Вирок
від 23.03.2022 по справі 179/1950/21
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 179/1950/21

№ 1-кп/183/725/22

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

Ухвалено 23 березня 2022 року в м. Новомосковськ Дніпропетровської області.

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області у складі головуючого судді ОСОБА_1 , секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянув у відкритому судовому засіданні обвинувальний акт у кримінальному провадженні № 12021041470000191 відносно:

ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Дніпродзержинськ Дніпропетровської області, громадянина України, з повною середньою освітою, непрацюючого, неодруженого, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , постійного місця мешкання не має, РНОКПП НОМЕР_1 , судимого:

- 28.08.2017 року Петриківським районним судом Дніпропетровської області за ч. 3 ст. 185 КК України до позбавлення волі строком 3 роки, на підставі ст. 75 КК України звільнений від призначеного покарання з випробуванням строком 2 роки;

- 20.04.2018 року Магдалинівським районним судом Дніпропетровської області за ч. 3 ст. 185 КК України до позбавлення волі строком 3 роки 1 місяць.

- 28.01.2019 року Дніпровським апеляційним судом за ч.2, 3 ст. 185, ст.70,71 КК України до 3 років 2 місяців позбавлення волі, звільнений 08.01.2021 року,

обвинуваченого у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 185 та ч.2 ст.289 КК України,

за участю прокурора - ОСОБА_4 ,

захисника - ОСОБА_5 ,

обвинуваченого - ОСОБА_3 ,

в с т а н о в и в:

03 листопада 2021 року, близько 14 години 00 хвилин, більш точного часу досудовим розслідуванням встановити не надалось можливим, перебуваючи в смт. Магдалинівка Новомосковського району Дніпропетровської області, ОСОБА_3 , в ході раптово виниклого умислу на таємне викрадення чужого майна, з корисливих мотивів, шляхом проникнення через незачинені двері, проник до приміщення будівлі гаражу, розташованого в АДРЕСА_2 , де в подальшому, упевнившись, що за його діями ніхто не спостерігає, повторно таємно викрав бувшу у використанні: кутову електро-шліфувальну машинку марки «CRAFT CAG-125-1000» вартістю 370 гривень 00 копійок, належну ОСОБА_6 .

Заволодівши викраденим, ОСОБА_3 з місця скоєння злочину зник, викрадене майно присвоїв та розпорядився ним на власний розсуд в корисливих для себе цілях, чим спричинив потерпілій ОСОБА_6 матеріальний збиток на загальну суму 370 гривень 00 копійок.

Окрім цього, 03 листопада 2021 року, близько 16 години 40 хвилин, більш точного часу досудовим розслідуванням встановити не надалось можливим, перебуваючи в смт. Магдалинівка Новомосковського району Дніпропетровської області, ОСОБА_3 , в ході раптово виниклого умислу на таємне викрадення чужого майна, з корисливих мотивів, шляхом відкривання незачинених дверей до салону автомобіля ЗАЗ VIDA з реєстраційним номером НОМЕР_2 який перебуває у користуванні ОСОБА_7 , проник до салону автомобіля, який на момент вчинення злочину був розташований в АДРЕСА_3 , де в подальшому, упевнившись, що за його діями ніхто не спостерігає, повторно таємно викрав з салону автомобіля бувший у використанні: набір головкових інструментів марки «СИЛА» на 108 одиниць вартістю 998 гривень 18 копійок, належний ОСОБА_7 .

Заволодівши викраденим, ОСОБА_3 з місця скоєння злочину зник, викрадене майно присвоїв та розпорядився ним на власний розсуд в корисливих для себе цілях, чим спричинив потерпілому ОСОБА_7 матеріальний збиток на загальну суму 998 гривень 18 копійок.

Далі, 04 листопада 2021 року, близько 18 год. 00 хв., більш точного часу досудовим розслідуванням встановити не надалось можливим, перебуваючи в смт. Магдалинівка Новомосковського району Дніпропетровської області, ОСОБА_3 , в ході раптово виниклого умислу на таємне викрадення чужого майна, з корисливих мотивів, шляхом відкривання незачинених дверей до салону автомобіля ВАЗ-2106 з реєстраційним номером НОМЕР_3 ДП який перебуває у користуванні ОСОБА_8 , проник до салону автомобіля, який на момент вчинення злочину був розташований в смт. Магдалинівка по вул. Центральній, 1Б, поблизу в`їзних воріт до СК «Мрія», де в подальшому, упевнившись, що за його діями ніхто не спостерігає, повторно таємно викрав з салону автомобіля бувшу у використанні: кутову електро шліфувальну машинку марки «УШМ-150/1300» вартістю 566 гривень 78 копійок, належну ОСОБА_8 .

В подальшому 04.11.2021 року близько 18 год. 05 хв., ОСОБА_3 , продовжуючи свій злочинний умисел на таємне викрадення чужого майна з корисливих мотивів, шляхом відкривання незачинених дверей до салону автомобіля ВАЗ-211040-125-51 з реєстраційним номером НОМЕР_4 який перебуває у користуванні ОСОБА_9 , проник до салону автомобіля, який на момент вчинення злочину був розташований в смт. Магдалинівка по вул. Центральній, 1Б, поблизу в`їзних воріт до СК «Мрія», де в подальшому, упевнившись, що за його діями ніхто не спостерігає, повторно таємно викрав з салону автомобіля бувший у використанні: акумулятор автомобільний марки «NANO BATT premium» потужністю 65Аh. 600A (EN) 12V вартістю 1560 гривень 25 копійок, належного ОСОБА_9 .

Заволодівши викраденим, ОСОБА_3 з місця скоєння злочину зник, викрадене майно присвоїв та розпорядився ним на власний розсуд в корисливих для себе цілях, чим спричинив потерпілому ОСОБА_8 матеріальний збиток на загальну суму 566 гривень 78 копійок. та потерпілому ОСОБА_9 матеріальний збиток на загальну суму 1560 гривень 25 копійок

Окрім цього, 06.11.2021, близько 04 години 00 хвилин, ОСОБА_3 перебуваючи у с. Мар?ївка Новомосковського району Дніпропетровської області, та з метою особистої зустрічі з ОСОБА_10 прибув до фермерського господарства «Аксамит», розташованого по вул. Шкільній, 6А.

Далі,у ОСОБА_3 ,під часперебування натериторії вказаногофермерського господарства,раптово виникумисел направленийна незаконнезаволодіння транспортнимзасобом,а самеколісним тракторомМТЗ «Беларус»,синього кольору,моделі 892,реєстраційний номер НОМЕР_5 ,заводський номер НОМЕР_6 ,2016року випуску,до якогобуло приєднаноагрегат ґрунтообробнийдисковий,«АГД-25»,заводський номер НОМЕР_7 ,2018року випуску,що належатьСФГ «Аксамит»,після чого, ОСОБА_3 реалізовуючи свійзлочинний умиселнаправлений нанезаконне заволодіннятранспортним засобом,шляхом відкриваннянезачинених дверейсалону трактора,сів зайого кермо,після чого,ключем,який перебуваву замкузапалення,привів удію двигунвказаного трактораі одразуздійснив рухостаннім,а самепоїхав вулицямис.Мар?ївка Новомосковськогорайону Дніпропетровськоїобласті внапрямку с.Трудолюбівка Новомосковськогорайону Дніпропетровськоїобласті,таким чином ОСОБА_3 ,повторно,незаконно заволодівтранспортним засобом-трактором МТЗ«Беларус»,моделі 892,заводський № НОМЕР_6 ,синього кольору, 2016року випуску,реєстраційний номер НОМЕР_5 .

В судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_3 обставини викладені в обвинувальному акті не оспорював, повністю їх підтвердив, пояснив, що дійсно вчинив ряд злочинів, описаних у обвинувальному акті. В скоєному кається.

Потерпілі ОСОБА_8 , ОСОБА_7 , ОСОБА_6 , ОСОБА_9 , а також представник потерпілого - Фермерського господарства «Аксамит» ОСОБА_11 в судове засідання не з`явилися, надали суду заяви про розгляд провадження за їх відсутності. Покарання ОСОБА_3 просили призначити на розсуд суду.

Матеріальну шкоду відшкодовано потерпілим повністю, шляхом повернення майна.

В судовому засіданні учасники судового розгляду не оспорювали обставини, при яких скоєно кримінальне правопорушення, тому суд вважає не доцільним досліджувати докази.

Відповідно до ч. 3 ст. 349 КПК України судом було з`ясовано, що учасники судового провадження правильно розуміють зміст наведених вище обставин, а також встановлено відсутність сумнівів у добровільності їх позиції.

Крім того, учасникам судового провадження судом роз`яснені вимоги ч. 3 ст. 349 КПК України щодо позбавлення права оскарження обставин, які ніким не оспорюються, в апеляційному порядку.

Суд вважає встановленою вину обвинуваченого ОСОБА_3 у вчиненні ним злочинів, передбачених ч.3 ст. 185 КК України таємне викрадення чужого майна (крадіжка), поєднана з проникненням у інше приміщення, вчинена повторно; ч.3 ст. 185 КК України таємне викрадення чужого майна (крадіжка), поєднана з проникненням у інше сховище, вчинена повторно; ч. 2 ст. 289 КК України - незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно.

Обставиною,яка пом`якшуєпокарання судвизнає - активне сприяння розкриттю злочину.

Обставиною, яка обтяжує покарання суд визнає рецидив злочинів.

Суд враховує тяжкість вчинених злочинів, а також те, що ОСОБА_3 вину визнав повністю, має негативну характеристику, на обліку у лікарів не перебуває, шкоду, спричинену матеріальну шкоду потерпілим відшкодував під час досудового розслідування шляхом повернення викраденого майна, потерпілі не наполягали на призначенні обвинуваченому суворого покарання, на утриманні неповнолітніх дітей та осіб похилого віку не має.

Разом з тим, судом враховується поведінка ОСОБА_3 , якою він демонструє відверте нехтування встановленими законами України, суспільними правилами поведінки, його зухвале ставлення до норм моралі та кримінального законодавства, а також те, що він раніше неодноразово судимий за вчинення корисливих злочинів, на шлях виправлення не став, суспільно корисною працею не займається, що дає суду підстави для призначення покарання у виді позбавлення волі та відсутності підстав для застосування ст. 69, 75 КК України.

Цивільний позов у кримінальному провадженні не пред`являвся.

Запобіжний захід ОСОБА_3 до набрання вироком законної сили залишити раніше обраний тримання під вартою.

Долю речових доказів суд вирішує відповідно до вимогст. 100 КПК України

На підставі викладеного, керуючись ст. 374 КПК України, суд -

у х в а л и в :

ОСОБА_3 визнативинуватим упред`явленому обвинуваченніза ч.3 ст.185, ч.2ст.289КК України та призначити йому покарання:

-за ч. 3 ст. 185 КК України у виді позбавлення волі строком 4 роки;

-за ч. 2 ст.289 КК України у виді позбавлення волі строком 5 років без конфіскації майна.

На підставі ч. 1 ст. 70 КК України шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, остаточно призначити ОСОБА_3 покарання у виді позбавлення волі строком 5 років без конфіскації майна.

Початок строку відбування покарання рахувати з моменту затримання - 06.11.2021 року.

Зарахувати в строк відбування покарання, строк попереднього ув`язнення з 08.11.2021 року по 23.03.2022 року включно.

Запобіжний захід ОСОБА_3 до набрання вироком законної сили залишити раніше обраний тримання під вартою.

Речові докази:

- два папілярних сліди, які було поміщено та опечатано до паперового конверту - зберігати при матеріалах кримінального провадження.

- транспортний засіб колісний трактор МТЗ «Беларус», синього кольору, моделі 892, реєстраційний номер НОМЕР_5 , заводський номер НОМЕР_6 , 2016 року випуску, до якого було приєднано агрегат ґрунтообробний дисковий, «АГД-25», заводський номер НОМЕР_7 , 2018 року випуску, що належать СФГ «Аксамит», який передано на відповідальне зберігання голові фермерського господарства «Аксамит» ОСОБА_11 - вважати повернутим СФГ «Аксамит» за належністю;

- набір інструментів 108 од., марки «Сила», який переданий на відповідальне зберігання власнику ОСОБА_7 - вважати повернутим ОСОБА_7 за належністю;

- електро-шліфувальна машинка вуглова чорного кольору марки CRAFT CAG-125/1000, передану на відповідальне зберігання власнику ОСОБА_6 - вважати повернутою ОСОБА_6 за належністю;

- акумулятор автомобільний марки «NANO ВАТТ premium» потужністю 62Ah. 600 A (EN) 12V, переданий на відповідальне зберігання власнику ОСОБА_9 - вважати повернутим ОСОБА_9 за належністю;

- електро-шліфувальну машинку вуглова марки «УШМ-150/1300» потужністю 1300 ВТ, 150 мм., 2010 року виробництва, серійний номер № 58:089061, яку передано на відповідальне зберігання власнику ОСОБА_8 - вважати повернутою ОСОБА_8 за належністю.

Стягнути з ОСОБА_3 на користь держави витрати на проведення : судово товарознавчої експертизи № 4663 у сумі 190 гривень від 23.11.2021 року ; авто- товарознавчої експертизи № 4662 від 23.11.2021 року у сумі 150 гривень; судової трасологічної експертизи (дактилоскопічної) № СЕ-19/104-21/35909-Д від 16.11.2021 року у сумі 1029 гривень 72 копійок.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після прийняття рішення судом апеляційної інстанції.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку до Дніпровського апеляційного суду шляхом подачі апеляції через Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Вирок суду у відповідності з вимогами ч. 2 ст. 394 КПК України не може бути оскаржений в апеляційному порядку з підстав заперечення обставин, які ніким не оспорювалися під час судового розгляду і дослідження яких було визнано судом недоцільним відповідно до ч. 3 ст. 349 КПК України.

Копію вироку негайно вручити ОСОБА_3 та прокурору.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.03.2022
Оприлюднено20.01.2023
Номер документу103742753
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —179/1950/21

Ухвала від 04.07.2022

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Болкарьова О. В.

Ухвала від 26.05.2022

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Крохмалюк І. П.

Ухвала від 26.05.2022

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Крохмалюк І. П.

Ухвала від 05.05.2022

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Крохмалюк І. П.

Ухвала від 02.05.2022

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Крохмалюк І. П.

Вирок від 23.03.2022

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Олійник А. В.

Ухвала від 22.03.2022

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Олійник А. В.

Ухвала від 09.02.2022

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Олійник А. В.

Ухвала від 21.12.2021

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Олійник А. В.

Ухвала від 21.12.2021

Кримінальне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Олійник А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні