Ухвала
від 30.11.2022 по справі 227/1820/14-а
ДОБРОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

30.11.2022 227/1820/14-а

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 листопада 2022 року м. Добропілля

Добропільський міськрайонний суд Донецької області в складі:

головуючого судді Притуляка С.А.

за участю секретаря судового засідання Коверченковій М.О.,

розглянувши в відкритому судовому засіданні в залі суду м. Добропілля заяву Управління соціального захисту населення Добропільської райдержадміністрації про заміну сторони виконавчого провадження, заінтересовані особи: ОСОБА_1 , Управління соціального захисту населення Покровської райдержадміністрації, Добропільський відділ державної виконавчої служби у Покровському районі Донецької області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків), -

ВСТАНОВИВ:

До Добропільського міськрайонного суду Донецької області звернулась Голова комісії з реорганізації управління соціального захисту населення Добропільської райдержадміністрації Чех Є. із заявою про заміну сторону виконавчого провадження по справі № 227/165/14-а. В обґрунтування заяви зазначено, що постановою Добропільського міськрайонного суду Донецької області від 30.04.2014 року по справі 227/1820/14-а позовні вимоги ОСОБА_1 до Управління соціального захисту населення Добропільської районної державної адміністрації про визнання дій неправомірними та зобов`язання провести перерахунок та виплату допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку були задоволені. На виконання вказаного рішення судом видано виконавчі листи, на підставі яких у Добропільському ВДВС у Покровському районі Донецької області СМУМЮ (м. Харків) знаходиться виконавче провадження №46464050 від 12.02.2015 року. Розпорядження голови Добропільської райдержадміністрації від 06.01.2021 №3 з 19.01.2021 року припинена юридична особа - Управління соціального захисту населення Добропільської райдержадміністрації в результаті реорганізації шляхом приєднання до Покровської районної державної адміністрації. У зв`язку з викладеним заявник просить замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником, тобто з Управління соціального захисту населення Добропільської райдержадміністрації на Управління соціального захисту населення Покровської райдержадміністрації.

Сторони в судове засідання не з`явилися, належним чином були повідомлені про час, дату та місце розгляду заяви про заміну сторони виконавчого провадження. Від начальника УСЗН Покровської райдержадміністрації до суду надійшла заява про розгляд справи без участі їх представника, від інших жодних заяв до суду не надходило.

Відповідно до вимог статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України, неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що заявлені вимоги про заміну боржника у виконавчому листі правонаступником є обґрунтованими та підлягають задоволенню, виходячи з наступного.

Судом встановлено, що постановою Добропільського міськрайонного суду Донецької області від 30.04.2014 року по справі 227/1820/14-а позовні вимоги ОСОБА_1 до Управління соціального захисту населення Добропільської районної державної адміністрації про визнання дій неправомірними та зобов`язання провести перерахунок та виплату допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку були задоволені. Визнано неправомірними дії Управління соціального захисту населення Добропільської районної державної адміністрації щодо нарахування та виплати ОСОБА_1 допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку за період з 11 жовтня 2013 року по 30 квітня 2014 року включно. Зобов`язано Управління соціального захисту населення Добропільської райдержадміністрації здійснити перерахунок та виплатити ОСОБА_1 щомісячну грошову допомогу по догляду за дитиною сином ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , до досягнення нею трирічного віку за період з 11 жовтня 2013 року по 30 квітня 2014 року включно, не менше розміру прожиткового мінімуму для дітей до 6 років, з врахуванням виплачених сум.

За результатами пошуку виконавчих проваджень в АСВП судом було встановлено, що в Добропільському ВДВС у Покровському районі Донецької області СМУМЮ (м. Харків) на виконанні перебуває ВП №46464050 від 12.02.2015 року, в якому стягувач ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , боржник УСЗН Добропільської райдержадміністрації.

Відповідно до розпорядження голови Добропільської районної державної адміністрації від 06 січня 2021 року №3 припинено з 19.01.2021 року юридичну особу - Управління соціального захисту населення Добропільської районної державної адміністрації в результаті реорганізації шляхом приєднання до Покровської районної державної адміністрації.

Згідно п.2 вказаного розпорядження Покровська районна державна адміністрація є правонаступником зобов`язань, прав та обов`язків Добропільської районної державної адміністрації.

Розпорядженням голови Покровської районної державної адміністрації від 05 березня 2021 року №44 затверджено Положення про управління соціального захисту населення Покровської районної державної адміністрації Донецької області. Підпунктом 2 пункту 4 вказаного положення затверджено, що основним завданням управління у межах реалізації державної соціальної політики у сфері соціального захисту населення на відповідній території є призначення та виплата соціальної допомоги, адресної грошової допомоги, компенсацій та інших соціальних виплат, установлених законодавством, надання та виплата житлових субсидій, пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

Відповідно до ч.ч1, 2 ст.15Закону України«Про виконавчепровадження» сторонами у виконавчому провадженні є стягувач і боржник. Стягувачем є фізична особа або юридична особа, на користь чи в інтересах якої видано виконавчий документ. Боржником є фізична або юридична особа, визначена юридичним документом.

Згідно ч. 5 ст.15Закону України«Про виконавчепровадження» у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звертатися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Відповідно до частини першої статті 379КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження (частина четверта статті 379 КАС України).

З огляду на вищевикладене, суд вважає за можливе задовольнити заяву Голови комісії з реорганізації управління соціального захисту населення Добропільської райдержадміністрації Чех Є. та замінити боржника у виконавчому провадженні з Управління соціального захисту населення Добропільської райдержадміністрації на його правонаступника Управління соціального захисту населення Покровської райдержадміністрації.

Керуючись статтями 241, 248, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву Управління соціального захисту населення Добропільської райдержадміністрації про заміну сторони виконавчого провадження, заінтересовані особи: ОСОБА_1 , Управління соціального захисту населення Покровської райдержадміністрації, Добропільський відділ державної виконавчої служби у Покровському районі Донецької області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) задовольнити.

Замінити боржника в виконавчому листі, який виданий Добропільським міськрайонним судом Донецької області по справі 227/1820/14-а за позовом ОСОБА_1 до Управління соціального захисту населення Добропільської районної державної адміністрації про визнання дій неправомірними та зобов`язання провести перерахунок та виплату допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, з Управління соціального захисту населення Добропільської районної державної адміністрації (код ЄДРПОУ 25953563) на його правонаступника Управління соціального захисту населення Покровської районної державної адміністрації (код ЄДРОПУ 25967772).

Ухвала суду може бути оскаржена учасниками справи до Першого апеляційного адміністративного суду через Добропільський міськрайонний суд протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя С.А.Притуляк

30.11.22

СудДобропільський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення30.11.2022
Оприлюднено05.12.2022
Номер документу107610791
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяЗаява про заміну сторони виконавчого провадження

Судовий реєстр по справі —227/1820/14-а

Ухвала від 24.10.2022

Адміністративне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Притуляк С. А.

Ухвала від 30.11.2022

Адміністративне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Притуляк С. А.

Ухвала від 26.05.2022

Адміністративне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Левченко А. М.

Ухвала від 18.02.2022

Адміністративне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Левченко А. М.

Ухвала від 28.10.2014

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Кононенко З.О.

Ухвала від 02.10.2014

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Кононенко З.О.

Ухвала від 26.06.2014

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Арабей Т. Г.

Ухвала від 11.06.2014

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Арабей Т. Г.

Постанова від 30.04.2014

Адміністративне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Діденко С. О.

Ухвала від 15.04.2014

Адміністративне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Діденко С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні