Ухвала
від 16.02.2022 по справі 489/3623/20
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

16.02.22 Справа № 489/3623/20

Номер провадження 2/489/91/22

УХВАЛА

про прийняття справи до провадження та призначення її до розгляду

16 лютого 2022 року місто Миколаїв

Ленінський районний суд міста Миколаєва в складі судді Рум`янцевої Н.О., розглянувши цивільну справу за позовом Акціонерного товариства Миколаївобленерго до - ОСОБА_1 про стягнення коштів за не обліковану електричну ененргію,

ВСТАНОВИВ:

04 серпня 2020 року до Ленінського районного суду м. Миколаєва надійшла зазначена позовна заява.

Згідно Ухвали суду від 02 вересня 2020 року провадження справі відкрито та справа призначена до розгляду.

З того часу справа перебувала на розгляді у судді Кирильчука О.І.

Згідно Розпорядження в.о. заступника керівника апарату Ленінського районного суду м. Миколаєва Бреженюк Н.С. від 14 лютого 2022 та Протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 14.02.2022 матеріали цивільної справи передано на розгляд судді Рум`янцевої Н.О.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку про можливість прийняття її до провадження та призначення до розгляду за правилами загального позовного провадження з огляду на наступне.

За ч.ч.1,2 ст. 274 ЦПК України спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ, що виникають з трудових відносин, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Згідно ч.ч. 3-4 ст. 274 ЦПК України при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: ціну позову; значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес.

Згідно ч. 6 ст. 19 ЦПК України малозначними справами є: 1) справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімум для працездатних осіб; 2) справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

У порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах: що виникають з сімейних відносин, крім спорів про стягнення аліментів та поділ майна подружжя; щодо спадкування; щодо приватизації державного житлового фонду; щодо визнання необґрунтованими активів та їх витребування; в яких ціна позову перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; інші вимоги, об`єднані з вищезазначеними вимогами.

З огляду на предмет позову, суд вбачає, що дана справа не підпадає під ознаки малозначної справи та віднесена до категорії справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження.

Таким чином, приймаючи до уваги предмет, підстави позову, обсяг доказів та те, що справа має значну складність, суд вважає за доцільне призначити справу до розгляду в порядку загального позовного провадження.

Керуючись ст. ст. 14,31,34 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Прийняти цивільну справу за позовом Акціонерного товариства Миколаївобленерго до - ОСОБА_1 про стягнення коштів за не обліковану електричну енергію, до розгляду.

Здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

Призначити справу до розгляду у підготовчому судовому засіданні на 30 травня 2022 року о 16.00 год., в приміщенні Ленінського районного суду м. Миколаєва за адресою: м. Миколаїв, вул. Космонавтів, 81/16 (17), 4-й поверх, зал судових засідань № 11 (каб. 415).

Про дату, час і місце розгляду справи повідомити осіб, які беруть участь у справі.

Роз`яснити учасникам справи наступні права та обов`язки.

Відповідач має право протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали подати заперечення проти розгляду справи в порядку спрощеного провадження та за необхідності надіслати: 1) суду - відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), що підтверджують заперечення проти позову; 2) позивачу - копію відзиву та доданих до нього документів. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач - заперечення, у десятиденний строк з дня отримання відзиву та відповіді на відзив відповідно.

Відповідач має право пред`явити зустрічний позов протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

Треті особи, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмету спору, мають право подати письмові щодо позову або відзиву. Учасники справи мають право надати відповідь на такі пояснення до закінчення підготовчого провадження або до початку розгляду справи по суті.

У разі, якщо вказані заяви по суті справи вже були подані учасниками справи, у їх повторній подачі не має необхідності.

Права учасників справи визначені у ст. 43 ЦПК України.

Попередити учасників справи про недопустимість зловживання процесуальними правами та невиконання процесуальних обов`язків, внаслідок яких до учасника можуть бути застосовані заходи процесуального примусу, передбачені Главою 9 Розділу І Цивільного процесуального кодексу України (ст. ст . 143-148).

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https://court.gov.ua/sud1416/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Н. Рум`янцева

Дата ухвалення рішення16.02.2022
Оприлюднено23.02.2022
Номер документу103473498
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення коштів за не обліковану електричну ененргію

Судовий реєстр по справі —489/3623/20

Постанова від 18.03.2024

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Коломієць В. В.

Постанова від 18.03.2024

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Коломієць В. В.

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Коломієць В. В.

Ухвала від 18.01.2024

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Коломієць В. В.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Коломієць В. В.

Рішення від 15.11.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Рум’янцева Н. О.

Ухвала від 16.02.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Рум’янцева Н. О.

Ухвала від 25.01.2021

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Кирильчук О. І.

Ухвала від 25.01.2021

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Кирильчук О. І.

Ухвала від 10.12.2020

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Кирильчук О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні