Ухвала
від 17.02.2022 по справі 681/88/22
ПОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 681/88/22

УХВАЛА

"17" лютого 2022 р.

Полонський районний суд Хмельницької області

в складі: головуючого - судді Горщара А.Г.

з участю секретаря судових засідань Салюк Т.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Полонне заяву ОСОБА_1 , щодо зміни назви відповідача в ухвалі суду про відкриття провадження по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Буртинської загальноосвітньої школи I-III ступенів Понінківської селищної ради про визнання незаконним та скасування наказу про відсторонення від роботи, -

встановив:

14 лютого 2022 року до суду надійшла заява ОСОБА_1 , в якій він зазначив, що суд в ухвалі про відкриття провадження від 07.02.2022 року, справа № 681/88/22, невірно вказав найменування відповідача, зазначивши термін Державного Буртинської загальноосвітньої школи I-III ступенів Понінківської селищної ради , замість вірного Буртинської загальноосвітньої школи I-III ступенів Понінківської селищної ради , чим на думку позивача підвищив статус відповідача, та з цього приводу ОСОБА_1 вимагає надати письмові пояснення, на якій підставі ухвалою суду, було змінено відповідача з неналежного на належного і неіснуючого.

Дослідивши матеріали справи, суддя зазначає про таке.

03 лютого 2022 року ОСОБА_1 звернувся до Полонського районного суду з позовною заявою до Буртинської загальноосвітньої школи I-III ступенів Понінківської селищної ради про: визнати незаконним та скасувати наказ про відсторонення його від роботи вчителя історії, правознавства та допустити до роботи відповідно до займаної посади, також стягнути з відповідача на його користь заробітну плату за час відсторонення та витрати по оплаті судового збору.

Ухвалою суду від 07 лютого 2022 року по вказаній вище справі відкрито провадження, в якій суд зазначив, що позов заявлено до відповідача: Державного Буртинської загальноосвітньої школи I-III ступенів Понінківської селищної ради .

Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, вбачається, що правильне найменування юридичної особи відповідача по справі № 681/88/22 є Буртинська загальноосвітня школи I-III ступенів Понінківської селищної ради .

Відповідно до статті 269 ЦПК України суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки.

Питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала. За ініціативою суду питання про внесення виправлень вирішується в судовому засіданні за участю учасників справи, проте їхня неявка не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень.

Заява про внесення виправлень розглядається протягом десяти днів після її надходження.

Ухвала про внесення виправлень надсилається всім особам, яким видавалося чи надсилалося судове рішення, що містить описки чи арифметичні помилки.

Неправильність зазначення назви відповідача в ухвалі про відкриття провадження суд розцінює як допущення описки, а тому на підставі зазначеної норми ЦПК України вносить про це до вищезгаданої ухвали виправлення.

Керуючись наведеним, ст.ст.260, 265, 269, 353, 354 ЦПК України суд, -

постановив:

Виправити у вступній частині ухвали суду про відкриття провадження від 07 лютого 2022 року описку, щодо назви відповідача, виключивши слово "Державного", та вважати пред`явлення позову до Буртинської загальноосвітньої школи I-III ступенів Понінківської селищної ради .

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

На ухвалу суду може бути подана апеляційна скарга до Хмельницького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання.

Суддя А.Г.Горщар

СудПолонський районний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення17.02.2022
Оприлюднено21.02.2022
Номер документу103390805
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —681/88/22

Постанова від 29.06.2022

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Грох Л. М.

Постанова від 29.06.2022

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Грох Л. М.

Ухвала від 08.05.2022

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Грох Л. М.

Ухвала від 08.05.2022

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Грох Л. М.

Рішення від 29.03.2022

Цивільне

Полонський районний суд Хмельницької області

Горщар А. Г.

Ухвала від 17.02.2022

Цивільне

Полонський районний суд Хмельницької області

Горщар А. Г.

Ухвала від 07.02.2022

Цивільне

Полонський районний суд Хмельницької області

Горщар А. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні