Ухвала
від 11.02.2022 по справі 2-658/11
ПРИДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Придніпровський районний суд м.Черкаси

Справа № 2-658/11

Провадження № 6/711/60/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 лютого 2022 року суддя Придніпровського районного суду м. Черкаси Скляренко В.М., розглянувши матеріали заяви ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження, -

в с т а н о в и л а :

ОСОБА_1 звернувся до Придніпровського районного суду м. Черкаси із заявою, в якій просить замінити сторону виконавчого провадження (стягувача) ТзОВ Фінансова компанія Інвест-Крело на правонаступника гр. ОСОБА_1 .

Відповідно до даних протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 09.02.2022 року, суддя Придніпровського районного суду м. Черкаси Скляренко В.М., визначена для розгляду судової справи № 2-658/11 (провадження № 6/711/60/22).

Під час вивчення матеріалів заяви про заміну сторони виконавчого провадження, суддею встановлено обставини, які свідчать про недодержання заявником вимог, передбачених законом для звернення до суду з такими заявами.

Одними з основних засад судочинства є рівність усіх учасників судового процесу перед законом і судом, змагальність сторін та свобода у наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості (ст. 129 Конституції України).

Як визначено у ч. 1 ст. 2 ЦПК України, завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених законом (ч. 2 ст. 12 ЦПК України).

Крім того, згідно з п. 4 ч. 5 ст. 12 ЦПК України, суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

У разі відсутності спеціальної норми щодо вирішення певних питань, що виникають при розгляді заяв на стадії виконання судових рішень у цивільних справах, мають застосовуватися положення ЦПК України, якими врегульовано аналогічні правовідносини.

Разом з тим, відповідно до ст. 182 ЦПК України при розгляді справи судом учасники справи викладають свої вимоги, заперечення, аргументи, пояснення, міркування щодо процесуальних питань у заявах та клопотаннях, а також запереченнях проти заяв і клопотань. Заяви, клопотання і заперечення подаються в письмовій або усній формі. У випадках, визначених цим Кодексом, заяви і клопотання подаються тільки в письмовій формі. Заяви, клопотання і заперечення подаються та розглядаються в порядку, встановленому цим Кодексом. У випадках, коли цим Кодексом такий порядок не встановлено - він встановлюється судом.

Частиною другою статті 183 ЦПК України визначено, що письмові заяви, клопотання чи заперечення підписуються заявником чи його представником. До заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Таким чином, якщо законом визначений порядок для вчинення певних дій, такий порядок в силу вимог вітчизняного та Європейського законодавства повинен дисциплінувати осіб, що звертаються до суду, оскільки право на суд не є абсолютним.

Як вбачається з поданої ОСОБА_1 заяви, будь-яких доказів на підтвердження направлення копії заяви про заміну сторони виконавчого провадження іншим учасникам справи заявником не надано. Відомості щодо виконання такої вимоги процесуального закону у тексті заяви також відсутні.

Відповідно до ч. 4 ст. 183 ЦПК України , суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

З огляду на відсутність доказів направлення заявником ОСОБА_1 заяви про заміну сторони виконавчого провадження іншим учасникам справи, суд вважає, що заява підлягає поверненню заявнику без розгляду.

На підставі викладеного вище та керуючись ст. ст. 2 , 12 , 182 , 183 , 258-261 ЦПК України, суд, -

у х в а л и л а :

Заяву ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження - повернути без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена до Черкаського апеляційного суду протягом 15 днів з дня її проголошення.

Повний текст ухвали складено 11.02.2022 року.

Суддя: В.М. Скляренко

СудПридніпровський районний суд м.Черкас
Дата ухвалення рішення11.02.2022
Оприлюднено14.02.2022
Номер документу103126950
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-658/11

Ухвала від 03.02.2011

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В. Л. В.

Ухвала від 30.10.2023

Цивільне

Корольовський районний суд м. Житомира

Шалота К. В.

Ухвала від 20.10.2023

Цивільне

Корольовський районний суд м. Житомира

Шалота К. В.

Ухвала від 12.10.2023

Цивільне

Корольовський районний суд м. Житомира

Петровська М. В.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Корольовський районний суд м. Житомира

Адамович О. Й.

Ухвала від 29.08.2011

Цивільне

Снятинський районний суд Івано-Франківської області

СОБКО В.

Ухвала від 28.03.2022

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Демчик Р. В.

Ухвала від 11.02.2022

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Скляренко В. М.

Ухвала від 22.12.2021

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Скляренко В. М.

Ухвала від 15.12.2021

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Скляренко В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні