Ухвала
від 18.02.2022 по справі 227/1820/14-а
ДОБРОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

18.02.2022 227/1820/14-а

УХВАЛА

18 лютого 2022 року м. Добропілля

Суддя Добропільського міськрайонного суду Донецької області Левченко А.М. розглянувши заяву Управління соціального захисту населення Добропільської районної державної адміністрації Донецької області про заміну сторони виконавчого провадження,

ВСТАНОВИВ:

Голова комісії з реорганізації управління соціального захисту населення Добропільської районної державної адміністрації Донецької області Чех Є. звернулася до суду із заявою в якій просить змінити сторону виконання рішення суду по справі № 2- а/227/165/2014 від 04.11.2014 року з управління соціального захисту населення Добропільської районної державної адміністрації Донецької області на Управління соціального захисту населення Покровської районної державної адміністрації Донецької області.

Згідно ч. 1 ст. 379 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником. Згідно ч. 4 ст. 379 КАС України положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Під правонаступництвом у виконавчому провадженні необхідно розуміти заміну однієї зі сторін (стягувача або боржника) з переходом прав та обов`язків від правопопередника до іншої особи (правонаступника), що раніше не брали участі у виконавчому провадженні. Правонаступництво можливе на всіх стадіях виконавчого провадження - з моменту відкриття виконавчого провадження до його закінчення.

Статтею 379 КАС України не врегульовано порядок предявлення, форми та змісту, а також вимоги до заяви про заміну сторони виконавчого провадження. Відтак, суд застосовує загальні норми КАС України , які регулюють порядок предявлення, форми та змісту, а також вимоги до позовної заяви.

Розглянувши подану заяву, суд вважає, що вона не може бути прийнята до провадження, так як не відповідає вимогам ст.ст. 160, 161 Кодексу адміністративного судочинства.

В порушення п. 4, 5 ч. 5 ст.160 КАС України в заяві не зазначено виклад обставин, якими заявник обґрунтовує свої вимоги та не зазначено докази, що підтверджують вказані обставини, зокрема не зазначено, чи здійснюється на даний час виконавче провадження.

Враховуючи, що відповідно до ч. 2 ст. 379 КАС України суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи то згідно з ч.1 ст. 161 КАС України до заяви необхідно додати її копії, а також копії доданих документів відповідно до кількості учасників справи.

Згідно ст. 55 КАС України сторона, третя особа в адміністративній справі, а також особа, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи, може брати участь у судовому процесі особисто (самопредставництво) та (або) через представника, крім випадку, встановленого частиною дев`ятою статті 266 цього Кодексу.

До заяви не подано документів, що підтверджують повноваження голови комісії з реорганізації управління соціального захисту населення Добропільської районної державної адміністрації Донецької області Чех Є.

Враховуючи вищенаведене, заявнику необхідно вжити заходів щодо усунення вищезазначених недоліків.

Згідно ч. 1 ст. 169 КАС України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали.

Разом з цим суд роз`яснює, що якщо заявник відповідно до ухвали суду у встановлений строк усуне недоліки, заява вважається поданою у день первинного її подання до суду та приймається до розгляду.

Якщо заявник не усунув недоліки у строк, встановлений судом, заява вважається не поданою і повертається.

Повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для її повернення.

Керуючись ст. ст. 160, 161, 169, 379 КАС України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Заяву голови комісії з реорганізації управління соціального захисту населення Добропільської районної державної адміністрації Донецької області про заміну сторони виконавчого провадження Є.Чех - залишити без руху.

Надати заявникові для усунення зазначених у даній ухвалі недоліків термін 5 (п`ять) днів з дня отримання копії ухвали і попередити, що у випадку не виконання ухвали судді, заяву буде повернуто заявникові без розгляду.

Копію ухвали невідкладно надіслати заявникові.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А.М. Левченко

СудДобропільський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення18.02.2022
Оприлюднено21.02.2022
Номер документу103408231
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —227/1820/14-а

Ухвала від 24.10.2022

Адміністративне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Притуляк С. А.

Ухвала від 30.11.2022

Адміністративне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Притуляк С. А.

Ухвала від 26.05.2022

Адміністративне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Левченко А. М.

Ухвала від 18.02.2022

Адміністративне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Левченко А. М.

Ухвала від 28.10.2014

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Кононенко З.О.

Ухвала від 02.10.2014

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Кононенко З.О.

Ухвала від 26.06.2014

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Арабей Т. Г.

Ухвала від 11.06.2014

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Арабей Т. Г.

Постанова від 30.04.2014

Адміністративне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Діденко С. О.

Ухвала від 15.04.2014

Адміністративне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Діденко С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні