБА_9 , слідчому в ОВС того ж відділу ОСОБА_3 , старшій слідчій того ж відділу ОСОБА_10 , слідчому того ж відділу ОСОБА_11 , тимчасовий доступ до документів (інформації), які становлять банківську таємницю та знаходяться у АТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_2 , код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , адреса: АДРЕСА_3 ), зокрема:

- документів, які стали підставою для відкриття та обслуговування банківських рахунків для ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , з можливістю вилучення копій зазначених документів як в паперовому так і в електронному вигляді, фотокарток осіб, які здійснювала відкриття відповідних рахунків, установчі дані цих осіб (прізвище, ім`я, по-батькові, дата народження, місце народження, місце проживання та реєстрації, контактні номера мобільних телефонів), рух коштів по вказаним рахункам;

- документів, які стали підставою для відкриття та обслуговування банківських рахунків за картковим номером № НОМЕР_1 , з можливістю вилучення копій зазначених документів як в паперовому так і в електронному вигляді, фотокарток осіб, які здійснювала відкриття відповідних рахунків, установчі дані цих осіб (прізвище, ім`я, по-батькові, дата народження, місце народження, місце проживання та реєстрації, контактні номера мобільних телефонів);

- зразків голосу вказаних громадян (записів розмов із представниками банку щодо якості обслуговування, відкриття/закриття рахунків, кредитної лінії та ін.);

- руху коштів по рахункам за якими закріплений картковий номер № НОМЕР_1 із зазначенням IP-адрес під час проведення платежів, установчі дані отримувачів коштів та їх карткові рахунки, поповнення мобільних номерів;

- у тому числі надати фото та відеоматеріали обготівкування коштів через банкомати по картковому номері № НОМЕР_1 .

Вказану вище інформацію необхідно надати у повному обсязі за період часу з 01.01.2021 по 11.11.2021.

Копії вилучених документів виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Встановити строк дії ухвали два місяці з моменту постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.02.2022
Оприлюднено20.05.2024
Номер документу103082993
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —569/22258/21

Ухвала від 02.08.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

Ухвала від 31.07.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Даш’ян К. Е.

Ухвала від 12.05.2023

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 09.02.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 28.12.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Сидорук Є. І.

Ухвала від 28.12.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Сидорук Є. І.

Ухвала від 28.12.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Сидорук Є. І.

Ухвала від 28.12.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Сидорук Є. І.

Ухвала від 22.11.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Сидорук Є. І.

Ухвала від 22.11.2021

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Сидорук Є. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні