Ухвала
від 02.05.2022 по справі 756/7401/19
ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

03.05.2022 Справа № 756/7401/19

ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА


Унікальний №756/7401/19

Провадження №2-др/756/31/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 травня 2022 року м. Київ

Оболонський районний суд м. Києва, в складі:

головуючого судді Диби О.В.,

за участю секретаря П`яла Ю.Б.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву ОСОБА_1 про ухвалення додаткового рішення у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «АПС-Київ» про стягнення заборгованості з виплати заробітної плати, невиплаченої при звільненні, середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні та видачу трудової книжки,

УСТАНОВИВ:

21.02.2022 позивач звернувся до суду із заявою про ухвалення додаткового рішення, в якій просить зобов`язати видати позивачу належно оформлену трудову книжку, а в разі втрати оригіналу трудової книжки видати оформлений дублікат трудової книжки.

В обґрунтування вимог заяви вказує, що рішенням Оболонського районного суду м. Києва від 25.11.2019 позов ОСОБА_1 до ТОВ «АПС-Київ» про стягнення заборгованості з виплати заробітної плати, невиплаченої при звільненні, середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні та видачу трудової книжки задоволено частково, стягнуто з ТОВ «АПС-Київ» на користь ОСОБА_1 37123,20 грн. середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні та судовий збір в розмірі 768,40 грн., зобов`язано ТОВ «АПС-Київ» видати ОСОБА_1 належним чином оформлену трудову книжку, у задоволенні іншої частини позовних вимог відмовлено.

Як зазначає позивач, до влаштування на підприємство відповідача вона раніше вже працювала, тому у трудовій книжці містились відповідні записи про працевлаштування позивача, проте оскільки її трудову книжку було втрачено відповідачем, останній повинен видати їй належним чином оформлений дублікат трудової книжки.

Згідно з ч.3 та ч. 4 ст. 270 ЦПК України суд, що ухвалив рішення, ухвалює додаткове судове рішення в тому самому складі протягом десяти днів із дня надходження відповідної заяви. Додаткове судове рішення ухвалюється в тому самому порядку, що й судове рішення. У разі необхідності суд може викликати сторони або інших учасників справи в судове засідання. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви.

Позивач в судове засідання не з`явився, про день, час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином, причини неявки суду не повідомив.

Відповідач явку свого представника в судове засідання не забезпечив, про день, час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином, причини неявки суду не повідомив.

Згідно з приписами ч. 1 ст. 270 ЦПК України суд, що ухвалив рішення, може за заявою учасників справи чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо: 1) стосовно певної позовної вимоги, з приводу якої сторони подавали докази і давали пояснення, не ухвалено рішення; 2) суд, вирішивши питання про право, не зазначив точної грошової суми, присудженої до стягнення, або майно, яке підлягає передачі, або дії, що треба виконати; 3) судом не вирішено питання про судові витрати; 4) суд не допустив негайного виконання рішення у випадках, встановлених статтею 430 цього Кодексу.

Так, рішення суду повинно бути повним, тобто повинно вирішувати усі позовні вимоги та усі питання, пов`язані із розглядом спору. Способом усунення неповноти рішення суду є ухвалення додаткового рішення. Ухвалюючи рішення, суд повинен враховувати первісні вимоги, а також усі уточнення (доповнення або зміни) до них, які заявлялися в судовому засіданні.

Звернувшись до суду з позовом, позивач кілька разів уточнювала позовні вимоги, та в подальшому з урахуванням уточнень просила стягнути з відповідача грошову компенсацію за невикористану щорічну відпустку за 40 днів за період 2017-2019 роки в розмірі 24000 грн., невиплачену заробітну плату в розмірі 13500 грн., середній заробіток за час затримки розрахунку при звільненні з 15.04.2019 по 31.08.2019 в розмірі 45000 грн., зобов`язати відповідача видати позивачу трудову книжку.

Ухвалюючи рішення, суд прийшов до висновку про часткове задоволення позовних вимог.

Зокрема, рішенням Оболонського районного суду м. Києва від 25.11.2019 позов ОСОБА_1 до ТОВ «АПС-Київ» про стягнення заборгованості з виплати заробітної плати, невиплаченої при звільненні, середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні та видачу трудової книжки задоволено частково, стягнуто з ТОВ «АПС-Київ» на користь ОСОБА_1 37123,20 грн. середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні та судовий збір в розмірі 768,40 грн., зобов`язано ТОВ «АПС-Київ» видати ОСОБА_1 належним чином оформлену трудову книжку, у задоволенні іншої частини позовних вимог відмовлено з посиланням на недоведеність. Рішення суду не оскаржувалось.

Як убачається з матеріалів справи, позивач не заявляв суду позовних вимог щодо видачі у разі втрати оригіналу трудової книжки належним чином оформленого її дублікату. Усі заявлені позивачем позовні вимоги були розглянуті та вирішені під час ухвалення судом рішення, а також були досліджені всі наявні в матеріалах справи докази надані сторонами справи.

Окрім того, постановою головного державного виконавця Оболонського районного відділу державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Поліщук В.В. від 29.09.2020 виконавче провадження щодо зобов`язання відповідача видати позивачу належним чином оформлену трудову книжку закінчено, у зв`язку із фактичним виконанням в повному обсязі рішення згідно з виконавчим документом.

Відомостей про оскарження вказаної постанови матеріали справи не містять.

Також, постановою старшого державного виконавця Оболонського районного відділу державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Стужуком П.П. від 18.03.2020 виконавче провадження щодо стягнення з відповідача коштів було закінчено, у зв`язку із фактичним виконанням в повному обсязі рішення згідно з виконавчим документом.

З огляду на наявні в матеріалах справи постанови державного виконавця про закінчення виконавчих проваджень та оригінали виконавчих листів суд приходить до висновку, що рішення суду набрало законної сили та є фактично виконаним в повному обсязі.

Враховуючи наведене, у суду відсутні підстави для ухвалення в даній справі додаткового рішення про видачу позивачу у разі втрати оригіналу трудової книжки належним чином оформленого її дублікату, у зв`язку з чим, суд приходить до висновку про необхідність відмови в ухваленні додаткового рішення з цього питання.

Керуючись ст.ст.270, 353 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

У задоволенні заяви ОСОБА_1 про ухвалення додаткового рішення у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «АПС-Київ» про стягнення заборгованості з виплати заробітної плати, невиплаченої при звільненні, середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні та видачу трудової книжки - відмовити.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Київського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом 15 днів з дня її проголошення через Оболонський районний суд м. Києва.

Ухвала набирає законної сили після її проголошення.

Суддя О.В. Диба

Дата ухвалення рішення02.05.2022
Оприлюднено23.06.2022
Номер документу104179496
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості з виплати заробітної плати, невиплаченої при звільненні, середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні та видачу трудової книжки

Судовий реєстр по справі —756/7401/19

Ухвала від 26.09.2023

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Майбоженко А. М.

Ухвала від 16.08.2023

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Майбоженко А. М.

Постанова від 20.07.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Кирилюк Галина Миколаївна

Ухвала від 06.07.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Кирилюк Галина Миколаївна

Ухвала від 28.06.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Кирилюк Галина Миколаївна

Ухвала від 02.05.2022

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Диба О. В.

Рішення від 02.12.2019

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Диба О. В.

Рішення від 25.11.2019

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Диба О. В.

Рішення від 25.06.2019

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Диба О. В.

Рішення від 06.06.2019

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Диба О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні