Постанова
від 12.04.2022 по справі 300/4298/21
ВОСЬМИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВОСЬМИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 квітня 2022 рокуЛьвівСправа № 300/4298/21 пров. № А/857/20274/21

Восьмий апеляційний адміністративний суд в складі:

головуючого суддіОбрізко І.М.,

суддівІщук Л.П., Судової Хомюк Н.М.,

за участю секретаря судового засіданняХабазні Ю.Є.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Львові апеляційну скаргу Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради на рішення Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 07 жовтня 2021 року, прийняте суддею Шумей М.В. у місті Івано - Франківську у справі за позовом Обслуговуючого кооперативу «ЖБК» «Спілка Забудівників 23» до Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, треті особи, які заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору: Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 27», Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 12», Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 29», Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 9», Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 30», Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 31», Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 16», Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 17», Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 18», Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 26», Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 19», Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 20», Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 21», Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 22», Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 24», Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 25», Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 28», Приватне підприємство «Житлотехсервіс» про скасування рішення та визнання протиправним, зобов`язання вчинити дії,-

встановив:

Обслуговуючий кооператив «ЖБК» «Спілка Забудівників 23» (надалі позивач) звернувся з адміністративним позовом до Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради (надалі -відповідач, Управління) про визнання дій протиправними, вважати закінченим будівництво об`єкта «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44 у м. Івано-Франківську у відповідності до детального плану території для багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком в межах вулиць Княгинин-Надрічна-Промислова-Крайківського у м. Івано-Франківську, затвердженого рішенням 41 сесії 7 демократичного скликання Івано-Франківської міської ради «Про затвердження детальних планів території» від 19.06.2020 року №183-41» (кадастровий номер 22610100000:03:002:0737) за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Княгинин, 44, прийнятим в експлуатацію; зобов`язання суб`єктів державної реєстрації прав у межах своїх повноважень забезпечити проведення державної реєстрації прав на об`єкти нерухомості в об`єкті «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44 у м. Івано-Франківську у відповідності до детального плану території для багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком в межах вулиць Княгинин-Надрічна-Промислова-Крайківського у м. Івано-Франківську, затвердженого рішенням 41 сесії 7 демократичного скликання Івано-Франківської міської ради «Про затвердження детальних планів території» від 19.06.2020 року №183-41»» (кадастровий номер 22610100000:03:002:0737) які знаходяться за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Княгинин, 44.

Подібні вимоги заявлено третіми особами, які заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору: Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 27», Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 12», Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 29», Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 9», Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 30», Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 31», Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 16», Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 17», Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 18», Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 26», Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 19», Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 20», Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 21», Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 22», Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 24», Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 25», Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 28», Приватне підприємство «Житлотехсервіс». Розходження восновному маються тільки в кадастрових номерах земельних ділянок та адресах.

Рішенням Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 07 жовтня 2021 року позов задоволено.

Задовольняючи позов, суд виходив з того, що підставою для видачі сертифіката є заява замовника про прийняття в експлуатацію об`єкта та видачу сертифіката, а також акт готовності об`єкта до експлуатації.

При цьому, орган державного архітектурно-будівельного контролю під час розгляду питання прийняття в експлуатацію об`єктів має право на одержання виконавчої документації.

Матеріали справи не містять доказів на підтвердження надіслання позивачу та третім особам запиту щодо надання додаткових матеріалів з метою з`ясування достовірності відомостей у поданих документах, відповідності об`єкта проектній документації, вимогам будівельних норм, стандартів і правил, а також доказів неподання позивачем запитуваних документів.

Відповідачем, як суб`єктом владних повноважень, не наведено обставин щодо невідповідності чи недостовірності даних актів готовності об`єктів до експлуатації вимогам чинного законодавства чи проектній документації, невідповідності об`єкта проектній документації на будівництво такого об`єкта та/або вимогам будівельних норм, стандартів і правил, з огляду на що суд позбавлений можливості надати належну оцінку їх обґрунтованості або необґрунтованості.

З матеріалів справи вбачається, що позивачем та третіми особами які заявляють самостійні вимоги з метою прийняття об`єктів в експлуатацію подано через Портал Дія відповідачу відповідні заяви, до якої додано акти готовності об`єктів до експлуатації.

З огляду на протиправність відмов у видачі сертифікатів, обираючи належний спосіб захисту прав, свобод та інтересів позивача та третіх осіб у межах спірних правовідносин, суд вважає за необхідне зобов`язати суб`єктів державної реєстрації прав у межах своїх повноважень забезпечити проведення державної реєстрації прав на об`єкти нерухомості.

Не погодившись із зазначеним судовим рішенням, Управління подало апеляційну скаргу. Вважає, що судом першої інстанції ухвалено рішення із порушенням норм матеріального та процесуального права.

В обґрунтування апеляційної скарги покликається на те, що судом першої інстанції застосовано норми постанови КМУ від 13.04.2011 року №461 «Про затвердження Порядку прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об`єктів» в редакції, яка не діяла на момент спірних правовідносин.

16.08.2021 року через канцелярію Управління, а не через електронний кабінет користувача на порталі Дія, відповідачем отримано лист позивача від 13.08.2021 року з додатком - актом готовності об`єкта до експлуатації від 12.08.2021 року на об`єкт «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44 у м. Івано-Франківську у відповідності до детального плану території для багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком в межах вулиць Княгинин - Надрічна - Промислова - Крайківського у м.Івано-Франківську, затвердженого рішенням 41 сесії демократичного скликання Івано-Франківської міської ради «Про затвердження детальних планів території» від 19.06.2020 року №183-41» (кадастровий номер 12610100000:03:002:0737) стосовно видачі сертифікату готовності об`єкта до експлуатації (долучено Позивачем до позову з відміткою Управління про одержання). Аналогічні заяви подані третіми особами. Суд прийшов до хибного висновку, що подання заяв про видачу сертифіката з доданими актами готовності об`єкта до експлуатації здійснювалось належним способом подання - через портал «Дія».

Управління листом від 25.08.2021 року №18/32.2-07/1082 повідомило позивача про неможливість здійснення розгляду поданого акту готовності об`єкта до експлуатації АС01:8757-7501-8356-0868, оскільки останнім не дотримано вимог п.3-1 Порядку №461 щодо подання акту готовності через електронний кабінет замовника або іншу державну інформаційну систему (неналежний спосіб подання документів і як наслідок неможливість розгляду їх органом Держархбудкотролю). Аналогічні листи направлені третім особам.

Звернуто увагу на те, що лист Управління від 25.08.2021 року №18/32.2-07/1082 не є відмовою Управління у видачі сертифіката.

Також зазначено, що у відповідності до ч.2 ст.5 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» якщо законодавством передбачено прийняття в експлуатацію нерухомого майна, державна реєстрація прав на таке майно проводиться після прийняття його в експлуатацію в установленому законодавством порядку, крім випадків, передбачених статтею 31 цього Закону.

Враховуючи вищенаведене, суд дійшов до хибного висновку про обрання способу відновлення порушеного права позивача та третіх осіб у межах спірних правовідносин - зобов`язання суб`єктів державної реєстрації прав у межах повноважень забезпечити проведення державної реєстрації прав на об`єкти нерухомості.

Апелянт звернув увагу на те, що Управління є єдиним відповідачем у справі, який не є суб`єктом державної реєстрації прав на нерухоме майно.

Просить скасувати рішення суду та ухвалити постанову, якою відмовити у задоволенні позову.

Колегія суддів заслухавши доповідь судді-доповідача, перевіривши законність і обґрунтованість рішення суду першої інстанції в межах доводів та вимог апеляційної скарги, приходить до наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 317 КАС України підставами для скасування судового рішення суду першої інстанції повністю або частково та ухвалення нового рішення у відповідній частині або зміни рішення є, зокрема, неповне з`ясування судом обставин, що мають значення для справи; недоведеність обставин, що мають значення для справи, які суд першої інстанції визнав встановленими; невідповідність висновків, викладених у рішенні суду першої інстанції, обставинам справи; неправильне застосування норм матеріального права або порушення норм процесуального права.

Розглядаючи спір, судова колегія вважає, що місцевий суд не в повній мірі дослідив і оцінив обставини по справі, надані сторонами докази.

Судом встановлено та підтверджено матеріалами справи, що Обслуговуючому кооперативу «ЖБК «Спілка Забудівників 23» на праві користування (оренда) належить земельна ділянка на вул. Княгинин, 44 м. Івано-Франківськ; кадастровий номер 22610100000:03:002:0737, цільове призначення - для будівництва житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначенням.

На підставі заяви про видачу дозволу на виконання будівельних робіт, Виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради - Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю видано обслуговуючому кооперативу «ЖБК «Спілка Забудівників 23» дозвіл на виконання будівельних робіт від 06.08.2021 року №ІФО12210805231 на об`єкт: «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44, у м. Івано-Франківську у відповідності до детального плану території для багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського харчування та дитячим садком в межах вулиць Княгинин-Надрічна-Промислова-Крайківського у м. Івано-Франківську, затвердженого рішенням 41 сесії 7 демократичного скликання Івано-Франківської міської ради «Про затвердження детальних планів території» від 19.06.2020 року №183-41» (кадастровий номер 22610100000:03:002:0737). Позивачем, як генпідрядною організацією, на підставі дозволу на виконання будівельних робіт виконано комплекс будівельних робіт з будівництва багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44, м. Івано-Франківськ, які передбачені проектною документацією.

Позивач, як замовник будівництва, звернувся через портал «Дія» до Управління з питань архітектурно-будівельного контролю Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради із заявою про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта та видачу сертифіката на об`єкт: «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44, у м. Івано-Франківську у відповідності до детального плану території для багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком в межах вулиць Княгинин-Надрічна-Промислова-Крайківського у м. Івано-Франківську, затвердженого рішенням 41 сесії 7 демократичного скликання Івано-Франківської міської ради «Про затвердження детальних планів території» від 19.06.2020 року №183-41» (кадастровий номер 22610100000:03:002:0737)».

До заяви про видачу сертифіката додано Акт готовності об`єкта до експлуатації від 12.08.2021 року.

Управлінням з питань архітектурно-будівельного контролю Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради за результатами розгляду заяви, поданої ОК «ЖБК «Спілка Забудівників 23» про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта та видачу сертифіката, надано позивачу відмову у видачі сертифіката на об`єкт: «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44 у м. Івано-Франківську у відповідності до детального плану і території для багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського при значення та дитячим садком в межах вулиць Княгинин-Надрічна-Промислова-Крайківського у м. Івано-Франківську, затвердженого рішенням 41 сесії 7 демократичного скликання Івано-Франківської міської ради «Про затвердження детальних планів і території» від 19.06.2020 року №183-41» (кадастровий номер 22610100000:03:002:0737)».

Вважає, що дана відмова у видачі дозволу є протиправною та підлягає скасуванню.

Обслуговуючому кооперативу «ЖБК «Спілка Забудівників 27» (код ЄДРПОУ 43789603), на праві користування (оренда) належить земельна ділянка на вул. Княгинин, 44 м. Івано-Франківськ; кадастровий номер 2610100000:03:002:0729, цільове призначення - для будівництва житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначенням.

На підставі заяви про видачу дозволу на виконання будівельних робіт, Виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради - Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю видано Обслуговуючому кооперативу «ЖБК «Спілка Забудівників 27» дозвіл на виконання будівельних робіт від 10.08.2021 року №ІФО12210806287 на об`єкт: «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44, у м. Івано-Франківську у відповідності до детального плану території для багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського харчування та дитячим садком в межах вулиць Княгинин-Надрічна-Промислова-Крайківського у м. Івано-Франківську, затвердженого рішенням 41 сесії 7 демократичного скликання Івано-Франківської міської ради «Про затвердження детальних планів території» від 19.06.2020 року №183-41» (кадастровий номер 2610100000:03:002:0729). Обслуговуючим кооперативом «ЖБК «Спілка Забудівників 27», як генпідрядною організацією, на підставі дозволу на виконання будівельних робіт виконано комплекс будівельних робіт з будівництва багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44, м. Івано-Франківськ, які передбачені проектною документацією.

Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 27», як замовник будівництва, звернулося через портал «Дія» до Управління з питань архітектурно-будівельного контролю Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради із заявою про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта та видачу сертифіката на об`єкт: «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44, у м. Івано-Франківську у відповідності до детального плану території для багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком в межах вулиць Княгинин-Надрічна-Промислова-Крайківського у м. Івано-Франківську, затвердженого рішенням 41 сесії 7 демократичного скликання Івано-Франківської міської ради «Про затвердження детальних планів території» від 19.06.2020 року №183-41» (кадастровий номер 2610100000:03:002:0729)».

До заяви про видачу сертифіката додано Акт готовності об`єкта до експлуатації від 13.08.2021 року.

Управлінням з питань архітектурно-будівельного контролю Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради за результатами розгляду заяви, поданої ОК «ЖБК «Спілка Забудівників 27» про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта та видачу сертифіката, надано відмову у видачі сертифіката на об`єкт: «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44 у м. Івано-Франківську у відповідності до детального плану і території для багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського при значення та дитячим садком в межах вулиць Княгинин-Надрічна-Промислова-Крайківського у м. Івано-Франківську, затвердженого рішенням 41 сесії 7 демократичного скликання Івано-Франківської міської ради «Про затвердження детальних планів і території» від 19.06.2020 року №183-41» (кадастровий номер 22610100000:03:002:0729)».

Вважає, що дана відмова у видачі дозволу є протиправною та підлягає скасуванню.

Обслуговуючому кооперативу «ЖБК «Спілка Забудівників 12» (код ЄДРПОУ 43060219), на праві користування (оренда) належить земельна ділянка на вул. Височана, 18, м. Івано-Франківськ; цільове призначення - для будівництва житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначенням.

На підставі заяви про видачу дозволу на виконання будівельних робіт, Виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради - Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю видано Обслуговуючому кооперативу «ЖБК «Спілка Забудівників 12» дозвіл на виконання будівельних робіт №ІФО12210810652 на об`єкт: «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення (ІІ черга будівництва) на вул. Височана, 18, у м. Івано-Франківську корпус 9, 10». Обслуговуючим кооперативом «ЖБК «Спілка Забудівників 12», як генпідрядною організацією, на підставі дозволу на виконання будівельних робіт виконано комплекс будівельних робіт з будівництва багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення на вул. Височана, 18 м. Івано-Франківськ, які передбачені проектною документацією.

Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 12», як замовник будівництва, звернувся через портал «Дія» до Управління з питань архітектурно-будівельного контролю Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради із заявою про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта та видачу сертифіката на об`єкт: «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення на вул. Височана, 18, в м. Івано-Франківську корпус 9, 10».

До заяви про видачу сертифіката додано Акт готовності об`єкта до експлуатації від 13.08.2021 року.

Управлінням з питань архітектурно-будівельного контролю Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради за результатами розгляду заяви, поданої ОК «ЖБК «Спілка Забудівників 12» про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта та видачу сертифіката, надано відмову у видачі сертифіката на об`єкт: «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення на вул. Височана, 18, в м. Івано-Франківську корпус 9, 10».

Обслуговуючому кооперативу «ЖБК «Спілка Забудівників 29» (код ЄДРПОУ 43789540), на праві користування (оренда) належить земельна ділянка на вул. Княгинин, 44 м. Івано-Франківськ; кадастровий номер 2610100000:03:002:0731, цільове призначення - для будівництва житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначенням.

На підставі заяви про видачу дозволу на виконання будівельних робіт, Виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради - Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю видано Обслуговуючому кооперативу «ЖБК «Спілка Забудівників 29» дозвіл на виконання будівельних робіт від 11.08.2021 року №ІФО12210810401 на об`єкт: «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44, у м. Івано-Франківську у відповідності до детального плану території для багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського харчування та дитячим садком в межах вулиць Княгинин-Надрічна-Промислова-Крайківського у м. Івано-Франківську, затвердженого рішенням 41 сесії 7 демократичного скликання Івано-Франківської міської ради «Про затвердження детальних планів території» від 19.06.2020 року №183-41» (кадастровий номер 2610100000:03:002:0731). Обслуговуючим кооперативом «ЖБК «Спілка Забудівників 29», як генпідрядною організацією, на підставі дозволу на виконання будівельних робіт виконано комплекс будівельних робіт з будівництва багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44, м. Івано-Франківськ, які передбачені проектною документацією.

Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 29», як замовник будівництва, звернувся через портал «Дія» до Управління з питань архітектурно-будівельного контролю Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради із заявою про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта та видачу сертифіката на об`єкт: «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44, у м. Івано-Франківську у відповідності до детального плану території для багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком в межах вулиць Княгинин-Надрічна-Промислова-Крайківського у м. Івано-Франківську, затвердженого рішенням 41 сесії 7 демократичного скликання Івано-Франківської міської ради «Про затвердження детальних планів території» від 19.06.2020 року №183-41» (кадастровий номер 2610100000:03:002:0731)».

До заяви про видачу сертифіката додано Акт готовності об`єкта до експлуатації від 13.08.2021 року.

Управлінням з питань архітектурно-будівельного контролю Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради за результатами розгляду заяви, поданої ОК «ЖБК «Спілка Забудівників 29» про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта та видачу сертифіката, надано відмову у видачі сертифіката на об`єкт: «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44 у м. Івано-Франківську у відповідності до детального плану і території для багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського при значення та дитячим садком в межах вулиць Княгинин-Надрічна-ІІромислова- Крайківського у м. Івано-Франківську, затвердженого рішенням 41 сесії 7 демократичного скликання Івано-Франківської міської ради «Про затвердження детальних планів і території» від 19.06.2020 року №183-41» (кадастровий номер 22610100000:03:002:0731)».

Вважає, що дана відмова у видачі дозволу є протиправною та підлягає скасуванню.

Обслуговуючому кооперативу «ЖБК «Спілка Забудівників 9» (код ЄДРПОУ 43060309) на праві користування (оренда) належить земельна ділянка на вул. Височана, 18, м. Івано-Франківськ; цільове призначення - для будівництва житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначенням.

На підставі заяви про видачу дозволу на виконання будівельних робіт, Виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради - Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю видано Обслуговуючому кооперативу «ЖБК «Спілка Забудівників 12» дозвіл на виконання будівельних робіт №ІФО12210810744 на об`єкт: «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення (ІІ черга будівництва) на вул. Височана, 18, у м. Івано-Франківську корпус 32». Обслуговуючим кооперативом «ЖБК «Спілка Забудівників 9», як генпідрядною організацією, на підставі дозволу на виконання будівельних робіт виконано комплекс будівельних робіт з будівництва багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення на вул. Височана, 18 м. Івано-Франківськ, які передбачені проектною документацією.

Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 9», як замовник будівництва, звернувся через портал «Дія» до Управління з питань архітектурно-будівельного контролю Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради із заявою про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта та видачу сертифіката на об`єкт: «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення на вул. Височана, 18, в м. Івано-Франківську корпус 32».

До заяви про видачу сертифіката додано Акт готовності об`єкта до експлуатації від 13.08.2021 року.

Управлінням з питань архітектурно-будівельного контролю Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради за результатами розгляду заяви, поданої ОК «ЖБК «Спілка Забудівників 9» про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта та видачу сертифіката, надано відмову у видачі сертифіката на об`єкт: «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення на вул. Височана, 18, в м. Івано-Франківську корпус 32».

Обслуговуючому кооперативу «ЖБК «Спілка Забудівників 30» (код ЄДРПОУ 43789514), на праві користування (оренда) належить земельна ділянка на вул. Княгинин, 44 м. Івано-Франківськ; кадастровий номер 2610100000:03:002:0732, цільове призначення - для будівництва житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначенням.

На підставі заяви про видачу дозволу на виконання будівельних робіт, Виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради - Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю видано Обслуговуючому кооперативу «ЖБК «Спілка Забудівників 30» дозвіл на виконання будівельних робіт від 11.08.2021 року №ІФО12210810217 на об`єкт: «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44, у м. Івано-Франківську у відповідності до детального плану території для багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського харчування та дитячим садком в межах вулиць Княгинин-Надрічна-Промислова-Крайківського у м. Івано-Франківську, затвердженого рішенням 41 сесії 7 демократичного скликання Івано-Франківської міської ради «Про затвердження детальних планів території» від 19.06.2020 року №183-41» (кадастровий номер 2610100000:03:002:0732). Обслуговуючим кооперативом «ЖБК «Спілка Забудівників 30», як генпідрядною організацією, на підставі дозволу на виконання будівельних робіт виконано комплекс будівельних робіт з будівництва багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44, м. Івано-Франківськ, які передбачені проектною документацією.

Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 30», як замовник будівництва, звернувся через портал «Дія» до Управління з питань архітектурно-будівельного контролю Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради із заявою про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта та видачу сертифіката на об`єкт: «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44, у м. Івано-Франківську у відповідності до детального плану території для багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком в межах вулиць Княгинин-Надрічна-Промислова-Крайківського у м. Івано-Франківську, затвердженого рішенням 41 сесії 7 демократичного скликання Івано-Франківської міської ради «Про затвердження детальних планів території» від 19.06.2020 року №183-41» (кадастровий номер 2610100000:03:002:0732)».

До заяви про видачу сертифіката додано Акт готовності об`єкта до експлуатації від 13.08.2021 року.

Управлінням з питань архітектурно-будівельного контролю Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради за результатами розгляду заяви, поданої ОК «ЖБК «Спілка Забудівників 30» про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта та видачу сертифіката, надано відмову у видачі сертифіката на об`єкт: «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44 у м. Івано-Франківську у відповідності до детального плану і території для багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського при значення та дитячим садком в межах вулиць Княгинин-Надрічна-ІІромислова-Крайківського у м. Івано-Франківську, затвердженого рішенням 41 сесії 7 демократичного скликання Івано-Франківської міської ради «Про затвердження детальних планів і території» від 19.06.2020 року №183-41» (кадастровий номер 2610100000:03:002:0732)».

Обслуговуючому кооперативу «ЖБК «Спілка Забудівників 31» (код ЄДРПОУ 43794304), на праві користування (оренда) належить земельна ділянка на вул. Княгинин, 44 м. Івано-Франківськ; кадастровий номер 2610100000:03:002:0734, цільове призначення - для будівництва житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначенням.

На підставі заяви про видачу дозволу на виконання будівельних робіт, Виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради - Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю видано Обслуговуючому кооперативу «ЖБК «Спілка Забудівників 31» дозвіл на виконання будівельних робіт від 11.08.2021 року №ІФО12210810940 на об`єкт: «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44, у м. Івано-Франківську у відповідності до детального плану території для багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського харчування та дитячим садком в межах вулиць Княгинин-Надрічна-Промислова-Крайківського у м. Івано-Франківську, затвердженого рішенням 41 сесії 7 демократичного скликання Івано-Франківської міської ради «Про затвердження детальних планів території» від 19.06.2020 року №183-41» (кадастровий номер 2610100000:03:002:0734). Обслуговуючим кооперативом «ЖБК «Спілка Забудівників 31», як генпідрядною організацією, на підставі дозволу на виконання будівельних робіт виконано комплекс будівельних робіт з будівництва багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44, м. Івано-Франківськ, які передбачені проектною документацією.

Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 31», як замовник будівництва, звернувся через портал «Дія» до Управління з питань архітектурно-будівельного контролю Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради із заявою про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта та видачу сертифіката на об`єкт: «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44, у м. Івано-Франківську у відповідності до детального плану території для багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком в межах вулиць Княгинин-Надрічна-Промислова-Крайківського у м. Івано-Франківську, затвердженого рішенням 41 сесії 7 демократичного скликання Івано-Франківської міської ради «Про затвердження детальних планів території» від 19.06.2020 року №183-41» (кадастровий номер 2610100000:03:002:0734)».

До заяви про видачу сертифіката додано Акт готовності об`єкта до експлуатації від 13.08.2021 року.

Управлінням з питань архітектурно-будівельного контролю Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради за результатами розгляду заяви, поданої ОК «ЖБК «Спілка Забудівників 31» про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта та видачу сертифіката, надано відмову у видачі сертифіката на об`єкт: «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44 у м. Івано-Франківську у відповідності до детального плану і території для багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського при значення та дитячим садком в межах вулиць Княгинин-Надрічна-ІІромислова-Крайківського у м. Івано-Франківську, затвердженого рішенням 41 сесії 7 демократичного скликання Івано-Франківської міської ради «Про затвердження детальних планів і території» від 19.06.2020 року №183-41» (кадастровий номер 2610100000:03:002:0734)».

Обслуговуючому кооперативу «ЖБК «Спілка Забудівників 16» (код ЄДРПОУ 43794194), на праві користування (оренда) належить земельна ділянка на вул. Княгинин, 44 м. Івано-Франківськ; кадастровий номер 2610100000:03:002:0728, цільове призначення - для будівництва житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначенням.

На підставі заяви про видачу дозволу на виконання будівельних робіт, Виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради - Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю видано Обслуговуючому кооперативу «ЖБК «Спілка Забудівників 16» дозвіл на виконання будівельних робіт від 04.08.2021 року №ІФО12210803607 на об`єкт: «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44, у м. Івано-Франківську у відповідності до детального плану території для багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського харчування та дитячим садком в межах вулиць Княгинин-Надрічна-Промислова-Крайківського у м. Івано-Франківську, затвердженого рішенням 41 сесії 7 демократичного скликання Івано-Франківської міської ради «Про затвердження детальних планів території» від 19.06.2020 року №183-41» (кадастровий номер 2610100000:03:002:0728). Обслуговуючим кооперативом «ЖБК «Спілка Забудівників 16», як генпідрядною організацією, на підставі дозволу на виконання будівельних робіт виконано комплекс будівельних робіт з будівництва багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44, м. Івано-Франківськ, які передбачені проектною документацією.

Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 16», як замовник будівництва, звернувся через портал «Дія» до Управління з питань архітектурно-будівельного контролю Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради із заявою про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта та видачу сертифіката на об`єкт: «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44, у м. Івано-Франківську у відповідності до детального плану території для багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком в межах вулиць Княгинин-Надрічна-Промислова-Крайківського у м. Івано-Франківську, затвердженого рішенням 41 сесії 7 демократичного скликання Івано-Франківської міської ради «Про затвердження детальних планів території» від 19.06.2020 року №183-41» (кадастровий номер 2610100000:03:002:0728)».

До заяви про видачу сертифіката додано Акт готовності об`єкта до експлуатації від 12.08.2021 року.

Управлінням з питань архітектурно-будівельного контролю Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради за результатами розгляду заяви, поданої ОК «ЖБК «Спілка Забудівників 16» про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта та видачу сертифіката, надано відмову у видачі сертифіката на об`єкт: «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44 у м. Івано-Франківську у відповідності до детального плану і території для багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського при значення та дитячим садком в межах вулиць Княгинин-Надрічна-ІІромислова-Крайківського у м. Івано-Франківську, затвердженого рішенням 41 сесії 7 демократичного скликання Івано-Франківської міської ради «Про затвердження детальних планів і території» від 19.06.2020 року №183-41» (кадастровий номер 2610100000:03:002:0728)».

Вважає, що дана відмова у видачі дозволу є протиправною та підлягає скасуванню.

Обслуговуючому кооперативі «ЖБК «Спілка Забудівників 17» (код ЄДРПОУ 43794202), на праві користування (оренда) належить земельна ділянка на вул. Княгинин, 44 м. Івано-Франківськ; кадастровий номер 2610100000:03:002:0733, цільове призначення - для будівництва житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначенням.

На підставі заяви про видачу дозволу на виконання будівельних робіт, Виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради - Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю видано Обслуговуючому кооперативу «ЖБК «Спілка Забудівників 17» дозвіл на виконання будівельних робіт від 04.08.2021 року №ІФО12210803746 на об`єкт: «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44, у м. Івано-Франківську у відповідності до детального плану території для багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського харчування та дитячим садком в межах вулиць Княгинин-Надрічна-Промислова-Крайківського у м. Івано-Франківську, затвердженого рішенням 41 сесії 7 демократичного скликання Івано-Франківської міської ради «Про затвердження детальних планів території» від 19.06.2020 року №183-41» (кадастровий номер 2610100000:03:002:0733). Обслуговуючим кооперативом «ЖБК «Спілка Забудівників 17», як генпідрядною організацією, на підставі дозволу на виконання будівельних робіт виконано комплекс будівельних робіт з будівництва багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44, м. Івано-Франківськ, які передбачені проектною документацією.

Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 17», як замовник будівництва, звернувся через портал «Дія» до Управління з питань архітектурно-будівельного контролю Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради із заявою про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта та видачу сертифіката на об`єкт: «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44, у м. Івано-Франківську у відповідності до детального плану території для багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком в межах вулиць Княгинин-Надрічна-Промислова-Крайківського у м. Івано-Франківську, затвердженого рішенням 41 сесії 7 демократичного скликання Івано-Франківської міської ради «Про затвердження детальних планів території» від 19.06.2020 року №183-41» (кадастровий номер 2610100000:03:002:0733)».

До заяви про видачу сертифіката додано Акт готовності об`єкта до експлуатації від 12.08.2021 року.

Управлінням з питань архітектурно-будівельного контролю Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради за результатами розгляду заяви, поданої ОК «ЖБК «Спілка Забудівників 17» про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта та видачу сертифіката, надано відмову у видачі сертифіката на об`єкт: «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44 у м. Івано-Франківську у відповідності до детального плану і території для багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського при значення та дитячим садком в межах вулиць Княгинин-Надрічна-ІІромислова-Крайківського у м. Івано-Франківську, затвердженого рішенням 41 сесії 7 демократичного скликання Івано-Франківської міської ради «Про затвердження детальних планів і території» від 19.06.2020 року №183-41» (кадастровий номер 2610100000:03:002:0733)».

Обслуговуючому кооперативу «ЖБК «Спілка Забудівників 18» (код ЄДРПОУ 43794220), на праві користування (оренда) належить земельна ділянка на вул. Княгинин, 44 м. Івано-Франківськ; кадастровий номер 2610100000:03:002:0742, цільове призначення - для будівництва житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначенням.

На підставі заяви про видачу дозволу на виконання будівельних робіт, Виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради - Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю видано Обслуговуючому кооперативу «ЖБК «Спілка Забудівників 18» дозвіл на виконання будівельних робіт від 04.08.2021 року №ІФО12210803794 на об`єкт: «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44, у м. Івано-Франківську у відповідності до детального плану території для багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського харчування та дитячим садком в межах вулиць Княгинин-Надрічна-Промислова-Крайківського у м. Івано-Франківську, затвердженого рішенням 41 сесії 7 демократичного скликання Івано-Франківської міської ради «Про затвердження детальних планів території» від 19.06.2020 року №183-41» (кадастровий номер 2610100000:03:002:0742). Обслуговуючим кооперативом «ЖБК «Спілка Забудівників 18», як генпідрядною організацією, на підставі дозволу на виконання будівельних робіт виконано комплекс будівельних робіт з будівництва багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44, м. Івано-Франківськ, які передбачені проектною документацією.

Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 18», як замовник будівництва, звернувся через портал «Дія» до Управління з питань архітектурно-будівельного контролю Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради із заявою про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта та видачу сертифіката на об`єкт: «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44, у м. Івано-Франківську у відповідності до детального плану території для багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком в межах вулиць Княгинин-Надрічна-Промислова-Крайківського у м. Івано-Франківську, затвердженого рішенням 41 сесії 7 демократичного скликання Івано-Франківської міської ради «Про затвердження детальних планів території» від 19.06.2020 року №183-41» (кадастровий номер 2610100000:03:002:0742)».

До заяви про видачу сертифіката додано Акт готовності об`єкта до експлуатації від 12.08.2021 року.

Управлінням з питань архітектурно-будівельного контролю Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради за результатами розгляду заяви, поданої ОК «ЖБК «Спілка Забудівників 18» про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта та видачу сертифіката, надано відмову у видачі сертифіката на об`єкт: «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44 у м. Івано-Франківську у відповідності до детального плану і території для багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського при значення та дитячим садком в межах вулиць Княгинин-Надрічна-ІІромислова-Крайківського у м. Івано-Франківську, затвердженого рішенням 41 сесії 7 демократичного скликання Івано-Франківської міської ради «Про затвердження детальних планів і території» від 19.06.2020 року №183-41» (кадастровий номер 2610100000:03:002:0742)».

Обслуговуючому кооперативу «ЖБК «Спілка Забудівників 26» (код ЄДРПОУ 43789671), на праві користування (оренда) належить земельна ділянка на вул. Княгинин, 44 м. Івано-Франківськ; кадастровий номер 2610100000:03:002:0741, цільове призначення - для будівництва житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначенням.

На підставі заяви про видачу дозволу на виконання будівельних робіт, Виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради - Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю видано Обслуговуючому кооперативу «ЖБК «Спілка Забудівників 26» дозвіл на виконання будівельних робіт від 10.08.2021 року №ІФО12210806357 на об`єкт: «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44, у м. Івано-Франківську у відповідності до детального плану території для багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського харчування та дитячим садком в межах вулиць Княгинин-Надрічна-Промислова-Крайківського у м. Івано-Франківську, затвердженого рішенням 41 сесії 7 демократичного скликання Івано-Франківської міської ради «Про затвердження детальних планів території» від 19.06.2020 року №183-41» (кадастровий номер 2610100000:03:002:0741). Обслуговуючим кооперативом «ЖБК «Спілка Забудівників 26», як генпідрядною організацією, на підставі дозволу на виконання будівельних робіт виконано комплекс будівельних робіт з будівництва багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44, м. Івано-Франківськ, які передбачені проектною документацією.

Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 26», як замовник будівництва, звернувся через портал «Дія» до Управління з питань архітектурно-будівельного контролю Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради із заявою про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта та видачу сертифіката на об`єкт: «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44, у м. Івано-Франківську у відповідності до детального плану території для багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком в межах вулиць Княгинин-Надрічна-Промислова-Крайківського у м. Івано-Франківську, затвердженого рішенням 41 сесії 7 демократичного скликання Івано-Франківської міської ради «Про затвердження детальних планів території» від 19.06.2020 року №183-41» (кадастровий номер 2610100000:03:002:0741)».

До заяви про видачу сертифіката додано Акт готовності об`єкта до експлуатації від 13.08.2021 року.

Управлінням з питань архітектурно-будівельного контролю Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради за результатами розгляду заяви, поданої ОК «ЖБК «Спілка Забудівників 26» про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта та видачу сертифіката, надано відмову у видачі сертифіката на об`єкт: «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44 у м. Івано-Франківську у відповідності до детального плану і території для багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського при значення та дитячим садком в межах вулиць Княгинин-Надрічна-ІІромислова-Крайківського у м. Івано-Франківську, затвердженого рішенням 41 сесії 7 демократичного скликання Івано-Франківської міської ради «Про затвердження детальних планів і території» від 19.06.2020 року №183-41» (кадастровий номер 2610100000:03:002:0741)».

Обслуговуючому кооперативу «ЖБК «Спілка Забудівників 19» (код ЄДРПОУ 43794236), на праві користування (оренда) належить земельна ділянка на вул. Княгинин, 44 м. Івано-Франківськ; кадастровий номер 2610100000:03:002:0743, цільове призначення - для будівництва житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначенням.

На підставі заяви про видачу дозволу на виконання будівельних робіт, Виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради - Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю видано Обслуговуючому кооперативу «ЖБК «Спілка Забудівників 19» дозвіл на виконання будівельних робіт від 04.08.2021 року №ІФО12210803962 на об`єкт: «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44, у м. Івано-Франківську у відповідності до детального плану території для багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського харчування та дитячим садком в межах вулиць Княгинин-Надрічна-Промислова-Крайківського у м. Івано-Франківську, затвердженого рішенням 41 сесії 7 демократичного скликання Івано-Франківської міської ради «Про затвердження детальних планів території» від 19.06.2020 року №183-41» (кадастровий номер 2610100000:03:002:0743). Обслуговуючим кооперативом «ЖБК «Спілка Забудівників 19», як генпідрядною організацією, на підставі дозволу на виконання будівельних робіт виконано комплекс будівельних робіт з будівництва багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44, м. Івано-Франківськ, які передбачені проектною документацією.

Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 19», як замовник будівництва, звернувся через портал «Дія» до Управління з питань архітектурно-будівельного контролю Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради із заявою про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта та видачу сертифіката на об`єкт: «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44, у м. Івано-Франківську у відповідності до детального плану території для багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком в межах вулиць Княгинин-Надрічна-Промислова-Крайківського у м. Івано-Франківську, затвердженого рішенням 41 сесії 7 демократичного скликання Івано-Франківської міської ради «Про затвердження детальних планів території» від 19.06.2020 року №183-41» (кадастровий номер 2610100000:03:002:0743)».

До заяви про видачу сертифіката додано Акт готовності об`єкта до експлуатації від 12.08.2021 року.

Управлінням з питань архітектурно-будівельного контролю Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради за результатами розгляду заяви, поданої ОК «ЖБК «Спілка Забудівників 19» про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта та видачу сертифіката, надано відмову у видачі сертифіката на об`єкт: «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44 у м. Івано-Франківську у відповідності до детального плану і території для багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського при значення та дитячим садком в межах вулиць Княгинин-Надрічна-ІІромислова-Крайківського у м. Івано-Франківську, затвердженого рішенням 41 сесії 7 демократичного скликання Івано-Франківської міської ради «Про затвердження детальних планів і території» від 19.06.2020 року №183-41» (кадастровий номер 2610100000:03:002:0743)».

Обслуговуючому кооперативу «ЖБК «Спілка Забудівників 20» (код ЄДРПОУ 43794278), на праві користування (оренда) належить земельна ділянка на вул. Княгинин, 44 м. Івано-Франківськ; кадастровий номер 2610100000:03:002:0735, цільове призначення - для будівництва житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначенням.

На підставі заяви про видачу дозволу на виконання будівельних робіт, Виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради - Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю видано Обслуговуючому кооперативу «ЖБК «Спілка Забудівників 20» дозвіл на виконання будівельних робіт від 05.08.2021 року №ІФО12210803707 на об`єкт: «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44, у м. Івано-Франківську у відповідності до детального плану території для багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського харчування та дитячим садком в межах вулиць Княгинин-Надрічна-Промислова-Крайківського у м. Івано-Франківську, затвердженого рішенням 41 сесії 7 демократичного скликання Івано-Франківської міської ради «Про затвердження детальних планів території» від 19.06.2020 року №183-41» (кадастровий номер 2610100000:03:002:0735). Обслуговуючим кооперативом «ЖБК «Спілка Забудівників 20», як генпідрядною організацією, на підставі дозволу на виконання будівельних робіт виконано комплекс будівельних робіт з будівництва багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44, м. Івано-Франківськ, які передбачені проектною документацією.

Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 20», як замовник будівництва, звернувся через портал «Дія» до Управління з питань архітектурно-будівельного контролю Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради із заявою про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта та видачу сертифіката на об`єкт: «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44, у м. Івано-Франківську у відповідності до детального плану території для багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком в межах вулиць Княгинин-Надрічна-Промислова-Крайківського у м. Івано-Франківську, затвердженого рішенням 41 сесії 7 демократичного скликання Івано-Франківської міської ради «Про затвердження детальних планів території» від 19.06.2020 року №183-41» (кадастровий номер 2610100000:03:002:0735)».

До заяви про видачу сертифіката додано Акт готовності об`єкта до експлуатації від 12.08.2021 року.

Управлінням з питань архітектурно-будівельного контролю Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради за результатами розгляду заяви, поданої ОК «ЖБК «Спілка Забудівників 20» про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта та видачу сертифіката, надано відмову у видачі сертифіката на об`єкт: «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44 у м. Івано-Франківську у відповідності до детального плану і території для багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського при значення та дитячим садком в межах вулиць Княгинин-Надрічна-ІІромислова-Крайківського у м. Івано-Франківську, затвердженого рішенням 41 сесії 7 демократичного скликання Івано-Франківської міської ради «Про затвердження детальних планів і території» від 19.06.2020 року №183-41» (кадастровий номер 2610100000:03:002:0735)».

Обслуговуючому кооперативу «ЖБК «Спілка Забудівників 21» (код ЄДРПОУ 43794299), на праві користування (оренда) належить земельна ділянка на вул. Княгинин, 44 м. Івано-Франківськ; кадастровий номер 2610100000:03:002:0736, цільове призначення - для будівництва житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначенням.

На підставі заяви про видачу дозволу на виконання будівельних робіт, Виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради - Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю видано Обслуговуючому кооперативу «ЖБК «Спілка Забудівників 21» дозвіл на виконання будівельних робіт від 05.08.2021 року №ІФО12210803633 на об`єкт: «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44, у м. Івано-Франківську у відповідності до детального плану території для багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського харчування та дитячим садком в межах вулиць Княгинин-Надрічна-Промислова-Крайківського у м. Івано-Франківську, затвердженого рішенням 41 сесії 7 демократичного скликання Івано-Франківської міської ради «Про затвердження детальних планів території» від 19.06.2020 року №183-41» (кадастровий номер 2610100000:03:002:0736). Обслуговуючим кооперативом «ЖБК «Спілка Забудівників 21», як генпідрядною організацією, на підставі дозволу на виконання будівельних робіт виконано комплекс будівельних робіт з будівництва багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44, м. Івано-Франківськ, які передбачені проектною документацією.

Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 21», як замовник будівництва, звернувся через портал «Дія» до Управління з питань архітектурно-будівельного контролю Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради із заявою про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта та видачу сертифіката на об`єкт: «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44, у м. Івано-Франківську у відповідності до детального плану території для багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком в межах вулиць Княгинин-Надрічна-Промислова-Крайківського у м. Івано-Франківську, затвердженого рішенням 41 сесії 7 демократичного скликання Івано-Франківської міської ради «Про затвердження детальних планів території» від 19.06.2020 року №183-41» (кадастровий номер 2610100000:03:002:0736)».

До заяви про видачу сертифіката додано Акт готовності об`єкта до експлуатації від 12.08.2021 року.

Управлінням з питань архітектурно-будівельного контролю Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради за результатами розгляду заяви, поданої ОК «ЖБК «Спілка Забудівників 21» про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта та видачу сертифіката, надано відмову у видачі сертифіката на об`єкт: «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44 у м. Івано-Франківську у відповідності до детального плану і території для багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського при значення та дитячим садком в межах вулиць Княгинин-Надрічна-ІІромислова-Крайківського у м. Івано-Франківську, затвердженого рішенням 41 сесії 7 демократичного скликання Івано-Франківської міської ради «Про затвердження детальних планів і території» від 19.06.2020 року №183-41» (кадастровий номер 2610100000:03:002:0736)».

Обслуговуючому кооперативу «ЖБК «Спілка Забудівників 22» (код ЄДРПОУ 43787805), на праві користування (оренда) належить земельна ділянка на вул. Княгинин, 44 м. Івано-Франківськ; кадастровий номер 2610100000:03:002:0739, цільове призначення - для будівництва житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначенням.

На підставі заяви про видачу дозволу на виконання будівельних робіт, Виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради - Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю видано Обслуговуючому кооперативу «ЖБК «Спілка Забудівників 22» дозвіл на виконання будівельних робіт від 05.08.2021 року №ІФО12210803502 на об`єкт: «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44, у м. Івано-Франківську у відповідності до детального плану території для багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського харчування та дитячим садком в межах вулиць Княгинин-Надрічна-Промислова-Крайківського у м. Івано-Франківську, затвердженого рішенням 41 сесії 7 демократичного скликання Івано-Франківської міської ради «Про затвердження детальних планів території» від 19.06.2020 року №183-41» (кадастровий номер 2610100000:03:002:0739). Обслуговуючим кооперативом «ЖБК «Спілка Забудівників 22», як генпідрядною організацією, на підставі дозволу на виконання будівельних робіт виконано комплекс будівельних робіт з будівництва багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44, м. Івано-Франківськ, які передбачені проектною документацією.

Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 22», як замовник будівництва, звернувся через портал «Дія» до Управління з питань архітектурно-будівельного контролю Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради із заявою про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта та видачу сертифіката на об`єкт: «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44, у м. Івано-Франківську у відповідності до детального плану території для багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком в межах вулиць Княгинин-Надрічна-Промислова-Крайківського у м. Івано-Франківську, затвердженого рішенням 41 сесії 7 демократичного скликання Івано-Франківської міської ради «Про затвердження детальних планів території» від 19.06.2020 року №183-41» (кадастровий номер 2610100000:03:002:0739)».

До заяви про видачу сертифіката додано Акт готовності об`єкта до експлуатації від 12.08.2021 року.

Управлінням з питань архітектурно-будівельного контролю Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради за результатами розгляду заяви, поданої ОК «ЖБК «Спілка Забудівників 22» про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта та видачу сертифіката, надано відмову у видачі сертифіката на об`єкт: «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44 у м. Івано-Франківську у відповідності до детального плану і території для багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського при значення та дитячим садком в межах вулиць Княгинин-Надрічна-ІІромислова-Крайківського у м. Івано-Франківську, затвердженого рішенням 41 сесії 7 демократичного скликання Івано-Франківської міської ради «Про затвердження детальних планів і території» від 19.06.2020 року №183-41» (кадастровий номер 2610100000:03:002:0739)».

Обслуговуючому кооперативу «ЖБК «Спілка Забудівників 24» (код ЄДРПОУ 43788332), на праві користування (оренда) належить земельна ділянка на вул. Княгинин, 44 м. Івано-Франківськ; кадастровий номер 2610100000:03:002:0738, цільове призначення - для будівництва житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначенням.

На підставі заяви про видачу дозволу на виконання будівельних робіт, Виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради - Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю видано Обслуговуючому кооперативу «ЖБК «Спілка Забудівників 24» дозвіл на виконання будівельних робіт від 06.08.2021 року №ІФО12210805456 на об`єкт: «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44, у м. Івано-Франківську у відповідності до детального плану території для багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського харчування та дитячим садком в межах вулиць Княгинин-Надрічна-Промислова-Крайківського у м. Івано-Франківську, затвердженого рішенням 41 сесії 7 демократичного скликання Івано-Франківської міської ради «Про затвердження детальних планів території» від 19.06.2020 №183-41» (кадастровий номер 2610100000:03:002:0738). Обслуговуючим кооперативом «ЖБК «Спілка Забудівників 22», як генпідрядною організацією, на підставі дозволу на виконання будівельних робіт виконано комплекс будівельних робіт з будівництва багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44, м. Івано-Франківськ, які передбачені проектною документацією.

Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 24», як замовник будівництва, звернувся через портал «Дія» до Управління з питань архітектурно-будівельного контролю Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради із заявою про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта та видачу сертифіката на об`єкт: «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44, у м. Івано-Франківську у відповідності до детального плану території для багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком в межах вулиць Княгинин-Надрічна-Промислова-Крайківського у м. Івано-Франківську, затвердженого рішенням 41 сесії 7 демократичного скликання Івано-Франківської міської ради «Про затвердження детальних планів території» від 19.06.2020 року №183-41» (кадастровий номер 2610100000:03:002:0738)».

До заяви про видачу сертифіката додано Акт готовності об`єкта до експлуатації від 12.08.2021 року.

Управлінням з питань архітектурно-будівельного контролю Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради за результатами розгляду заяви, поданої ОК «ЖБК «Спілка Забудівників 24» про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта та видачу сертифіката, надано відмову у видачі сертифіката на об`єкт: «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44 у м. Івано-Франківську у відповідності до детального плану і території для багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського при значення та дитячим садком в межах вулиць Княгинин-Надрічна-ІІромислова-Крайківського у м. Івано-Франківську, затвердженого рішенням 41 сесії 7 демократичного скликання Івано-Франківської міської ради «Про затвердження детальних планів і території» від 19.06.2020 року №183-41» (кадастровий номер 2610100000:03:002:0738)».

Обслуговуючому кооперативу «ЖБК «Спілка Забудівників 25» (код ЄДРПОУ 43788589), на праві користування (оренда) належить земельна ділянка на вул. Княгинин, 44 м. Івано-Франківськ; кадастровий номер 2610100000:03:002:0740, цільове призначення - для будівництва житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначенням.

На підставі заяви про видачу дозволу на виконання будівельних робіт, Виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради - Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю видано Обслуговуючому кооперативу «ЖБК «Спілка Забудівників 25» дозвіл на виконання будівельних робіт від 10.08.2021 року №ІФО12210806650 на об`єкт: «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44, у м. Івано-Франківську у відповідності до детального плану території для багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського харчування та дитячим садком в межах вулиць Княгинин-Надрічна-Промислова-Крайківського у м. Івано-Франківську, затвердженого рішенням 41 сесії 7 демократичного скликання Івано-Франківської міської ради «Про затвердження детальних планів території» від 19.06.2020 року №183-41» (кадастровий номер 2610100000:03:002:0740). Обслуговуючим кооперативом «ЖБК «Спілка Забудівників 25», як генпідрядною організацією, на підставі дозволу на виконання будівельних робіт виконано комплекс будівельних робіт з будівництва багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44, м. Івано-Франківськ, які передбачені проектною документацією.

Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 25», як замовник будівництва, звернулося через портал «Дія» до Управління з питань архітектурно-будівельного контролю Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради із заявою про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта та видачу сертифіката на об`єкт: «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44, у м. Івано-Франківську у відповідності до детального плану території для багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком в межах вулиць Княгинин-Надрічна-Промислова-Крайківського у м. Івано-Франківську, затвердженого рішенням 41 сесії 7 демократичного скликання Івано-Франківської міської ради «Про затвердження детальних планів території» від 19.06.2020 №183-41» (кадастровий номер 2610100000:03:002:0740)».

До заяви про видачу сертифіката додано Акт готовності об`єкта до експлуатації від 12.08.2021 року.

Управлінням з питань архітектурно-будівельного контролю Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради за результатами розгляду заяви, поданої ОК «ЖБК «Спілка Забудівників 25» про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта та видачу сертифіката, надано відмову у видачі сертифіката на об`єкт: «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44 у м. Івано-Франківську у відповідності до детального плану і території для багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського при значення та дитячим садком в межах вулиць Княгинин-Надрічна-ІІромислова- Крайківського у м. Івано-Франківську, затвердженого рішенням 41 сесії 7 демократичного скликання Івано-Франківської міської ради «Про затвердження детальних планів і території» від 19.06.2020 року №183-41» (кадастровий номер 22610100000:03:002:0737)».

Вважає, що дана відмова у видачі дозволу є протиправною та підлягає скасуванню.

Обслуговуючому кооперативу «ЖБК «Спілка Забудівників 28» (код ЄДРПОУ 43789561), на праві користування (оренда) належить земельна ділянка на вул. Княгинин, 44 м. Івано-Франківськ; кадастровий номер 2610100000:03:002:0730, цільове призначення - для будівництва житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначенням.

На підставі заяви про видачу дозволу на виконання будівельних робіт, Виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради - Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю видано Обслуговуючому кооперативу «ЖБК «Спілка Забудівників 28» дозвіл на виконання будівельних робіт від 10.08.2021 року №ІФО12210806266 на об`єкт: «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44, у м. Івано-Франківську у відповідності до детального плану території для багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського харчування та дитячим садком в межах вулиць Княгинин-Надрічна-Промислова-Крайківського у м. Івано-Франківську, затвердженого рішенням 41 сесії 7 демократичного скликання Івано-Франківської міської ради «Про затвердження детальних планів території» від 19.06.2020 року №183-41» (кадастровий номер 2610100000:03:002:0730). Обслуговуючим кооперативом «ЖБК «Спілка Забудівників 28», як генпідрядною організацією, на підставі дозволу на виконання будівельних робіт виконано комплекс будівельних робіт з будівництва багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44, м. Івано-Франківськ, які передбачені проектною документацією.

Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 28», як замовник будівництва, звернулося через портал «Дія» до Управління з питань архітектурно-будівельного контролю Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради із заявою про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта та видачу сертифіката на об`єкт: «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44, у м. Івано-Франківську у відповідності до детального плану території для багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком в межах вулиць Княгинин-Надрічна-Промислова-Крайківського у м. Івано-Франківську, затвердженого рішенням 41 сесії 7 демократичного скликання Івано-Франківської міської ради «Про затвердження детальних планів території» від 19.06.2020 року №183-41» (кадастровий номер 2610100000:03:002:0730)».

До заяви про видачу сертифіката додано Акт готовності об`єкта до експлуатації від 13.08.2021 року.

Управлінням з питань архітектурно-будівельного контролю Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради за результатами розгляду заяви, поданої ОК «ЖБК «Спілка Забудівників 28» про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта та видачу сертифіката, надано відмову у видачі сертифіката на об`єкт: «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44 у м. Івано-Франківську у відповідності до детального плану і території для багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського при значення та дитячим садком в межах вулиць Княгинин-Надрічна-ІІромислова-Крайківського у м. Івано-Франківську, затвердженого рішенням 41 сесії 7 демократичного скликання Івано-Франківської міської ради «Про затвердження детальних планів і території» від 19.06.2020 року №183-41» (кадастровий номер 22610100000:03:002:0730)».

Вважає, що дана відмова у видачі дозволу є протиправною та підлягає скасуванню.

Приватному підприємству «Житлотехсервіс» (код ЄДРПОУ 31262042), на праві користування (оренда) належить земельна ділянка на вул. Княгинин, 44 м. Івано-Франківськ; кадастровий номер 2610100000:03:002:0708, цільове призначення - для будівництва житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначенням.

На підставі заяви про видачу дозволу на виконання будівельних робіт, Виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради - Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю видано приватному підприємству «Житлотехсервіс» дозвіл на виконання будівельних робіт від 02.12.2020 року №ІФО12201202448 на об`єкт: «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення» на вул. Княгинин, 44, у м. Івано-Франківську. Приватним підприємством «Житлотехсервіс», як генпідрядною організацією, на підставі дозволу на виконання будівельних робіт виконано комплекс будівельних робіт з будівництва багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення на вул. Княгинин, 44, м. Івано-Франківськ, які передбачені проектною документацією.

Приватне підприємство «Житлотехсервіс», як замовник будівництва, звернулося через портал «Дія» до Управління з питань архітектурно-будівельного контролю Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради із заявою про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта та видачу сертифіката на об`єкт: «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення на вул. Княгинин, 44, у м. Івано-Франківську (кадастровий номер 2610100000:03:002:0708)».

Управлінням з питань архітектурно-будівельного контролю Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради за результатами розгляду заяви, поданої Приватним підприємством «Житлотехсервіс» про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта та видачу сертифіката, надано відмову у видачі сертифіката на об`єкт: «Нове будівництво багатоквартирної житлової забудови із закладами громадського призначення та дитячим садком на вул. Княгинин, 44 у м. Івано-Франківську (кадастровий номер 2610100000:03:002:0708)».

Відповідно до ч. 2 ст. 39 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об`єктів, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об`єктів з середніми (СС2) та значними (СС3) наслідками, здійснюється на підставі акта готовності об`єкта до експлуатації шляхом видачі органами державного архітектурно-будівельного контролю сертифіката у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України

Форма акта готовності об`єкта до експлуатації, форма сертифіката, порядок його видачі, розмір та порядок внесення плати за видачу сертифіката визначаються Кабінетом Міністрів України

Прийняття рішення про реєстрацію (повернення) декларації про готовність об`єкта до експлуатації, видачу (відмову у видачі) сертифіката здійснюється органами державного архітектурно-будівельного контролю протягом десяти робочих днів з дати подання відповідних документів (ч. 4 ст. 39 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності»).

У силу ч. 7 ст. 39 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», орган державного архітектурно-будівельного контролю відмовляє у видачі сертифіката з таких підстав: 1) неподання документів, необхідних для прийняття рішення про видачу сертифіката; 2) виявлення недостовірних відомостей у поданих документах; 3) невідповідність об`єкта проектній документації на будівництво такого об`єкта та/або вимогам будівельних норм, державних стандартів і правил; 4) невиконання вимог, передбачених Законом України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», щодо оснащення будівлі вузлами обліку відповідних комунальних послуг.

Відмова у видачі сертифіката надається замовникові у строк, передбачений для його видачі.

Рішення про відмову у видачі сертифіката може бути розглянуто у порядку нагляду центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду (без права видачі сертифіката), або оскаржено до суду.

У відповідності до абз.1 ч.2 ст.39 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» та п.3 Порядку прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об`єктів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України (КМУ) від 13.04.2011 року №461 (надалі - Порядок №461) прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об`єктів, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об`єктів з середніми (СС2) та значними (ССЗ) наслідками, здійснюється на підставі акта готовності об`єкта до експлуатації шляхом видачі органами державного архітектурно-будівельного контролю сертифіката у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

Відповідно до п.3-1 Порядку №461 документи для прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об`єктів подаються за вибором замовника до відповідного органу державного архітектурно-будівельного контролю:

1) в електронній формі через електронний кабінет або іншу державну інформаційну систему, інтегровану з електронним кабінетом, користувачами якої є замовник та відповідний орган державного архітектурно-будівельного контролю;

2) у паперовій формі або поштовим відправленням з описом вкладення через центри надання адміністративних послуг.

Виключно в електронній формі через електронний кабінет або іншу державну інформаційну систему, інтегровану з електронним кабінетом, користувачами якої є замовник та відповідний орган державного архітектурно-будівельного контролю, подаються документи для прийняття в експлуатацію об`єктів, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об`єктів із середніми (СС2) та значними (СС3) наслідками (крім об`єктів, на які поширюється діяЗакону України«Про державну таємницю»).

П.4 Порядку №461 передбачено, що надання (реєстрація), повернення (відмова у видачі) чи скасування реєстрації документів, що підтверджують прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об`єктів, здійснюється органами державного архітектурно-будівельного контролю, визначенимистаттею 7Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності».

Створення та подання електронних документів, завантаження документів, необхідних для отримання адміністративних та інших послуг у сфері будівництва, отримання відомостей (даних) про стан розгляду електронних документів та результати їх розгляду здійснюється через електронний кабінет відповідно до Порядку ведення Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 червня 2021 року № 681 (надалі Порядок №681).

Відповідно до п.79 Порядку №681 документи, що створюються за допомогою Реєстру будівельної діяльності електронної системи, набирають чинності, а дії вважаються проведеними з моменту накладення кваліфікованого електронного підпису особою, яка їх створила, якщо інше не визначено Законом України «Про регулювання містобудівної діяльності» або цим Порядком.

У відповідності до п.24 Порядку №461 для отримання сертифіката замовник (його уповноважена особа) подає до відповідного органу державного архітектурно-будівельного контролю заяву про прийняття в експлуатацію об`єкта та видачу сертифіката, до якої додається акт готовності об`єкта до експлуатації та документ або інформація (реквізити платежу) про внесення плати.

Однак, як вбачається із матеріалів справи, позивач та треті особи як замовники будівництва звернулися до Управління через портал «Дія» із заявами про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта і видачу сертифікатів на об`єкти, що суперечить вимогам Порядку №461.

Відтак, колегія суддів приходить до висновку про порушення позивачем та третіми особами процедури подання заяв про видачу сертифіката з доданими актами готовності об`єкта до експлуатації.

Крім того, відповідно до п.25-27 Порядку №461, орган державного архітектурно- будівельного контролю приймає подані замовником заяву, акт готовності об`єкта до експлуатації та вчиняє дії у межах законодавства щодо з`ясування питання достовірності відомостей у поданих документах, відповідності об`єкта проектній документації, вимогам будівельних норм, стандартів і правил на основі чек-листа за результатами виїзного огляду об`єкта будівництва на місцевості з фотофіксацією об`єкта під час прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта, який виготовляється з використанням Реєстру будівельної діяльності.

Під час такого огляду посадова особа органу державного архітектурно-будівельного контролю з`ясовує наявність виконавчої документації в обсязі, передбаченому державними будівельними нормами, та матеріалів технічної інвентаризації згідно з чек-листом за результатами виїзного огляду об`єкта будівництва на місцевості з фотофіксацією об`єкта під час прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта, а також здійснює фото- та відеофіксацію.

За результатами розгляду документів, поданих для прийняття в експлуатацію об`єкта та видачі сертифіката, складається довідка, яка виготовляється з використанням Реєстру будівельної діяльності.

У разі потреби під час розгляду питань, пов`язаних з видачею сертифіката, орган державного архітектурно-будівельного контролю може звернутися, зокрема з використанням електронного кабінету користувача Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва, до державних органів з метою отримання відповідних висновків, що стосуються об`єкта будівництва.

Неподання таких висновків у встановлений строк не є підставою для продовження строку видачі сертифіката або відмови в його видачі.

Орган державного архітектурно-будівельного контролю протягом десяти робочих днів з дати подання заяви приймає рішення про видачу сертифіката або про відмову в його видачі.

Сертифікат про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта, створюється виключно з використанням Реєстру будівельної діяльності.

У разі прийняття рішення про відмову у видачі сертифіката орган державного архітектурно-будівельного контролю надсилає замовнику (уповноваженій ним особі) програмними засобами протягом десяти робочих днів з дати подання заяви рішення з обґрунтуванням причин відмови.

Рішення про відмову у видачі сертифіката виготовляється з використанням Реєстру будівельної діяльності та оприлюднюється на порталі автоматично програмними засобами у день його прийняття.

Відтак, враховуючи наведене вище, колегія суддів зазначає, що листи Управління, якими повідомлено позивача та третіх осіб про неможливість здійснення розгляду поданого акта готовності об`єкта до експлуатації не є рішенням про відмову у видачі сертифіката.

Щодо позовних вимог про зобов`язання суб`єктів державної реєстрації прав у межах своїх повноважень забезпечити проведення державної реєстрації прав на об`єкти нерухомості, колегія суддів зазначає наступне.

Відповідно до ч.2 ст.18 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» (надалі - Закон №1952) перелік документів, необхідних для державної реєстрації прав та порядок державної реєстрації прав визначаються Кабінетом Міністрів України у Порядку державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень.

Відтак, п.41 Порядку про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, затвердженого постановою КМУ від 25.12.2015 року №1127 (надалі - Порядок №1127) встановлено, що для державної реєстрації права власності на новозбудований об`єкт нерухомого майна подаються:

документ, що відповідно до вимог законодавства засвідчує прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта;

технічний паспорт на об`єкт нерухомого майна;

документ, що підтверджує присвоєння об`єкту нерухомого майна адреси;

письмова заява або договір співвласників про розподіл часток у спільній власності на новозбудований об`єкт нерухомого майна (у разі, коли державна реєстрація проводиться щодо майна, що набувається у спільну часткову власність);

договір про спільну діяльність або договір простого товариства (у разі, коли державна реєстрація проводиться щодо майна, будівництво якого здійснювалось у результаті спільної діяльності).

Документ, що відповідно до вимог законодавства засвідчує прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта, не вимагається у разі, коли реєстрація такого документа здійснювалася в Єдиному реєстрі документів.

У такому разі державний реєстратор відповідно до наданих заявником у відповідній заяві відомостей про реєстраційний номер документа, що відповідно до вимог законодавства засвідчує прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта, за допомогою програмних засобів ведення Державного реєстру прав у режимі реального часу отримує відомості Єдиного реєстру документів про документ, що відповідно до вимог законодавства засвідчує прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об`єкта, та перевіряє, відсутність суперечностей між заявленими правами та відомостями, що містяться в цьому Реєстрі.

Відповідно до ч.2 ст.5 Закону № 1952 якщо законодавством передбачено прийняття в експлуатацію нерухомого майна, державна реєстрація прав на таке майно проводиться після прийняття його в експлуатацію в установленому законодавством порядку, крім випадків, передбачених статтею 31 цього Закону.

Таким чином, підстав для проведення державної реєстрації немає, враховуючи те, що нерухоме майно не прийнято в експлуатацію. Крім того, державну реєстрацію здійснює державний реєстратор.

З огляду на наведене, апеляційний суд вважає, що висновки суду першої інстанції ґрунтуються на неправильному застосуванні норм матеріального та процесуального права, які призвели до неправильного вирішення справи, а тому рішення суду підлягає скасуванню з прийняттям нового про відмову у задоволенні позову.

Апеляційний суд не здійснює розподілу судових витрат в силу вимог ст.139 Кодексу адміністративного судочинства України.

Керуючись ст. ст. 243, 310, 315, 317, 321, 322, 325, 328 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

постановив:

Апеляційну скаргу Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради задовольнити.

Рішення Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 07 жовтня 2021 року у справі № 300/4298/21 скасувати і прийняти постанову, якою в задоволенні позову Обслуговуючого кооперативу «ЖБК» «Спілка Забудівників 23» до Управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, треті особи, які заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору: Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 27», Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 12», Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 29», Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 9», Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 30», Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 31», Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 16», Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 17», Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 18», Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 26», Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 19», Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 20», Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 21», Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 22», Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 24», Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 25», Обслуговуючий кооператив «ЖБК «Спілка Забудівників 28», Приватне підприємство «Житлотехсервіс» про скасування рішення та визнання протиправним, зобов`язання вчинити дії відмовити.

Постанова суду апеляційної інстанції набирає законної сили з дати її прийняття та не підлягає касаційному оскарженню, крім випадків встановлених ч.5ст.328 Кодексу адміністративного судочинства України.

Головуючий суддя І. М. Обрізко судді Л. П. Іщук Н. М. Судова-Хомюк Повне судове рішення складено 21.04.2022 року.

СудВосьмий апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.04.2022
Оприлюднено25.06.2022
Номер документу104043676
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу регулюванню містобудівної діяльності та землекористування, зокрема у сфері землеустрою; державної експертизи землевпорядної документації; регулювання земельних відносин, з них

Судовий реєстр по справі —300/4298/21

Постанова від 12.04.2022

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Обрізко Ігор Михайлович

Ухвала від 27.01.2022

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Обрізко Ігор Михайлович

Ухвала від 25.01.2022

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Обрізко Ігор Михайлович

Ухвала від 05.01.2022

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Обрізко Ігор Михайлович

Ухвала від 11.11.2021

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Обрізко Ігор Михайлович

Рішення від 07.10.2021

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Шумей М.В.

Ухвала від 04.10.2021

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Шумей М.В.

Ухвала від 09.09.2021

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Шумей М.В.

Ухвала від 07.09.2021

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Шумей М.В.

Ухвала від 23.08.2021

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Шумей М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні