Ухвала
від 05.04.2022 по справі 754/170/22
УМАНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №754/170/22

2/705/1508/22

УХВАЛА

про прийняття справи до свого провадження та відкриття провадження

06.04.2022 м. Умань

Суддя Уманського міськрайонного суду Черкаської області Єщенко О.І., перевіривши позовну заяву ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), подану представником позивача адвокатом Андрійчук Наталією Володимирівною, до ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ), треті особи: Посухівська сільська рада Уманського району Черкаської області (20373, Черкаська область, Уманський район, с. Посухівка, вул. Левченка, 9), державний нотаріус Уманської районної державної нотаріальної контори Діброва Людмила Миколаївна (20300, Черкаська область, м. Умань, вул. Незалежності, 1), про визнання заповіту нікчемним, поновлення строку на прийняття спадщини,

ВСТАНОВИВ:

До Деснянського районного суду м. Києва звернулась адвокат Андрійчук Наталія Володимирівна в інтересах ОСОБА_1 із позовом до ОСОБА_2 , треті особи: Посухівська сільська рада Уманського району Черкаської області, державний нотаріус Уманської районної державної нотаріальної контори Діброва Людмила Миколаївна, про визнання заповіту нікчемним, поновлення строку на прийняття спадщини.

Ухвалою судді Деснянського районного суду міста Києва від 17 січня 2022 року вищезазначену позовну заяву передано на розгляд до Уманського міськрайонного суду Черкаської області за підсудністю.

За результатами автоматизованого розподілу справи між суддями справу передано судді Уманського міськрайонного суду Черкаської області Єщенко О.І.

Відповідно до ст.32ЦПК України спори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленомуст. 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Позовна заява відповідає вимогам ст. ст. 175, 177 ЦПК України, підстави для повернення заяви або відмови у відкритті провадження у справі, встановлені ЦПК України, відсутні, тому позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження.

Також представник позивача адвокат Андрійчук Н.В. разом із позовною заявою подала до суду клопотання про витребування доказів у справі, в якому просила: витребувати у державного нотаріуса Уманської районної державної нотаріальної контори Дібрової Людмили Миколаївни: інформацію про спадкоємців, що звертались із заявами про видачу свідоцтва про право на спадщину після померлого ОСОБА_3 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ; засвідчену копію свідоцтва про право на спадщину майна після померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 .

Відповідно до ст. 84 ЦПК України учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Вивчивши письмові матеріали справи і доводи клопотання, суддя доходить висновку про необхідність витребування зазначених доказів.

Керуючись ст. ст. 32, 187, 274, 279 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до свого провадження та відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 , поданим представником позивача адвокатом Андрійчук Наталією Володимирівною, до ОСОБА_2 , треті особи: Посухівська сільська рада Уманського району Черкаської області, державний нотаріус Уманської районної державної нотаріальної контори Діброва Людмила Миколаївна, про визнання заповіту нікчемним, поновлення строку на прийняття спадщини.

Відкрити провадження у справі.

Розгляд справи провести за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання у справі на 14год.00хв.20липня 2022року в залі суду за адресою: м. Умань, вул. Андрія Кизила, 18.

Відповідач має право протягом 15 календарних днів з дня отримання копії ухвали надіслати суду відзив на позовну заяву, а треті особи в цей самий строк пояснення щодо позовних вимог і всі письмові докази, висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідач та треті особи зобов`язані в цей же строк надіслати іншим учасникам справи копії відзиву (пояснення) та доданих до нього документів.

Роз`яснити відповідачу та третім особам, що в разі ненадання відзиву (пояснення) у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Клопотання представника позивача про витребування доказів задовольнити.

Витребувати у державного нотаріуса Уманської районної державної нотаріальної контори Дібрової Людмили Миколаївни:

-інформацію про спадкоємців, що звертались із заявами про видачу свідоцтва про право на спадщину після померлого ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

-засвідчену копію свідоцтва про право на спадщину майна після померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 .

Зобов`язати державного нотаріуса Уманської районної державної нотаріальної контори Діброву Людмилу Миколаївну надати витребувані докази безпосередньо до суду невідкладно після отримання даної ухвали.

Роз`яснити, що відповідно до ст. 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: https://court.gov.ua/sud2318.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.І.Єщенко

СудУманський міськрайонний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення05.04.2022
Оприлюднено25.06.2022
Номер документу104056999
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за заповітом

Судовий реєстр по справі —754/170/22

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Єщенко О. І.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Єщенко О. І.

Ухвала від 22.01.2024

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Єщенко О. І.

Ухвала від 05.04.2022

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Єщенко О. І.

Ухвала від 17.01.2022

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Гринчак О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні