Постанова
від 15.08.2007 по справі 2-а-197/07
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УКРАЇНА

Справа № 2-а - 197/ 07

Категорія 50

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15серпня 2007 року м. Житомир

Житомирський окружний а дміністративний суд в особі

судді Ракаловича В.М.

при секретарі судового зас ідання Калінець Т.Л..,

за участю представника поз ивача

розглянувши позовну з аяву Коростишівської міжра йонної державної податкової інспекції до Приватного під приємства „ГРІЛЛМ” про припи нення юридичної особи, -

ВСТА НОВИВ:

Коростишівська міжра йонна державна податкова інс пекція звернулась до суду з в казаним позовом , посилаючис ь на те, що відповідач як плат ник податків знаходиться у н еї на обліку та в порушення в имог п.1 ст. 9 Закону України «Пр о систему оподаткування» з 01.0 4.2006 року не подає органам держ авної податкової служби пода ткових декларацій. Посилаюч ись на ст.. 38 Закону України «Пр о державну реєстрацію юридич них осіб та фізичних осіб під приємців» позивач просить пр ипинити юридичну особу відп овідача.

У судовому засіданні пр едставник позивача позов під тримала і просила його задов ольнити.

Відповідач будучи належни м чином повідомленим про дат у, час і місце судового розгля ду в судове засідання не приб ув..

Дослідивши матеріали сп рави та заслухавши поясненн я представника позивача суд приходить до висновку, що поз ов підлягає до задоволення з таких підстав.

Судом встановлено, що При ватне підприємство „ГРІЛЛМ” стоїть на обліку у позивача я к платник податків з 22.07. 2002року.

Відповідно до ст.9 Закону У країни «Про систему оподатку вання» платники податків і з борів (обов' язкових платежі в) зобов' язані: вести бухгал терський облік, складати зві тність про фінансово - господ арську діяльність і забезпеч увати її зберігання у термін и встановлені законами,подав ати до державних податкових органів та інших державних о рганів відповідно до законів декларації , бухгалтерську з вітність та інші документи т а відомості , пов'язані з обч исленням і сплатою податків і зборів (обов' язкових плат ежів ).

З матеріалів справи вбачає ться , що відповідач Приватне підприємство „ГРІЛЛМ” з 20.04.2006 р оку не звітує до податк ового органу,що підтверджуєт ься актом від 16.05.07р. тобто на мо мент подачі позову більше р оку.

Відповідно до ч.2 ст.38 Закону України «Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб - підприємців» непо дання протягом року органам державної податкової служб и податкових декларацій , док ументів фінансової звітнос ті , є підставою для постановл ення судового рішення щодо п рипинення юридичної особи.

Враховуючи викладене, поз овні вимоги обґрунтовані, пі дтверджуються належними док азами, а тому підлягають задо воленню - юридичну особу Прив атне підприємство „ГРІЛЛМ” слід припинити.

Відповідно до ч.4 ст.94 КАС Укр аїни, у справах , в яких позива чем є суб' єкт владних повно важень,а відповідачем фізичн а чи юридична особа, судові в итрати здійсненні позивачем з відповідача не стягуються .

На підставі ч. 2ст.38 Закону Ук раїни «Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб - підприємців», керую чись ст..ст.94,158-163,167,254 КАС України, с уд

ПОСТАНОВИВ:

1. Позов задовольни ти.

2. Припинити юридичну особу Приватне підприємств о „ГРІЛЛМ”(с. Щигліївка, Корос тишівський р-н, Житомирська о бл..) ідентифікаційний код 32062859.

3. Копію постанови су ду після набрання нею законн ої сили, направити державном у реєстратору - для здійсне ння заходів, передбачених ст ..41 Закону України «Про держав ну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб- підприємці в».

Згідно ст.. 254 КАС України, по станова , якщо інше не встанов лено КАС України набирає зак онної сили після закінчення строку подання заяви про апе ляційне оскарження , якщо так у не було подано. Якщо було под ано заяву про апеляційне оск арження , але апеляційна скар га не була подана у строк , пос танова набирає законної сили після закінчення цього стро ку. У разі подання апеляційно ї скарги судове рішення, якщо його не скасовано набирає за конної сили після закінчення апеляційного розгляду справ и.

Постанова може бути оскар жена до Київського апеляційн ого адміністративного суду ш ляхом подання заяви про апел яційне оскарження протягом 1 0 днів з дня її проголошення і подання апеляційної скарги п ротягом 20 днів після подання з аяви про апеляційне оскаржен ня.

Суддя В.М Ракалович

Дата ухвалення рішення15.08.2007
Оприлюднено06.11.2009
Номер документу904956
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-197/07

Ухвала від 15.07.2010

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Ізмайлова Т.Л.

Постанова від 13.09.2007

Адміністративне

Обухівський районний суд Київської області

Проць Т.В.

Ухвала від 31.01.2007

Адміністративне

Богунський районний суд м. Житомира

Бучик А.Ю.

Постанова від 30.07.2007

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Сапальова Т.В.

Постанова від 12.09.2007

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Чалий І.С.

Постанова від 15.08.2007

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Ракалович В.М.

Ухвала від 26.02.2007

Адміністративне

Оболонський районний суд міста Києва

Буравльов С.І.

Постанова від 19.02.2007

Адміністративне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Рижиков В.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні