Ухвала
від 15.07.2010 по справі 2-а-197/07
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИ Й АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

С права №2-а-197/07

У Х В А Л А

"15" липня 2010 р. м. Київ

м. Київ

Суддя Київського апеляцій ного адміністративного суду Ізмайлова Т.Л., розглянувши ап еляційну скаргу Прокуратури Голосіївського району м. Киє ва на постанову Голосіївсько го районного суду м. Києва від 06 квітня 2007 року в справі за поз овом ОСОБА_1, ОСОБА_2 до Київської міської ради, Голо вного управління земельних р есурсів Київської міської де ржавної адміністрації про ви знання права власності на зе мельну ділянку та зобов' яза ння до вчинення певних дій,-

В С Т А Н О В И В :

Постановою Голосіївськ ого району м. Києва від 06 квітн я 2007 року позов ОСОБА_1, ОС ОБА_2 задоволений частково: зобов' язано Головне управл іння по земельних ресурсах К иївської міської державної а дміністрації видати державн ий акт на право власності в рі вних частках на земельну діл янку загальною площею 5,68 соти х, що розташована на АДРЕСА _1 з цільовим призначенням д ля ведення садівництва на ко ристь позивачів як спадкоємц ях за законом першої черги.

Не погоджуючись з вищевказ аним рішенням, Прокуратура Г олосіївського району м. Києв а у вересні 2009 року звернулась з апеляційною скаргою.

Як вбачається з матеріалів справи, рішення суду першої і нстанції виконано, Київська міська рада, Головне управлі ння земельних ресурсів КМДА не оскаржували вказане рішен ня в апеляційному порядку.

З матеріалів справи вбачає ться, що прокуратура Голосії вського району м. Києва не бра ла участі у розгляді вищевка заної справи.

Відповідно до ст. 36-1 Закону У країни Про прокуратуру пре дставництво прокуратурою ін тересів держави в суді поляг ає у здійсненні прокурорами від імені держави процесуаль них та інших дій, спрямованих на захист у суді інтересів де ржави у випадках, передбачен их законом. Формами представ ництва є: звернення до суду з п озовами або заявами про захи ст прав і свобод іншої особи, н евизначеного кола осіб, прав юридичних осіб, коли порушую ться інтереси держави, або пр о визнання незаконними право вих актів, дій чи рішень орган ів і посадових осіб; участь у р озгляді судами справ; внесен ня апеляційного, касаційного подання на судові рішення аб о заяви про їх перегляд за нов овиявленими обставинами.

Надання законом прокурору права на представництво інт ересів держави в суді не став ить прокурора у привілейован е, порівняно з іншими учасник ами судового процесу, станов ище щодо участі у розгляді сп рави в суді, включаючи застос ування процесуального строк у, в межах якого можлива реалі зація права на представництв о інтересів держави в суді шл яхом подання апеляційної ска рги.

З матеріалів справи вбачає ться, що прокуратура Голосії вського району м. Києва зверн улась з апеляційною скаргою через 2 роки після постановле ння судового рішення, при цьо му участі у розгляді справи в она не приймала.

Крім цього, звернувшись з ап еляційною скаргою, прокурор не зазначає, яким чином оскар жуване рішення порушує інтер еси держави і чиї інтереси в д аному випадку він захищає. Ап еляційна скарга також не міс тить посилання на те, що відпо відач позбавлений можливос ті звернутись з апеляційною скаргою. До того ж представни ки відповідача були присутні в судовому засіданні, однак р ішення суду не оскаржували, о тже вважають його законним і правомірним. Крім того, на сьо годнішній день рішення суду вже виконане.

За таких обставин, підстави для прийняття апеляційної с карги Прокуратури Голосіївс ького району м. Києва на поста нову Голосіївського районно го суду м. Києва від 06 квітня 2007 р оку - відсутні.

Відповідно до ч.2 ст. 189 КАС Укр аїни, отримавши апеляційну с каргу, суддя-доповідач протя гом трьох днів перевіряє її в ідповідність вимогам статті 187 цього Кодексу і за відсутно сті перешкод постановляє ухв алу про відкриття апеляційно го провадження.

У зв' язку з тим, що вищевка зані обставини не дають підс тав для відкриття апеляційно го провадження, суд прийшов д о висновку про відмову у відк ритті апеляційного провадже ння.

Керуючись ст.ст. 184, 185,186,189,205,206 КАС України, суд

У Х В А Л И В :

Відмовити у відкритті а пеляційного провадження за апеляційною скаргою Прокура тури Голосіївського району м . Києва на постанову Голосіїв ського районного суду м. Києв а від 06 квітня 2007 року в справі з а позовом ОСОБА_1, ОСОБА_ 2 до Київської міської ради , Головного управління земел ьних ресурсів Київської місь кої державної адміністрації про визнання права власност і на земельну ділянку та зобо в' язання до вчинення певних дій.

Ухвала набирає зак онної сили з моменту постано влення та може бути оскаржен а протягом одного місяця шля хом подачі касаційної скарги безпосередньо до Вищого адм іністративного суду України .

Суддя:

Дата ухвалення рішення15.07.2010
Оприлюднено22.07.2010
Номер документу10395610
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-197/07

Ухвала від 15.07.2010

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Ізмайлова Т.Л.

Постанова від 13.09.2007

Адміністративне

Обухівський районний суд Київської області

Проць Т.В.

Ухвала від 31.01.2007

Адміністративне

Богунський районний суд м. Житомира

Бучик А.Ю.

Постанова від 30.07.2007

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Сапальова Т.В.

Постанова від 12.09.2007

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Чалий І.С.

Постанова від 15.08.2007

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Ракалович В.М.

Ухвала від 26.02.2007

Адміністративне

Оболонський районний суд міста Києва

Буравльов С.І.

Постанова від 19.02.2007

Адміністративне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Рижиков В.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні