Ухвала
від 21.02.2022 по справі 2-68/2007
ГАДЯЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-68/2007

Провадження № 6/526/4/2022

У Х В А Л А

21 лютого 2022 року суддя Гадяцького районного суду Полтавської області Максименко Л.В., ознайомившись з заявою ТОВ Брайт Інвестмент про заміну сторони виконавчого провадження, зацікавлені особи: ПАТ КБ Надра , ТОВ Фінансова компанія Дніпрофінансгруп , Гадяцький ВДВС У Миргородському районі Полтавської області Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми), боржник ОСОБА_1 ,

в с т а н о в и в:

у лютому 2020 року ТОВ Брайт Інвестмент звернувся до суду з заявою про заміну сторони виконавчого провадження.

Порядок заміни сторони виконавчого провадження врегульовано ст. 442 ЦПК України. Однак дана стаття не містить вимог щодо форми та змісту заяви про заміну сторони виконавчого провадження. Відтак, виходячи із приписів частини 9 статті 10 цього ж Кодексу щодо застосування судом закону за аналогією, вимоги до вказаної заяви визначаються загальними нормами, зокрема, статями 175 , 177 ЦПК України .

Статтею 442 ЦПК України, не врегульовані вимоги щодо форми та змісту заяви про заміну сторони виконавчого провадження. Відтак, виходячи із приписів частини 9 статті 10 цього ж Кодексу щодо застосування судом закону за аналогією, вимоги до вказаної заяви визначаються загальними нормами, зокрема, статями 175,177 ЦПК України.

Вивчивши заяву та додані до неї документи, суддя дійшов висновку, що заява не відповідає вимогам ч. 3 ст. 175 ЦПК України, та підлягає залишенню без руху з наступних підстав.

Так, згідно з ч.1 ст. 442 ЦПК України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець. Відповідно до ч. 5 ст. 442 ЦПК України, положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Відповідно до ст. 446 ЦПК України процесуальні питання, пов`язані з виконанням судових рішень у цивільних справах, вирішуються судом, який розглядав справу як суд першої інстанції, якщо інше не визначено цим розділом.

Поміж тим, до заяви не додано рішення Гадяцького районного суду від 23.01.2007 року, внаслідок чого не можливо визначитися з підсудністю розгляду даної заяви Гадяцьким районним судом, тому заявнику слід додати належним чином засвідчену копію названого судового рішення.

Також відповідно до вимог ст. 442 ЦПК України необхідною умовою для заміни сторони виконавчого провадження є перебування вказаного виконавчого документу на виконанні, а для заміни стягувача у виконавчому листі виконавчого документу, відповідно заява може бути подана до відкриття провадження виконавчого провадження з виконання вказаного виконавчого листа.

Заявником до заяви про заміну сторони у виконавчому проваджені не додано документів, які необхідні для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження, а саме: належним чином завірена копія рішення суду, яке набрало законної сили, інформація про стан виконавчого провадження на момент звернення до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження.

Таким чином, доказів перебування виконавчого листа на виконанні на час подання заяви про заміну сторони виконавчого провадження суду не надано.

Крім цього як слідує з довідки канцелярії Гадяцького районного суду справа №2-68/2007 знищена через закінчення строку зберігання документів.

Звертаю увагу ініціатора заяви, що дублікат матеріалів виконавчого листа видається на підставі матеріалів справи та судового рішення, за яким був виданий виконавчий лист.

За наведених обставин без відновленого втраченого судового провадження розгляд заяви неможливий, тому заявнику слід ініціювати відповідно до ст. 489 ЦПК України відновлення втраченого судового провадження.

Відповідно до ч.3 ст. 442 ЦПК України суд розглядає заяву про заміну сторони її правонаступником у десятиденний строк з дня її надходження до суду у судовому засіданні з повідомленням учасників справи та заінтересованих осіб.

Відповідно до ч. 1 ст. 177 ЦПК України заявник повинен додати до заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості учасників справи.

Враховуючи, що розгляд заяви про заміну сторони виконавчого провадження здійснюється за участю зацікавлених осіб, то заявнику необхідно надати копії заяви про заміну сторони виконавчого провадження з додатками відповідно до кількості зацікавлених осіб.

Слід зазначити, що нормами ЦПК України не передбачена можливість самостійного направлення заявником копії заяви про заміну сторони виконавчого провадження з додатками зацікавленим особам, а тому такі копії повинні подаватися до суду разом з оригіналом заяви.

У відповідності до частини 1 ст. 185 ЦПК України , суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу , протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу , сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві, що встановлено положеннями частини 3 ст. 185 ЦПК України .

Керуючись ст. 1-19 , 23 , 33 , 34 , 49 , 174-177 , 184 , 185 , 352-355 Цивільного процесуального кодексу України , суддя, -

у х в а л и в :

- заяву ТОВ Брайт Інвестмент про заміну сторони виконавчого провадження, зацікавлені особи: ПАТ КБ Надра , ТОВ Фінансова компанія Дніпрофінансгруп , Гадяцький ВДВС У Миргородському районі Полтавської області Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми), боржник ОСОБА_1 - залишити без руху.

Надати заявнику строк для усунення недоліків протягом десяти днів з дня отримання ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Л. В. Максименко

СудГадяцький районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення21.02.2022
Оприлюднено22.02.2022
Номер документу103444200
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-68/2007

Ухвала від 10.02.2023

Цивільне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Максименко Л. В.

Ухвала від 12.04.2022

Цивільне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Максименко Л. В.

Ухвала від 21.02.2022

Цивільне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Максименко Л. В.

Ухвала від 19.02.2019

Цивільне

Олександрівський районний суд Донецької області

Шинкаренко А. І.

Ухвала від 13.02.2019

Цивільне

Олександрівський районний суд Донецької області

Шинкаренко А. І.

Рішення від 09.02.2007

Цивільне

Мостиський районний суд Львівської області

Ліщинський A.M.

Рішення від 03.12.2007

Цивільне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Бобровська І.В.

Рішення від 22.11.2007

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

Турянський І.Є.

Рішення від 23.10.2007

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Литвин М.М.

Рішення від 14.11.2007

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Попович С.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні