Ухвала
від 14.02.2022 по справі 127/9981/21
ВІННИЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 127/9981/21

Провадження № 22-ц/801/340/2022

Категорія: 21

Головуючий у суді 1-ї інстанції Ан О. В.

Доповідач :Копаничук С. Г.

УХВАЛА

14 лютого 2022 рокуСправа № 127/9981/21м. Вінниця

Вінницький апеляційний суд в складі судді Копаничук С.Г., вирішуючи питання щодо відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою представника ОСОБА_1 - адвоката Давискиби Віталія Васильовича на рішення Вінницького міського суду Вінницької області від 01 грудня 2021 року у цивільній справі за позовом Вінницької міської ради до ОСОБА_1 про звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки,

в с т а н о в и в:

До Вінницького апеляційного суду надійшла апеляційна скарга адвоката Давискиби Віталія Васильовича в інтересах ОСОБА_1 на рішення Вінницького міського суду Вінницької області від 01 грудня 2021 року.

Ухвалою Вінницького апеляційного суду від 21 січня 2022 року апеляційну скаргу залишено без руху.

На виконання вимог ухвали суду адвокат Давискиба В. В. надав оригінал квитанції про сплату судового збору у розмірі 3405 грн та додаткову угоду про надання професійної правничу допомоги № 15-ц/21 від 09 серпня 2021 року.

Дослідивши заяву про усунення недоліків, суд дійшов до наступних висновків.

Частинами третьою та четвертою статті 356 ЦПК України встановлено, що апеляційна скарга підписується особою, яка її подає, або представником такої особи. До апеляційної скарги додається довіреність або інший документ, що посвідчує повноваження представника, якщо апеляційна скарга подана представником і ці документи раніше не подавалися.

Згідно зі статтею 60 ЦПК України представником у суді може бути адвокат або законний представник.

Відповідно до статті 15 ЦПК України представництво у суді як вид правничої допомоги здійснюється виключно адвокатом (професійна правнича допомога), крім випадків, встановлених законом.

У частині четвертій статті 62 ЦПК України зазначено, що повноваження адвоката як представника підтверджується довіреністю або ордером, виданим відповідно до Закону України Про адвокатуру і адвокатську діяльність .

Відповідно до Положення Про ордер на надання правової допомоги та порядок ведення реєстру ордерів , затвердженого рішенням Ради адвокатів України від 17 грудня 2012 року № 36 зі змінами та доповненнями, ордер на надання правової допомоги - письмовий документ, що посвідчує повноваження адвоката на надання правової допомоги у випадках і порядку, встановлених Законом України від 05 липня 2012 року № 5076-VI Про адвокатуру та адвокатську діяльність та іншими законами України. Ордер має типову форму (Додаток №1). Ордер видається адвокатом, адвокатським бюро, адвокатським об`єднанням та повинен містити обов`язкові реквізити, передбачені цим Положенням.

Ордер повинен містити наступні реквізити: серію, порядковий номер ордера; прізвище, ім`я, по батькові або найменування особи, якій надається правова допомога; посилання на договір про надання правової допомоги/доручення органу (установи), уповноважених законом на надання безоплатної правової допомоги, номер (у випадку наявності) та дату цього документа; назву органу, у якому надається правова допомога адвокатом із зазначенням, у випадку необхідності, виду адвокатської діяльності, відповідно до статті 19 Закону Про адвокатуру та адвокатську діяльність ; прізвище, ім`я, по батькові адвоката, який надає правову допомогу на підставі ордера, номер та дату його свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю, найменування органу, який його видав (КДКА відповідного регіону, з 01.01.2013 року радою адвокатів відповідного регіону); номер посвідчення адвоката України, ким та коли воно видане; ким ордер виданий (назву організаційної форми): адвокатом, який здійснює адвокатську діяльність індивідуально (із зазначенням адреси робочого місця); адвокатським бюро, адвокатським об`єднанням (повне найменування адвокатського бюро/адвокатського об`єднання та його місцезнаходження); адресу робочого місця адвоката, якщо вона відрізняється від адреси місцезнаходження адвокатського бюро/адвокатського об`єднання, яке видає ордер; дату видачі ордера; підпис адвоката, який видав ордер, у разі здійснення ним індивідуальної діяльності (у графі Адвокат ); підпис адвоката, який надає правову допомогу, якщо ордер, виданий адвокатським бюро, адвокатським об`єднанням (у графі Адвокат ); підпис керівника адвокатського бюро/адвокатського об`єднання, відтиск печатки адвокатського бюро/адвокатського об`єднання у випадку, якщо ордер видається адвокатським бюро/адвокатським об`єднанням. Відповідальність за достовірність вказаних в ордері даних несе адвокат (особа, яка видала ордер). У ордері на надання правової допомоги, який видається адвокатом або адвокатським бюро чи адвокатським об`єднанням, не заборонено здійснювати виправлення і дописки, у разі якщо обсяг повноважень адвоката змінюється в межах такого договору.

Заявником у порушення вимог вищезазначених норм не додано документу, що підтверджує повноваження адвоката Давискиби В. В. представляти інтереси ОСОБА_1 .

Отже, заявнику слід надати довіреність або ордер, виданий відповідно до Закону України Про адвокатуру і адвокатську діяльність .

Згідно з ч. 2 ст. 357 ЦПК України до апеляційної скарги, яка оформлена з порушенням вимог, встановлених ст. 356 цього Кодексу, застосовуються положення ст. 185 цього Кодексу.

Ураховуючи вищенаведене, заявнику слід продовжити строк для усунення зазначених недоліків, а саме для надання суду відповідних документів, які підтверджують повноваження адвоката Давискиби В.В. представляти інтереси ОСОБА_1 та право підпису апеляційної скарги від імені останнього.

Керуючись ст. ст. 185, 354, 356, 357 ЦПК України,

у х в а л и в :

Продовжити строк залишення без руху апеляційної скарги представника ОСОБА_1 - адвоката Давискиби Віталія Васильовича на рішення Вінницького міського суду Вінницької області від 01 грудня 2021 року та надати строк для усунення недоліків апеляційної скарги протягом п`яти днів з дня отримання копії цієї ухвали.

В іншому випадку скарга буде вважатись неподаною та повернута заявнику.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Вінницького

апеляційного суду С. Г. Копаничук

СудВінницький апеляційний суд
Дата ухвалення рішення14.02.2022
Оприлюднено16.02.2022
Номер документу103267210
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —127/9981/21

Ухвала від 05.06.2022

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Ан О. В.

Ухвала від 27.04.2022

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Ан О. В.

Ухвала від 20.03.2022

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Копаничук С. Г.

Ухвала від 14.02.2022

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Копаничук С. Г.

Ухвала від 21.01.2022

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Копаничук С. Г.

Ухвала від 13.01.2022

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Копаничук С. Г.

Рішення від 01.12.2021

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Ан О. В.

Ухвала від 23.04.2021

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Ан О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні