Ухвала
від 15.04.2014 по справі 227/1820/14-а
ДОБРОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

15.04.2014

227/1820/14-а

УХВАЛА

15 квітня 2014 року м.Добропілля

Суддя Добропільського міськрайонного суду Донецької області Діденко С.О. вирішуючи питання про відкриття провадження за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Управління соціального захисту населення Добропільської районної державної адміністрації про визнання дій неправомірними та зобов'язання провести перерахунок та виплату допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку,

в с т а н о в и в:

11 квітня 2014 року позивач ОСОБА_1 звернулась до Добропільського міськрайонного суду з позовом до Управління соціального захисту населення Добропільської районної державної адміністрації про визнання дій неправомірними та зобов'язання провести перерахунок та виплату допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, який обґрунтовує тим, що вона є матір'ю ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1 і перебуває на обліку у відповідача. На підставі її заяви відповідач призначив їй виплату допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, з розміром якої вона не згодна, так як вважає, що відповідач повинен їй сплачувати вказану допомогу керуючись ст. 15 ЗУ "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" у розмірі прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років. Відповідач же виплачує їй вказану допомогу значно в меншому розмірі. Тому вона просить визнати неправомірними дії УСЗН Добропільської районної державної адміністрації щодо призначення, нарахування та виплати на її користь допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку у розмірі меншому, ніж розмір прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років, який передбачено ст. 15 ЗУ "Про державну допомогу сім'ям з дітьми"; зобов'язати відповідача з 11 жовтня 2013 року провести перерахунок та виплату вказаної допомоги відповідно до вимог ст.15 ЗУ "Про державну допомогу сім'ям з дітьми"; зобов'язати відповідача призначити їй вказану щомісячну допомогу відповідно до ст.15 ЗУ "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" у розмірі прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років, починаючи з 11 жовтня 2013 року і до досягнення дитиною трирічного віку; зобов'язати відповідача утриматись від самостійного відходу від встановленого судом порядку нарахування та виплати допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

Відповідно до ч.2 ст.107 КАС України, суддя відкриває провадження в адміністративній справі на підставі позовної заяви, якщо відсутні підстави для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду чи відмови у відкритті провадження у справі.

Пред'явлена позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 105,106 КАС України.

Позовну заяву слід розглядати в порядку адміністративного судочинства.

Справа підсудна Добропільському міськрайонному суду Донецької області.

Відповідно до частин 1, 2 статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України справа підлягає розгляду в порядку скороченого провадження

Керуючись ст. 107, 183-2 КАС України, суддя -

У Х В А Л И В :

Відкрити скорочене провадження по адміністративній справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Управління соціального захисту населення Добропільської районної державної адміністрації про визнання дій неправомірними та зобов'язання провести перерахунок та виплату допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

Запропонувати відповідачу у десятиденний строк з дня одержання копії ухвали подати письмові заперечення проти позову та необхідні документи або заяву про визнання позову безпосередньо до канцелярії суду (за адресою : м. Добропілля, вул. Радянська 39, 2-й поверх, кабінет № 4).

Роз'яснити відповідачу, що справа розглядатиметься суддею одноособово без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі протягом таких строків:

1) не пізніше наступного дня з дня надходження до суду заяви відповідача про визнання позову;

2) в разі неподання до суду заперечень проти позову, протягом трьох днів з дня закінчення строку, встановленого для їх подання.

3) не пізніше п'яти днів з дня подання відповідачем заперечення проти позову.

Копію даної ухвали разом з копією позовної заяви та доданих до неї документів невідкладно надіслати відповідачу.

Копію даної ухвали направити позивачу для відома.

Суддя С.О.Діденко

ПАМ ' ЯТКА

про процесуальні права та обов'язки сторін у справі

Стаття 49. КАС України.

Права та обов'язки осіб, які беруть участь у справі

1. Особи, які беруть участь у справі, мають рівні процесуальні права і обов'язки.

2. Особи, які беруть участь у справі, зобов'язані добросовісно користуватися належними їм процесуальними правами і неухильно виконувати процесуальні обов'язки.

3. Особи, які беруть участь у справі, мають право:

1) знати про дату, час і місце судового розгляду справи, про всі судові рішення, які ухвалюються у справі та стосуються їхніх інтересів;

2) знайомитися з матеріалами справи;

3) заявляти клопотання і відводи;

4) давати усні та письмові пояснення, доводи та заперечення;

5) подавати докази, брати участь у дослідженні доказів;

6) висловлювати свою думку з питань, які виникають під час розгляду справи, задавати питання іншим особам, які беруть участь у справі, свідкам, експертам, спеціалістам, перекладачам;

7) подавати заперечення проти клопотань, доводів і міркувань інших осіб;

8) знайомитися з технічним записом та журналом судового засідання і подавати письмові зауваження до них;

9) робити із матеріалів справи виписки, знімати копії з матеріалів справи, одержувати копії судових рішень;

10) оскаржувати судові рішення у частині, що стосується їхніх інтересів;

11) користуватися іншими процесуальними правами, наданими їм цим Кодексом.

4. Особи, які беруть участь у справі, можуть за власний рахунок додатково замовити та отримати в суді засвідчені копії документів і витяги з них.

Стаття 51 КАС України .Права та обов'язки сторін

1. Крім прав та обов'язків, визначених у статті 49 цього Кодексу, позивач має право змінити підставу або предмет адміністративного позову, збільшити або зменшити розмір позовних вимог або відмовитися від адміністративного позову в будь-який час до закінчення судового розгляду. Позивач має право відмовитися від адміністративного позову й у суді апеляційної чи касаційної інстанції до закінчення відповідно апеляційного чи касаційного розгляду.

2. Крім прав та обов'язків, визначених у статті 49 цього Кодексу, відповідач має право визнати адміністративний позов повністю або частково, подати заперечення проти адміністративного позову.

3. Сторони можуть досягнути примирення на будь-якій стадії адміністративного процесу, що є підставою для закриття провадження в адміністративній справі.

4. Суд не приймає відмови позивача від адміністративного позову, визнання адміністративного позову відповідачем і не визнає умов примирення сторін, якщо ці дії суперечать закону або порушують чиї-небудь права, свободи чи інтереси.

15.04.2014

СудДобропільський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення15.04.2014
Оприлюднено08.05.2014
Номер документу38543946
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —227/1820/14-а

Ухвала від 24.10.2022

Адміністративне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Притуляк С. А.

Ухвала від 30.11.2022

Адміністративне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Притуляк С. А.

Ухвала від 26.05.2022

Адміністративне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Левченко А. М.

Ухвала від 18.02.2022

Адміністративне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Левченко А. М.

Ухвала від 28.10.2014

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Кононенко З.О.

Ухвала від 02.10.2014

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Кононенко З.О.

Ухвала від 26.06.2014

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Арабей Т. Г.

Ухвала від 11.06.2014

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Арабей Т. Г.

Постанова від 30.04.2014

Адміністративне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Діденко С. О.

Ухвала від 15.04.2014

Адміністративне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Діденко С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні