Ухвала
від 03.04.2022 по справі 570/6112/21
РІВНЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 570/6112/21

Номер провадження 2/570/471/2022

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

04 квітня 2022 року Рівненський районний суд Рівненської області

в особі судді Остапчук Л.В.

за участю: секретаря судового засідання Захарук Г.Л.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Рівне в порядку спрощеного позовного провадження

цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Дікергофф Транспорт Україна" про відшкодування шкоди, заподіяної смертю фізичної особи,

в с т а н о в и в :

Позивач ОСОБА_1 звернулася до суду з даним позовом і просить стягнути з ТОВ "Дікергофф Транспорт Україна" моральну шкоду в розмірі 285000,00 грн., яка заподіяна смертю фізичної особи, а також витрати на правову допомогу.

Ухвалою Рівненського районного суду Рівненської області від 24 грудня 2021 року відкрито провадження у справі і призначено її до розгляду в судовому засіданні в порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Відповідачу надіслано копію ухвали і позов та додані до нього документи, а також роз`яснено право подати заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження та відзив на позов протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

На виконання даної ухвали, відповідачем ТОВ "Дікергофф Транспорт Україна" на адресу суду було подано відзив на позовну заяву, а також заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження.

В судове засідання сторони не з`явилися, хоча повідомлялися про слухання справи своєчасно і належним чином. Від представника відповідача, адвоката Тимошенко О.В., до суду надійшла заява, в якій вона просить слухати справу у відсутності представника відповідача та вирішити заяву про слухання справи за правилами загального позовного провадження, яке вона підтримала і просить задоволити.

Частиною 4 ст.274 ЦПК України визначено категорії справ, які не можуть бути розглянуті в порядку спрощеного позовного провадження.

Враховуючи, що справа про відшкодування шкоди, заподіяної смертю фізичної особи не підпадає під категорію таких, які не можуть розглядатися в порядку спрощеного позовного провадження, ухвалою Рівненського районного суду Рівненської області від 24 грудня 2021 року розгляд справи ухвалено проводити в порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Згідно п.2 ч.4 ст.277 ЦПК України, якщо відповідач в установлений судом строк подасть заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, суд залежно від обґрунтованості заперечень відповідача постановляє ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Враховуючи, що згідно ухвали Рівненського районного суду Рівненської області від 24 грудня 2021 року про відкриття провадження у справі, відповідачу надано право подати свої заперечення проти розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження, він своїм правом скористався, подав таку заяву, яку мотивує тим, що дана справа має важливе значення для відповідача, адже в результаті її розгляду по аналогії можуть бути подані позовні заяви інших потерпілих, ціна позову є значною та становить 285000,00 грн., а також є потреба у виклику свідків та ймовірно у проведенні психологічної експертизи для визначення розміру моральної шкоди, а тому вказана справа не є справою незначної складності, а тому не є малозначною, таке їхнє право передбачено ЦПК України, суд вважає, що заява про слухання справи за правилами загального позовного провадження підлягає до задоволення і справу необхідно призначити до підготовчого судового засідання, як це передбачено за правилами загального позовного провадження.

Крім того, суд вважає за необхідне долучити до матеріалів справи відзив на позовну заяву, який подано відповідачем, проте враховуючи, що справа розглядається в порядку загального позовного провадження, справу призначено до підготовчого судового засідання, то на виконання вимог норм ЦПК України, необхідно роз`яснити відповідачу право протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі подати до підготовчого судового засідання відзив на позовну заяву (в разі, якщо цей відзив має бути поданий іншого змісту, з викладом інших обставин, якими заперечується позовна вимога і т.д.), позивач в свою чергу має право подати до суду відповідь на відзив протягом семи днів з дня його отримання, а відповідач заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, протягом семи днів з дня отримання відповіді на відзив.

Керуючись ст.ст.19, 53, 187, 258-261, 274, 277, 353 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в :

Заяву представника відповідача ТОВ "Дікергофф Транспорт Україна" із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження - задоволити.

Цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Дікергофф Транспорт Україна" про відшкодування шкоди, заподіяної смертю фізичної особи розглянути за правилами загального позовного провадження, замінити засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням, призначивши справу до розгляду в підготовчому судовому засіданні в приміщенні Рівненського районного суду на 07 червня 2022 року о 14:00 год.

В судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі, направивши дану ухвалу і виклик до суду на адреси, вказані в позовній заяві, а саме:

- позивачки - ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 );

- відповідача - Товариства з обмеженою відповідальністю "Дікергофф Транспорт Україна" (вул.Пирогівський шлях, № 26, м.Київ, 03083).

Долучити до матеріалів справи вже надісланий відповідачем відзив на позовну заяву.

Відповідач (в разі необхідності) має право протягом п`ятнадцяти днів з дня винесення ухвали про перехід на слухання справи за правилами загального позовного провадження подати до підготовчого судового засідання відзив на позовну заяву. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. До відзиву додаються документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Позивачка в свою чергу має право подати до суду відповідь на відзив протягом семи днів з дня його отримання, а відповідач заперечення щодо наведених позивачкою у відповіді на відзив пояснень, протягом семи днів з дня отримання відповіді на відзив.

Адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет inbox@rv.rv.court.gov.ua, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Остапчук Л.В.

СудРівненський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення03.04.2022
Оприлюднено20.06.2022
Номер документу104057710
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них завданої внаслідок ДТП

Судовий реєстр по справі —570/6112/21

Постанова від 18.01.2023

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Вейтас І. В.

Рішення від 18.01.2023

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Вейтас І. В.

Ухвала від 12.12.2022

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Вейтас І. В.

Ухвала від 12.12.2022

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Вейтас І. В.

Ухвала від 28.11.2022

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Вейтас І. В.

Ухвала від 28.11.2022

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Вейтас І. В.

Рішення від 30.09.2022

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

Рішення від 30.09.2022

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

Ухвала від 06.06.2022

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

Ухвала від 03.04.2022

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні